kora78 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 ja probowalam raz zadzwonic 2 dni temu i nie odbieral. nigdy tez nie oddzwonil. dzis znow sprobuje. gosc chyba sobie odpuscil. ciekawe przez co... trzeba pakiet ogloszen kupic, albo niech ktos oglasza brego Quote
Ss Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 z taka polityka to mozna psu szukac domu w nieskonczonosc... Kto jest teraz odpowiedzialny za psa, Tomek? Widac jemu to jest na reke... dostaje kase dla psa i pies siedzi... Moze po prostu ktos odpowiedzialniejszy wybierze psu rodzine i pies tam pojedzie... Quote
kora78 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [quote name='Ss']z taka polityka to mozna psu szukac domu w nieskonczonosc... Kto jest teraz odpowiedzialny za psa, Tomek? Widac jemu to jest na reke... dostaje kase dla psa i pies siedzi... Moze po prostu ktos odpowiedzialniejszy wybierze psu rodzine i pies tam pojedzie...[/QUOTE] no wlasnie. nikt nie chce wziasc pelnej odpowiedzialnosci. to byla akcja zbiorowa, a ten zbior sie wysypal po trochu... tomek ma psa na dt, a nie ma czasu na odbieranie telefonow na faflok pies jest zarejestrowany, ale wypiela sie pelna geba kizimizi zaczela zalatawiac na poczatku wszystko i wyjechala za granice ja pomagalam, teraz ja jestem posrednikiem z tomkiem i inicjuje oglaszanie, przyjmuje czesc tel na siebie marta zbiera kase na konto, poza tym pracuje i nie chce brac sobie na glowe wiecej kazdy po trochu, nikt sie nie poswieci od poczatku, do konca przypominam,ze mielismy dt do polowy grudnia, ew do okolic swiat. ale moze bedzie dluzej. co bedzie- jesli minie wyznaoczony termin? co bedzie, jesli kasy nie bedzie i kazdy sie wypnie? co zrobi tomek? nie wiem... a z czym wyskoczy faflok, gdy pies bedzie w ds? nie wiem... Quote
Ss Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 no to trza coś wkońcu powyjaśniać... Po pierwsze z faflok... żeby sprawa była jasna.. Był zainteresowany dom, jesli chcecie przeprowadzacie wizyte i pies jedzie.. Oczywiscie Tomek musi byc powiadomiony.. zeby nie bylo ze cos dzieje sie za plecami.. Pies juz dawno mogl byc w domu.. Więc teraz dziewczyny... Trzeba dodzwonic sie do Tomka, ptem albo ktoś niech zadzwoni do tego faceta co chciał Brega i spytac czy sprawa aktualna... jesli tak szukac kogos do wizyty .. to kwesta mysle tygodnia.. Quote
marta0731 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Dzwoniłam przed chwilą do Tomka (może i trochę późno, ale bez przesady)... zgadnijcie... nie odebrał... SS.......... z Faflok to nie taka prosta sprawa, juz nieraz to było poruszane, ona po prostu z epoki kamienia łupanego jeszcze nie wyszła, nie da rady załatwić z nią papierów, nikt nie ma na to wpływu. Olejmy ją, te spisywane umowy są i tak mało ważne w świetle prawa (tak mi się wydaje), a o psa się bić raczej nie będzie No a czy facet z Sosnowca jest nadal zainteresowany........? Kora też pisała, że nie odbiera Czyli generalnie jesteśmy w "ciemnej czarnej d...e" Kasiafiona ma kontakt bezpośredni z Tomkiem, ale się dawno nie odzywała na wątku Ja zaczynam mieć dość........................... Może zostawmy ich samych i zobaczymy co zrobią, skoro ciężko jest ze współpracą:angryy: Wybaczcie moją szczerość, ale ja mam dość owijania w bawełnę, zdanie powyżej to jest moje szczere przemyslenie:angryy: Quote
Ss Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 ja to rozumiem. Choć nie wypowiadałam się na forum, to jako osoba trzecia widze, że coś tu nie gra. Albo szukamy domu dla psa albo nie... Tak czy siak trzeba ruszyć w ogłoszeniami... wspólnymi siłami możemy go ogłosic i nie trzeba wcale nikomu za to płacic... Kontakt trzeba dac na konkretna osobe, ktora poprowadzi sprawe.. Quote
marta0731 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Myślę, że po prostu kontakt na Korę, co prawda pies jest u Tomka, ale na jego łączność telefoniczną nie ma co liczyć, a Kora wie jak jest, pies ugryzł i to nie raz, teraz u Tomka jest już ok, ale zapewne w nowym domu tez ugryzie, to wszystko ona może powiedzieć, nie musi Tomek A Kora jest konkretna w takich telefonach, i przynajmniej dopilnuje wszystkiego Quote
kora78 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 powiem szczerze, ze nie dzwonilam wtedy gdy obiecalam do faceta. bylam lekko chora i na dogo nie wchodzilam. teraz probowalam upierdliwymi 10cioma sygnalami i echo. wysle tylko sms,czy jest zainteresowany nadal i kultura nakazuje odebrac wreszcie telefon i sie wycofac, a nie zachowywac, jak gnojek. tomek mi napisal na gg. czyta, co tutaj piszemy i sie lekko obrazil. pisze,ze moze psa na inne dt oddac chetnie. on ma swoje zycie i wciaz na telefonie wisiec nie moze wiec niech ten kontakt bedzie tylko i wylacznie na mnie, bo ja zycia nie mam, siedze w domu wciaz na internecie i mam czas na odbieranie telefonow. dlatego tez robilam namiary na siebie. najlepiej by bylo, gdyby po jakims telefonie jednak wizyte robil tomek, bo on psa zna i wie, o czym trzeba gadac. tyle,ze to moze byc trudne czasowo do dogrania, jak widac. wszyscy wiedza, tylkoo tym nie pisza, ze to patowa sytuacja. jak tomek wywali psa, nie mamy go gdzie wsadzic. ja osobiscie nie mam ochoty wysylac go na hotel, bo mam 2 i pol psa na swojej glowie samotnie, w hotelach i zaczyna mnie to przerastac. nie bede wiec sie brego zajmowac. szukaniem kasy na hotel, proszeniem sie o pieniadze, w platy w terminie itp. za duzo tego dla mnie. marta tez ma zbieranie na 2 psy na swojej glowie. poza tym pracuje i samotnie wychowuje swjego psa kiziizi wyjechala i zawita na dogo raz na tydzien, wskoczy na 2 watki i tyle jej widzieli asiaiginger zaglada tu raz na miesiac nikt od spanieli tu nie zaglada i kazdy ma Brego w dupie. on nie zasluguje, by go uspic. tomek powie zabierajcie, albo nadejdzie wreszcie ten wyznacozny czas i co wtedy? orzeciez ja po niego nie pojade 300km, zeby go przywiezc do swojego schroniska, albo zaprowadzic do weta na uspienie. wiec albo go tomek wypusci gdzies na ulice, albo odwiezie do schronu. jesli schron zprawdzi czip, to zadzwon ido faflok, ze ma psa odebrac :D i niech ona sie martwi dalej :D ona jest wredna, ja tez bede. dzis mam dzien wrednosci i pisze wszedzie, co mam na mysli od dawna. marta, papery sa na faflok, ze schroniska prosto, wiec nie jest to do wytaracia sie tym, a urzedowy papier, zgodny z prawem. pies jest jej w swietle prawa. oznaczony czipem. tak mozna sie pozbyc "smierdzacego jajka". ale mi nie o to chodzi. caly ten watek to w ogole porazka. nie tak mialo byc ze spanielem. wciaz klotnie i zatargi. wciaz wszystko idzie nie tak. spaniel wreszcie wyladuje w innym schronie. ktos go adoptuje, bo ladny. pogryzie. i go uspia wreszcie, albo utluka lopata i do wora. Quote
kizimizi Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 [quote name='kora78'] kiziizi wyjechala i zawita na dogo raz na tydzien, wskoczy na 2 watki i tyle jej widzieli asiaiginger zaglada tu raz na miesiac nikt od spanieli tu nie zaglada i kazdy ma Brego w dupie. on nie zasluguje, by go uspic. [/QUOTE] o wypraszam sobie! Fakt, ze wyjechalam ale wcale nie zostwilam ci na glwoie jakis psow a zdaje mi sie ze to sugerujesz! Nie ma mnie w tej chciwli w Polsce i pewnie ejszcze długo nie bedzie ale na ile moge pomoc przez internet to pomagam. Nie ejstem wcale 2 razy na tydz. i to an 2 watkach!! nawet mnie Kora nie denerwuj takim gadaniem! Ok. nie moge wziac Brega do siebie, nie moglabym go nawet wziac gdybym byla w Polsce. Powiedzialam Ci raz Kora; jesli moge ci jakos pomoc napisz mi wprost co i jak mam zrobic. Potrzebna byla kasa wyslalam, potzrebne beda deklaracje, bede zbierac, potrzebne bedzie info o jakims miejscu, psotaram sie zdobyc. CO do brega to problem ejst chyba ten, ze brakuje kontaktu z jego aktualnym opiekunem i nawet potencjalne dt zrezygnuja bo ile mozna czekac. Troche to niegrzeczne. Niech i kontakt bedzie na Kore (skoro sama chce) ale jesli jakis dom sie szykuje to nei moze byc tak, ze sie nikt nie odzywa. Meilowo moz ebyc na mnie, nie ma problemu. Co do innego dt dla Brega to przed swoim wyjazdem staralam sie zebrac 450zl na hotel dla niego. tam pies mialby i dobra opieke i kontakt z opiekunem i wsyztsko byloby ok. A co slyszalam wtedy? Ze za drogo, ze za daleko, ze z lozka do kojca, ze mu zimno bedzie i jeszcze mnostwo innych wymowek. Ja rak nie umywam, jesli teraz juz uwarzacie, ze pies powinien jednak trafic do normalnego, platnego hotelu ja pomoge szukac deklaracji i zorganizowac to jakos na tyle na ile moge zrobic to stad. Quote
Ss Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Tak więc kontakt który jest w 1 poście jest właściwy do aktualnych ogłoszeń? Jakby każdy z nas tutaj zrobił pare ogłoszeń to było by super! Jak ktoś zrobie to żeby tu wkleił albo w 1 poscie zeby sie nie dublowaly Ja od jakiegos czasu zajełam sie adopcjami spanieli.. ale tylko taka ze zebralam wszystkie aktualne pieski w jednym watku i robie im ogloszenia. Nie moge wziasc zadnego na DT wiec moge tak pomoc... Quote
kizimizi Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 ................................. Quote
kizimizi Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 kontakt na Kore to: 506 636 242 moj meil: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Ja bregowi porobilam kilka ogloszen (jak kazdemu naszemu psu) i je systematycznie odnwiam. ALe wiadomo, ze nowe tez nie zaszkodza. SS super pomysl, niech kazdy cos porobi z tym tekstem co jest (troche go pomodyfikuje) i psa na nowo bedzie wszedzie pełno. problem pojawia sie gdy ludzie zainteresowani psem nie moga sie poznij skontaktowacz Tomkiem. Bo Kora na pewno odbierze i pogada ale ponziej juz sam Tomek musi. Quote
marta0731 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='kizimizi']kontakt na Kore to: 506 636 242 moj meil: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] [/QUOTE] Proponowałabym nie mieszać, jak telefon Kory to i jej mail, bo znów nie bedzie wiadomo do kogo kto pisał a do kogo dzwonił [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Ja w ogłaszaniu niestety nie pomogę, bo najzwyczajniej w świecie nie umiem, jak również nie mam czasu, i tak dogo mi zajmuje większość czasu po pracy Mogę poszukać bazarku ogłoszeniowego, Majku mi coś wczoraj pisał w sms o jakimś od Kopciuszka, lecę poszukać Quote
marta0731 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 A Tomek nie powinien się obrażać, nikt nie każe non stop wisieć na telefonie, aż tyle ich chyba nie ma... Ten był po prostu ważny, bo ktoś był mocno zainteresowany Bregiem mimo informacji o gryzieniu. Tomku Tobie też na pewno zależy, by Brego znalazł wreszcie dom............ Przestańmy sobie dogryzać i strzelać fochy, od tego są PM! i tym Bregowi nie pomagamy Quote
marta0731 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Co Wy na ten? [url]http://www.dogomania.pl/threads/197413-Og%C5%82oszenia-w-24h-20-40-i-60szt-za-5-10-i-15z%C5%82-Na-Bezia-z-%C5%82atka-agresora-do-20.12[/url] Quote
marta0731 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Znalazłam ten, o którym pisał mi Majku :) Za 10zł 50ogłoszeń [URL="http://www.dogomania.pl/threads/196795-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-na-Pszczyniaki-i-mojego-tymczaska-%21%21-Do-19.12-do-godz.-24-00"]http://www.dogomania.pl/threads/196795-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-na-Pszczyniaki-i-mojego-tymczaska-!!-Do-19.12-do-godz.-24-00[/URL] Quote
kora78 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Ss pisala,zeby nie kupowac ogloszen z bazarku, ona pomoze oglaszac. Niech powie, gdzie oglasza, na ilu stronach. monika083 tez oglasza, poczekajmy by napisala,czy pomoze dla mnie te 40ogloszen za 10zl u paji to totalne zdzierstwo. bo pakiety po 77ogloszen byly robione za 10zl niedawno..... a nie polowa mniej... facet na sms nawet nie odpowiedzial. rozmyslil sie, albo mu sie tel utopil w kiblu. szkoda,ze nie udalo sie kuc zelaza, poki bylo gorace... oglaszamy wciaz na sam slask????? czy dalej tez?? najbezpieczniej jest slask, w zwiazku z ew zwrotami. ale zmniejszamy sobie przez to szanse... moze tez krakow i wroclaw?? bo teraz niewiadome jest, czy tomek by go z kolejnego zwrotu z ds odebral. Quote
marta0731 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='kora78'] oglaszamy wciaz na sam slask????? czy dalej tez?? najbezpieczniej jest slask, w zwiazku z ew zwrotami. ale zmniejszamy sobie przez to szanse... moze tez krakow i wroclaw?? bo teraz niewiadome jest, czy tomek by go z kolejnego zwrotu z ds odebral.[/QUOTE] No właśnie, muszę Tomka konkretnie spytać, do kiedy Brego może być u niego... Bo skoro już niedługo, to i tak Brego nie wróci do niego... Zresztą......... straszne to jest, że adoptując komuś psa, trzeba się liczyć z możliwym zwrotem...... :( Quote
Ss Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [B][COLOR=DarkOrange]OGLOSZENIA[/COLOR][/B] robie na -adopcje.org -petworld.pl -darmobranie.pl -alegratka.pl -eoferty.com.pl -gumtree.pl -adopcjapsa.pl -cafeanimal.pl -kupsprzedaj.pl -szerlok.pl mysle ze koniecznie allegro jesli nie ma...i jeszcze ktos by musial pare ogloszen dorobic Quote
kora78 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 same najlatwiejsze ;) ja robie bardzo rzadko, musze miec wene i wszystko ogotowe- foty, tekst i tylko kopiuj wklej i lece. ale to pozera czas, a takich psow mam troche do oglaszania. kizi napisz,gdzie oglaszasz zawsze? nowe ftki by sie przydaly. kizi co zalatwilas z ta wizyta poadocyjna u tomka? tyle czasu minelo i cisza. fotki by ten ktos porobil nowe do ogloszen. allegro niewyroznione rbila zawsze monika083 Quote
Ss Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='kora78']same najlatwiejsze ;)[/QUOTE] oże i najłatwiejsze... ale ogłaszam spaniele i owczarki szkockie collie... a do tego jestem sama ja.. a na głowie studia i moje własne 2 psiaki... Quote
Ss Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='kora78']same najlatwiejsze ;)[/QUOTE] oże i najłatwiejsze... ale ogłaszam spaniele i owczarki szkockie collie... a do tego jestem sama ja.. a na głowie studia i moje własne 2 psiaki... Quote
kizimizi Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 [quote name='kora78'] kizi napisz,gdzie oglaszasz zawsze? [/QUOTE] jak robie na regionalnych to robie na slask i malopolske a jak na stronach z pomoca to ida na cala Polske. Marta ja zakupie mu ten pakiet: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/196795-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-na-Pszczyniaki-i-mojego-tymczaska-%21%21-Do-19.12-do-godz.-24-00[/URL] i zrobie z zupelnie innym tekstem niz ten co jest tu wiec sie dublowac nic nie bedzie. Powiedzcie mi tylko jak rozwiazac problem kontaktu? Na Kore dawac? [quote name='kora78']same najlatwiejsze ;) [/QUOTE] Kora jak chcesz "niełatwe" ogloszenia to dodaj kilka na obcojęzycznych stronach :D na pewno beda "trudniejsze" :D .... chodzi chyba o to, zeby byly na stronach popularnych, ktore ludzie przegladają a nie na jakis wogolenieznanych. Quote
Recommended Posts