marta0731 Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Rozmawiałam z Kasiafioną Spróbuje się jutro skontaktować z Tomkiem i wybadać "o co chodzi" ;) Quote
kizimizi Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 marta0731 napisał(a):Rozmawiałam z Kasiafioną Spróbuje się jutro skontaktować z Tomkiem i wybadać "o co chodzi" ;) trzymam kciki za jutrzejsze podchody :P Quote
kora78 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 wczoraj mi tomek polaczenie odrzucil i na sms nie odpisal. na gg nie odpisuje sadze, ze psa juz u niego nie ma. wywalil go, uspil, oddal.... Quote
marta0731 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Kora nie szalej............... Kasiafiona rozmawiała z Tomkiem, Brego może zostać u niego do stycznia-lutego, zależy kiedy u Tomka pojawi się oczekiwany przez niego pies Tomek ma taką pracę, że nie może odbierać (ja wiem gdzie i potwierdzam że nie ma takiej możliwości), ponadto w okresie przedświątecznym pracuje więcej, , z kompem też coś nie tak, także wskazany jest kontakt sms Quote
kora78 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 ale na sms tez nie odpowiada... czy ogloszenia juz poszly? juz sa zrobione, czy tylko zamowione? kizi? Quote
Ss Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 i jakiś odzew z ogłoszeń? Czy wiaodmo czy zachowanie psa się poprawiło? Quote
kora78 Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 nie bylo odzewu zadnego. nie wiemy nic nowego :( Quote
marta0731 Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Tomek ma już ponoć naprawiony komputer (Majku pisał mi sms), może Kora spróbuj na gg, bo ja rzadko włączam, prawie wogóle nie używam Może odpisze Bo nadal nie wiem czy zbierać deklaracje??? Przede wszystkim czy męczyć Majku ;) o wpłatę, bo wiemy że jego deklaracja jest prawie całą deklaracją........ 200zł Quote
kizimizi Posted December 29, 2010 Author Posted December 29, 2010 dziewczyny te ogloszenia jeszcze nei poszly. Quote
kora78 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 jeszcze??? o matko... u kogo kupowalas? ja juz umiem na 20 stronach oglaszac. saa zaczelam robic bazarki ogloszeniowe. za 4-5 zl Quote
kizimizi Posted December 29, 2010 Author Posted December 29, 2010 CZy ktos cos wie co u psa? Ja mam chwilowo brak internetu w miejscu w ktorym mieszkam i musze chodzic do biblioteki aby sie dowiedziec m.in. co na dogo slychac. JAkies wiesci? Quote
marta0731 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Kora a pisałaś na gg? Ja jutro mam wolne, wstanę o normalnej godzinie i wyślę Tomkowi sms z prośbą o wskazanie godziny, o której możemy porozmawiać Tak dalej być nie może, że nic nie wiadomo Kizimizi, konkrety, załatwiasz wizytę u Tomka? To moim zdaniem w tej chwili priorytet Quote
kora78 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 zapukalam dzis do tomka na gg- nie robilam tego od tygodnia dostalam odp, ze mial komp zepsuty i stracil kontakty gg oraz taka relacje: 26 Grudnia 2010 Pies ugryzl pierwszy raz od 2 miesiecy. Quote
LILUtosi Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Zapisuję wątek i pozwolę sobie na krytykę. Przebrnęłam przez cały wątek - bo miałam duzo zamozaparcia. Ale generalnie nikt na to nie ma czasu i pewnie ochoty. Aby zaprosić trochę cioteczek musicie przedewszyskim uporządkować wszystko chronologicznie w pierwszym poście. Kiedy i u kogo był - co się zdarzyło itp. Po za tym jasne rozliczenie jakie były koszty i wpłaty i jakie są oczekiwania od potencjalnych gości tu wchodzących. No i kto jakie ogłoszenia i gdzie robi. Wiem ze nie ma że tak powiem gospodyni wątku ale bez tego nie ruszacie się z miejsca. Po za tym nie ma co przenosić psa od Tomka bo tam ma ciepło i dobrze a co najważniejsze znajomo. I nadal szukać docelowego domku. Quote
Poker Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 podzielam opinię LILUtosi, bo wątek cały czas podczytuję. Quote
kasiafiona Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Weszłam na chwilkę i widzę, że nie ma zbyt wiele wieści od Tomka :( szkoda. Myślałam, że może coś ruszy. Weszłam aby napisać że miałąm dziś telefon jeszcze ze starego ogłoszenia: Niestety po informacji o agresji psa i konieczności pracy z psem ludzie mają się zastanowić i jutro ewentualnie zadzwonić: wątpię że ten telefon będzie W każdym razie stare ogłoszenia jeszcze czasem zbierają żniwo Quote
kora78 Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 oto, co mi wczoraj tomek napisal po 2 zdanach z poprzedniego dnia, odp na moje pytania "Naprawde nie widze sensu pisania o tym ze pies byl o 5 na siku a o 14 poszedl spac - bo to nic a nic nie oznacza, uwazam ze w jego przypadku nalezy sie skupic na poprawianiu i na wadach niz na zaletach i o ewentualnych sukcesach psa - ktorym jest np że w przypadku domownikow nie ugryzl od 2 miesiecy i ze zaczal warczec - czyli ostrzegac i csowac do ludzi. Ugryzl osobe ktora zna aczkolwiek z ktora nie przebywa na codzien i nie widuje sie codziennie, wczoraj mialem gosci z dziecmi, pies byl na smyczy i dziwnie zerkal w ich kierunku po 15 minutach zostal odizolowany razem z moja suką do innego pokoju jako że sytuacja go stresowala." Quote
kora78 Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Lilutosi dzieki za przybycie :) jak widze, tytul juz zmieniony, ale 1 post trzeba napisac caly od nowa... co nie bedzie latwe, bo teraz to juz nikt dat nie pamieta, co i kiedy, a jest sporo stron do przekopywania. gdybym mogla to bym tu napisala i asia by tylko wkleila, ale nie mam sily tyle kopac.. wgryzac sie w to znow poza cytatem, jaki wklilam, tomek pisal mi... pare slow na temat dalszych losow psa. czekam na powrot kizimizi, porozmawiamy o tym i kizi zdecyduje, co dalej. jak dla mnie tez najlepsze, by psa nie przenosic nigdzie znowu na dt. ale mieszkanie psa w dt, ktory nie chce wspolpracowac (bo tak ewidentnie jest) nie jest mozliwe i moze psu zaszkodzic. nie ukrywam, ze moze sie zdarzyc, ze dostane wiadomosc- macie x czasu na zabranie psa, jak nie to ... prawnie pies jest moj i ja decyduje. itp Quote
kizimizi Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 LILUtosi napisał(a):Zapisuję wątek i pozwolę sobie na krytykę. Przebrnęłam przez cały wątek - bo miałam duzo zamozaparcia. Ale generalnie nikt na to nie ma czasu i pewnie ochoty. Aby zaprosić trochę cioteczek musicie przedewszyskim uporządkować wszystko chronologicznie w pierwszym poście. Kiedy i u kogo był - co się zdarzyło itp. Po za tym jasne rozliczenie jakie były koszty i wpłaty i jakie są oczekiwania od potencjalnych gości tu wchodzących. No i kto jakie ogłoszenia i gdzie robi. Wiem ze nie ma że tak powiem gospodyni wątku ale bez tego nie ruszacie się z miejsca. Po za tym nie ma co przenosić psa od Tomka bo tam ma ciepło i dobrze a co najważniejsze znajomo. I nadal szukać docelowego domku. ja chetnie przekopie i pozbieram informacje bo zdaje mi sie ze jesli chodzi o Brega to jestem najbardziej w temacie z nas tu wszystkiech. Poniewaz nie mam teraz netu w domu i zeb wejsc na dogo musze udac sie do biblioteki a tam moge korzystac z netu tylko przez godzine bedzie to utrudnione ale mozliwe. Wykupilam psu ogloszenia, ktore nadal czekaja -nie wiem jak dlugo ejszcze beda. Czy mozemy wspolnie zadecydowac co dalej z psem bo z tego co pisze Kora nie wrozy to nic dobrego. Pomijajac ostatnie nieporozumienia jakie mielismy z Tomkiem to o ile dobrze pamietam pies i tak nie moze zostac tam zbyt dlugo (do konca tego miesiaca)! Takze czy w zgodzie czy z zalem bedziemy musieli sie z dt u Tomka rozstac. I tym samym pojawie sie problem co zrobic z Bregiem? Nowy hotel? Jasne, ze najlepiej byloby gdyby tam zostal ale TO JEST NIEMOZLIWE. Zbieramy deklaracje czy jak? Mozemy podzielic sie jakos obowiazkami? sama nei wiem jak to zorganizowac a uwierzcie mi, ze latwo mi nie ejst zostawic to samemu sobie. Moja propozycja; znalezc psu hotel i zaczac zbierac deklaracje. Mamy ponad polowe praktycznie bo kochany majku mimo, ze poza dogo wciaz wspiera psa. ja moge dolozyc tylko 20 zl deklaracji stalej. Co do hoteliku to Ranczo-natura pracuje z takimi wlasnie, nazwijmy to, trudnymi psami. Koszt o ile dobrze pamietam 400 albo 450zl miesiecznie dla psow z dogo. Powiedzcie kto jest wciaz zainteresowany pmoca temu psu i postarajmy sie razem cos zorganizowac. Ja moge uporzadkowac jutro watek i tak jak pisalam dorzucic pierwsza deklaracje stala 20zl. Kora, Lilutosi jestescie gotowe zostac na watku i pozbierac to jakos do kupy? MArta? Quote
marta0731 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Ja podtrzymuję swoją deklarację stałą 20zł Zaraz wyślę sms do Majku by się okreslił, ale tylko na stałą, takie nas interesują Musi się też wypowiedzieć Monika083 która deklarowała 20zł oraz Asia&Ginger, która deklarowała 30zł U Tomka rzeczywiście pies zostać nie może, po pierwsze czas się kończy, po drugie wydaje mi się, że już tak się zagmatwało, że współpraca raczej się nie poprawi, choćby Brego mógł zostać nawet jeszcze w lutym Ale interesuje nas jedynie hotel, w którym bedzie konkretna praca z psem Quote
marta0731 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Kizimizi jeszcze tu masz dużo ładnych zdjęć http://www.dogomania.pl/threads/182368-Spaniel-uratowany-przed-ig%C5%82%C4%85-ma-tymczas-do-lutego.-Co-potem-Pom%C3%B3%C5%BCcie-szuka%C4%87-mu-domu!/page20 Może jakoś zmienić u moda osobę prowadzącą wątek? Kora Ty gdzieś to robiłaś na jakimś wątku chyba, dobrze pamiętam? Quote
kora78 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 robilam, ale nie pamietam, do kogo pisalam. ja nie bede prowadzic watku, a kizi tez jest rzadko, no ale lepiej, czesciej, niz Asia. wiec niech kizi przejmie. ja nie skladam deklaracji stalej. wg mnie praca z psem nic nie da, bo to geny i on taki bedzie cale zycie. genow sie nie zmieni. wg mnie placenie 450zl miesiecznie za hotel i szkolenie, ktore watpliwe da efekty jest strata pieniedzy. pies 2 razy wiekszy placi za hotel 300zl. okresle sie jasno- na mnie w sprawie szukania hotelu, deklaracji, zalatwiania tego wszystkiego- liczyc nie mozna. moje nadzieje sie skonczyly oczywiscie ogloszenia moga byc na mnie, odbieranie telefonow nie jest trudne i zalatwianie ew wizyty, itp nadal proponuje hotel LILUtosi dla Brego, ona potrafi pracowac z psami i miejsce jest na juz. p.s. wczoraj wieczorem mialam tel w sprawie Brego od jakiegos mlodego chlopaka. mowil,ze ma moj nr od pani z wroclawia... kawalerka, chlopak z dziewczyna, dzieci beda- podziekowalam od razu. miala wrazenie, ze to Ci ludzie z wrocka, ktozy juz wczesniej go chcieli, ale niby szczyla dostali w prezencie... Quote
Recommended Posts