Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ok, to posle dzis wieczorem
no, wybierzemt akie, zeby nie bylo bialystok i pomorze, bo bez przesady... w transporty sie bawic, a pies i tak moze wrocic. wiec niech jedzie niedaleko, bo co zrobimy, jak bedzie zwrot znad morza?

to wysle dzis wszystko

tylko ile na te ulotki kasy?
ile ich juz wydrukowano wreszcie??

edit
dzis asia miala byc na wystawie, jutro juz chyba nie. wiec ulotki juz sa, ile by ich nie bylo. plakaty 30zl.
nie zmiescimy sie finansowo, trzeba bedzie kase dozbierac. bo na bank nadrukowali setki ulotek. dla mnie to niedobrze. tgo sie nie daje kazdemu przechodniowi przeciez...

Posted

ah, no i trzymam kciuki za dzisiejsza akcje Brunerowa.. oby domek przyniosla odpowiedni. juz najwzyszy czas isc do domu brego!!!

a ja dzis tel mialam w jego sprawie, ale dzieci 5,7 14 lat. wiec odmowilam od razu, jak to uslyszalam.
z tych kilku ogloszen robilam namiary na siebie

Posted

kora78 napisał(a):

tylko ile na te ulotki kasy?
ile ich juz wydrukowano wreszcie??

edit
dzis asia miala byc na wystawie, jutro juz chyba nie. wiec ulotki juz sa, ile by ich nie bylo. plakaty 30zl.
nie zmiescimy sie finansowo, trzeba bedzie kase dozbierac. bo na bank nadrukowali setki ulotek. dla mnie to niedobrze. tgo sie nie daje kazdemu przechodniowi przeciez...

A właśnie Kora że się daje każdemu.
Chyba że myślisz, że może trzeba stać... i zaglądać każdemu w oczy... albo jak ktoś jest ubrany... i oceniać czy mu dać ulotkę czy nie?
Każdy może okazać się tym właściwym, albo mieć właściwą rodzinę lub znajomych

Swoją drogą ciekawa jestem ile tych ulotek, jaki koszt, i jak poszła akcja Asi :)

Posted

marta0731 napisał(a):
Nie chodzi o to, że za dużo chcemy, tylko niech będzie tyle, na ile starczy, za ile ktoś może zapłacić
Nadal nie wiem, czy na to idzie nadpłata Brego

no zgadzam sie. Ja mysle ze z nadplaty te pieniadze pojda bo plakaty troche kosztuja.
A uloteki za reszte.
Kora nei mow, ze ktos sobie moze w domu wydrukowac bo chodzi o to zeby one byly na zcas tej wystawy a nie potem.

Posted

pisalam to odnosnie sugestii marty o nadwyzce ulotek
teraz mozemy sobie gdybac, bo juz dawno jest po fakcie. juz wydrukowane, rozdane i nie wiemy nic

wczoraj mialam ograniczony internet bardzo. dzis wyslalam wiadomsoc do Tomka na gg, czy jakis odzew byl w ogole.

najlepiej by bylo, gdyby Asia szybko napisala, jak to wygladalo. Asiu, prosze podaj m ido siebie nr tel. Tak bedzie szybciej. Zawsze dlugo czekamy na Ciebie na dogo. tel nam wszystko ulatwi.

teraz |tomek jest w pracy. jak tylko beda wiesci to napisze tutaj.

u nas w schronir kolejny niespelna roczny spaniel rudy byl, zwrot po pogryzieniu znow. wzial facet z 3 dzieci.... schron rzetelnie uprzedzil i zaznaczyl,ze nie ma zwrotu wiecej. faet wie,co bierze, niech sie sam pozniej martwi. no i jakos cisza chyba jednak sie udalo. boje sie,ze jesli facet sie jednak rozmysli, pies doatnie lopata w leb, albo pojdzie pod igle.

co jes z tymi spanielami??? takie popularne, a gro z nich a takie problemy behawioralne. te psy bez rodowodu, bez selekcji powinny wyginac. co za debile je rozmnazaja!!!!

Posted

masakra, co sie dzieje z ta dogomania ostatnimi dniami/ przecez to na wesciu powinien byc jakis szyld, ze jakies pfae trwaja i przepraszamy za utrudnienia. juz kilka dni. szlag mnie trafia

a na wiesci sobie bedziemy tak czekac i czekac......

tomek tez nie odpowiada

dzis zostaly zrobione te ogloszenia dla brego :)

Posted

Dziewczyny mój numer telefonu jest w moim podpisie od lipca (do tej pory nie usunęłam). Jednak jutro wyjeżdżam za granicę na 2 tygodnie (do rodziny), więc dzwonienie może być kosztowne. Bedę jednak w miarę możliwości zglądać na forum.

Co do wystawy, to plakat większy powiesiłam w bardzo dobrym miejscu, u Pani która robiła pieski z balonów i miała bardzo dużo pustego miejsca na ścianach boksu. Plakat był dobrze widoczny, przechodziło tam bardzo dużo osób. Mniejszy też był w dobrym miejscu, na stanowisku z karmami. Były to lepsze miejsca niż te, które miały fundacje, ponieważ stoiska fundacyjne były na uboczu. W obu miejscach zostawiłam także ulotki. Na innych stanowiskach (nie wszystkich) także pozostawiałam ulotki. Poza tym rozdawałam ludziom, niezupełnie wszystkim jak leci (obcokrajowcom nie dawałam, bo nie ma sensu). Łącznie wydrukowałam 400 ulotek za kwotę 15 zł.
Czyli łącznie z plakatami będzie to 45 zł. Połowę obiecałam, że opłacę ja.

Mam nadzieję, że coś z tej akcji wyjdzie. :kciuki: :kciuki:
Jeśli ktoś chce, to mogę przesłać projekt ulotki i można będzie sobie wydrukwać i poroznosić po sklepach zoo i lecznicach wet. Jak wrócę z wyjazdu i Breguś nadal będzie bez domku, to mam zamiar tak zrobić. ;)

Posted

dziekujemy za relacje :)

my glupie i slepe nie popatrzylysmy w Twoj awatar, baner, czy cos tam...

supe wyszlo z kosztami, myslalam,ze bedie o wiele drozej za ten druk ulotek. nie wiedzialam tez,ze polowe oplacasz od siebie dla Brego :)

marta zrob podsumwoanie kasy. czyli cosik zostalo, uff

Posted

Aska kawal dobrej roboty zes odwalila!:modla:
Moze trafil sie ktos sensowny i zainteresowal sie losem Brunera.

a ja nie mialam ostatnio ani razu problemow z dogo, nie wiem co sie dzieje.

Posted

Rozliczenie Brego

Wpłaty:
Asia&Ginger 30zł
Monika083 20zł
Majku 200zł
Ja 20zł
W sumie 270zł
Przelałam Tomkowi 220zł 27.X. za okres od połowy października, od 16ego
Czyli nadpłata 50zł

Skoro Asia deklaruje połowę kwoty 45zł za plakaty i ulotki od siebie - czyli 22,50zł - zostaje nadpłata 27,50zł

Asia mam Ci przelać kwotę za plakaty? Czy odjąć z Twojej deklaracji na przyszły miesiąc?

Posted

Rozliczenie Brego

Wpłaty:
Asia&Ginger 30zł
Monika083 20zł
Majku 200zł
Ja 20zł
W sumie 270zł
Przelałam Tomkowi 220zł 27.X. za okres od połowy października, od 16ego
Czyli nadpłata 50zł

Skoro Asia deklaruje połowę kwoty 45zł za plakaty i ulotki od siebie - czyli 22,50zł
zostaje nadpłata 27,50zł
Ogłoszenia które zamawiała Kora 5zł
Czyli stan konta Brego to 22,50zł

Posted

czyli wychodzi,ze niedlugo znow oplata za dt??
moze czas dzwonic do majku, zeby nie zapomnial?
reszta tutaj wchodzi i zobaczy,zeby portfel otwierac niedlugo :)

mialam dzis tel o Brego. sasonowiec, mloda para, kawalerka 20 m kw. odpada, jak dla mnie
kiedys bedzie dziecko, ale niepredko. w domu byly psy, 2 boksery :) jeden z lekiem separacyjnym, wiec zostal u siostry.

Posted

ale zapewne nie beda tam caly czas mieszkac... szkoda, że jest taka selekcja.. tak można domu szukać bez końca.. czasem lepiej 20m2 niz dom z ogrodem gdzie pies lata samopas i nikt nie ma nad nim kontroli

Posted

Zgodzę się z Ss.... Nie można aż tak przebierać, nie dajmy się zwariować...
Ale jeśli mieli boksera z lękiem separacyjnym i pies wylądował u siostry...
Czyli mieli psa z problemem wychowawczym i nie poradzili sobie, to jak sobie teraz też nie poradzą, to ciekawe ile sióstr mają...

Posted

Też nie wiadoo jak do końca było.. często ludzie mylą lęk separacyjny z nudą psa... może coś niszczył bo był młody lub po prostu mu się nudziło w domu samemu... a ludzie to różnie potem interpretują..