jaanka Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Wiedźma napisał(a):Jak p. Grażyna finansowo radzi sobie z utrzymaniem Biga? Jak znosi to, że Bigul zrobił sobie ubikację w domu? To jest problem i wsparcie na pewno byłoby mile widziane - tylko jakie? Podpowiedz coś. Biguś został zaopatrzony w karmę która wystarczy mu aż do wiosny albo i jeszcze dłużej . Taki piękny prezent otrzymał od Malibo57 . Jest to ogromna pomoc za co serdecznie dziękujemy .Robienie z domu ubikacji trudno znieść jeżeli nie wynika to z ciężkiej choroby . Zdarzają się dni bez "wpadki " ale kiedy już się ucieszymy to ... Big jest trochę jak święta krowa , skrzywdzony przez życie i nie można go karcić . No i chyba świetnie ten swój status wykorzystuje . Quote
Wiedźma Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 No tak. A p. Grażyna pewnie mu powie "Ti, ti, Bigu brzydki" i przeprasza zaraz, bo biedak skrzywdzony przez los! Quote
jaanka Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Wiedźma napisał(a):No tak. A p. Grażyna pewnie mu powie "Ti, ti, Bigu brzydki" i przeprasza zaraz, bo biedak skrzywdzony przez los! Chyba mu nie mówi że jest brzydki , z tego co wiem to obie uważamy go za ładnego :) Najgorsze co słyszałam to " ty gupolu jeden " . Quote
Wiedźma Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 No tak, zachwiałaby jego pewnością siebie... Quote
malibo57 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Duże, piękne, mądre i mocno dorosłe psy doskonale też rozumieją pieszczotliwe " co robisz, stary durniu?". Absolutnie nie narusza to ich pewności siebie - mam taki przypadek w domu;-) A, czy Big je chociaż tę karmę? Lubi ją? Quote
ona03 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Poczytałam troszkę u pieknego "MIŚKA" i chwilowo nie mogę pomóc inaczej, ale mam takie informacje ;) może troszkę pomogą w przyszłości : - na łupież jest super szampon Iv San Ber...- Mineral H proszę nie sugerować się ceną, 500 ml ok. 80 zł. jest jakościowo bardzo dobry i wydajny. Zakupiłam go z 5 lat temu, wyleczyłam małego piesia z łupieżu, drugiego dużego, przygotowałam na ponad 30 wystaw i jeszcze troszkę jest w butelce. Tu cena tak duża jak jakość, ale warto. Kupując zwykłe szampony za 10-15 zł wystarczają na 3-4 kąpiele sami oceńcie. - scanomune - ludzki odpowiednik Beta Glukan /nie Vita lub coś innego/ cena za 60 kapsułek mniej więcej taka sama ok.60 zł ale zawartość betaglukanu w scanomune jest 7.5 mg w tabletce, a w Beta Glukanie 200 mg w kapsułce. -no i coś na stawy Corta -vet-HA kupiony w Polsce jest drogi ale sprowadzony z Anglii jest dużo tańszy. Bigusiu :loveu: życzę Ci dużo zdrówka w Twoim nowym domku, a Państwu cierpliwości do czorta ;). Quote
jaanka Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Big karmę wcina , na problemy z apetytem nie można narzekać . Dzięki Ona03 za rady , przekażę opiekunce ( bo ja tu tylko sprzątam :) ) Wpadaj do uparciucha , może jakieś foty uda mi się wstawić . Quote
holly101 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 O tak, fotki byłyby suuuper :) Do góry Biguniu Quote
jaanka Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Czy ktoś jeszcze pamięta o łobuziaku ? Fotki mam tylko ze wstawianiem jeszcze kłopoty . Quote
jaanka Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Dzięki , mam jeszcze fotki ze śniegiem . To wyślę Ci . Quote
jaanka Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 dziękuję za wstawienie fotek Jak widać Big to niezły uparciuch . Quote
malibo57 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Świetnie się prezentuje:) Hm, jedni nazywają to uporem, inni charakterem:diabloti: Quote
ona03 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Bigusiu jak miło patrzeć, że masz swój kawałek podłogi ;), cudny jesteś :). Quote
Wiedźma Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Hm... I dywanu, który wykorzystuje niezgodnie z przeznaczeniem :). Quote
Monika_tbg Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 off nie off ważna sprawa.. http://www.dogomania.pl/threads/201122-Potrzeba-pomocy-dla-tych-ps%C3%B3w!-Inaczej-p%C3%B3jd%C4%85-na-odstrza%C5%82!?p=16200773#post16200773 może macie jakieś pomysły, co i jak zrobić.. Potrzebna szybka pomoc.. przekazujcie dalej, trzeba sprawę rozgłosić.. Quote
jaanka Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Dawno go nie widziałam ale jak się spotkamy to pogłaszczę . Tfu tfu podobno ze stawami nie jest gorzej . Quote
Kociabanda2 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 a czy wiadomo dlaczego Big siusia w domu? Może przez ten ból stawów nie chce mu się wychodzić na dwór? Albo może tak mu się nagle bycie w domu spodobało, że postanowił je znaczyć jako swoje? Czy opiekunowie Biga podejmowali jakieś próby oduczenia go tego? Może trzeba zadzwonić do Pawła i zasięgnąć jego porady? Dzięki za nowe foty Biga :) Cudak kochany :loveu: Quote
jaanka Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Znam tylko relacje , przy mnie tego nie zrobił . Wcześniej pisałam o charakterze Biga i raczej nic się nie zmieniło . Robi tylko to na co ma ochotę a uparty jest jak osioł . Wiem jak wygląda karcenie i powiem Wam że pies może się nawet nie zorientować że jest karany :) . Na pewno bolą go stawy ale nie posikuje w trakcie wstawania . On siusia jednorazowo i solidnie a potem chętnie idzie na przechadzkę po ogrodzie . Dla spokoju można by złapać mocz do zbadania . Rady Pawła mile widziane . Kociabanda2 za rzadko wpadasz do Bigosa , zdjęcia wiszą już od dawna :) Quote
malibo57 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Zbadanie "siczków' to świetny pomysł - nigdy nie zaszkodzi. Quote
koosiek Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Słuchajcie, na cito potrzebny tymczas dla szczeniaka wywalonego pod sklepem! Wzięła go jakaś kobieta, ale może u niej zostać tylko do wieczora :-( http://www.dogomania.pl/threads/202476 Quote
Recommended Posts