mru Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 o ile ich jeszcze deszcz nie zmył. kochany Big... matko, jak dobrze że jest. Quote
malibo57 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Dzięki Psiej Opatrzności, słowo daję! No, ten gość to ma zacięcie. Mru, zamów tego "uspokajacza" na mój koszt. Niech on już przestanie, ten big Big! Quote
mru Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 malibo, relanium zdaje sie działa, tylko po prostu podaje sie je tak samo jak ten uspokajacz - w danej sytuacji a tu było o tyle trudno, ze burza zaczeła się w nocy... ale zamowic moge na Biga koszt, tylko niech Ania sie jeszcze wypowie. mi się uspokajacz podoba, nawet myslalam czy Krzysiowi nie kupic (malibo, miałas wpaść do Krzysia na watek!) Quote
Wiedźma Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Zaprzyjaźniony weterynarz bardzo poleca siletine, ziołowe tabletki, które można podawać bez ryzyka uzależnienia zwierzaka. Jest też ziołowy tranquility gold. Linki do stron mogę przesłać na pw. Quote
malibo57 Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 No, właśnie ja pisałam o Tranquility - to się podaje stale, a nie w razie "W". Tabletki ziołowe też działają, nawet te pod tytułem "Tabletki ziołowe uspokajające". Już lecę do Krzysia. Quote
mru Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 aaa stale! to ja mogę zamówić :) Ania, co Ty na to? Quote
Wiedźma Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Jak się czuje uciekinier? Wyraził przynajmniej skruchę? Quote
jaanka Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Big na swój sposób okazuje skruchę chodząc krok w krok za p. Grażyną . Teraz wybrał za swoją bazę przydomową szklarnię i nie chce wchodzić do domu . Nocują tam razem z Norką zamykani na noc ( oczywiście z wodą i jedzeniem ). Przed chwilą dowiedziałam się że pierwszy raz Big dołączył do wspólnej zabawy i wykonał kilka przezabawnych podskoków , do tej pory nigdy tego nie robił . Chyba w puszce od malibo57 jakieś wspomagacze są :) Jeżeli chodzi o lek uspokajający to wygląda fajnie , zaletą codziennego podawania jest to że żadna burza nas nie zaskoczy . Ale boję się że wtedy będzie wyłącznie spał i skłonienie go do ruchu okaże się jeszcze trudniejsze . A może to co proponuje Wiedźma , też lek ziołowy uważam że lepszy od relanium . Quote
malibo57 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Mam już pewne doświadczenia własne z Tranquility i są obiecujące - preparat nie powoduje senności, nie spowalnia. Działa tonizująco i wyciszająco na psy nadpobudliwe. Polecam. Tabletki ziołowe Labofarmu (chyba?) też pewnie będą dobre. Cieszę się, że Caniviton pomaga. Quote
mru Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 decydujcie, ja tu tylko przelewy robie :) Ania, czy mogłybyście mi przesłać na adres biura nawet fakture za caniviton? zamówiłam też Bigowi adresówkę, bo się chyba grawwerowanej nie doczekamy... fakturę za nią też poproszę :) powinna już chyba nawet dojść...? i obroża - czy Big nosi tamtą co miał czy zgubił? Quote
Wiedźma Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Zabiorę Bigulca na spacer na pierwszą. Może kto go wypatrzy. Quote
Wiedźma Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Pytałam 2 zaprzyjaźnionych weterynarzy. Mówią, że te ziołowe specyfiki nie uzależniają. Relanium - tak. Poza tym trudno przewidzieć (poza sylwestrem), kiedy coś znienacka zagrzmi nad biedakiem, a zioła, podawane stale, podobno działają nieźle. Quote
Kociabanda2 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 [quote name='mru']Big znów uciekł :( w tę burzę zeszłej nocy :( matko, nigdzie go nie ma, sam też nie wrócił :([/QUOTE] Matko!! Dopiero teraz przeczytałam :( Miałam ostatnio takie urwanie głowy, że wszystkie wątki zaniedbałam :( Co z nim????? Quote
Kociabanda2 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Ufff... dobrze, że się znalazł. Kurcze, Big nie rób tego więcej. Quote
malibo57 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Mru, pieniążki na Tranquility poszły na konto fundacyjne - "stówka". Quote
mru Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 oh małgosiu, to zamowie :) dzieki! Quote
malibo57 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Bardzo jestem ciekawa, jak to na niego wpłynie. Quote
mru Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 zamowiłam :) Aniu, jak przyjdzie to weź proszę zbierze te faktury (trzy) do kupy i mi przekaż jakoś lub wyślij na adres biura :) Quote
Wiedźma Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Moja histeryczka znacznie się uspokoiła po ziołowych. Może i Bigowi pomogą. Quote
Wiedźma Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 A gdzieś ty się, piesku, zapodział? Quote
jaanka Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Magdo , nic nie przyszło do Biga , dzisiaj pytałam . Quote
malibo57 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Właśnie, jak chłopina sie ma? Pomogło coś? Quote
jaanka Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Big ma się średnio , trochę gorzej chodzi . Pewnie pogoda i mniej ruchu . Magda pisała że zamówiła dla niego adresatkę i lek przeciwburzowy ale nic nie przyszło . Quote
Recommended Posts