Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam, tak jak pisałam wyżej.. mogłabym odstąpić Bigowi butelkę Arthroflexu, jednak osobiście uważam, że lepszy dla niego byłby ludzki "Zinaxin rebuild" (działa mocniej i dodaktowo zminiejsza ból), no i podawałbym mu także łyżeczkę żelatyny wieprzowej dziennie.. ale decyzję musi podjąć opiekunka psa.. wtedy wyślę lek.
ps. to nie wyssane z palca teorie lecz doświadczenie i opinia mojego weta.. Arthroflex i tego typu preparaty nie działają w znacznych zwyrodnieniach stawów..

• Replies 735
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

What May NN napisał(a):
Arthroflex i tego typu preparaty nie działają w znacznych zwyrodnieniach stawów..

zgadzam się i nasz wet też tak mowił. można dawac, ale to nic nie daje jakby. dlatego Big dostał Carprodyl i powinien go brać, bo inaczej stawy go nieludzko bolą i naprawdę pies się strasznie męczy mimo, że może tego nie pokazuje... jeśli Carprodyl źle działa na wątrobę i nie daje nic odstawienie go na miesiąc, to niestety trzeba myśleć o innych lekach. ale to już wet musi podjąć decyzję.

co do tego ludzkiego nie mam pojęcia, bez konsultacji bym się bała dawać.

Posted

nie :(

dziś zrobie, Ania nie ma jak wydrukowac, a ja nie dojade dzis na miejsce :( moze golf cos wymysli
golf kochana, dziekuje ze wczoraj go szukałas w terenie i dzwoniłas na Sm! do Kory jeszcze napisze....

Posted

pani Grażyna i reszta szukają... Pani Grażyna od 5 rano jeździ... szukaja też Ania i golf... niestety cisza :( mąż Ani wydrukuje w pracy plakaty! robie takie giga plakaty, żeby były widoczne...

Posted

Witaj Wiedźmo , trzymaj kciuki żeby Big się znalazł .
Mru jak mi wyślesz plakat to TZ wydrukuje mi kilka w pracy i wieczorem rozkleję . Wczoraj zjeździliśmy okolicę , Golf szukała i p.Grażyna ale bezskutecznie .
Dzisiaj od 5 rano już trwają poszukiwania . Będę wdzięczna za każdą pomoc . Bardzo się martwię .

Posted

jaanka napisał(a):

Mru jak mi wyślesz plakat to TZ wydrukuje mi kilka w pracy i wieczorem rozkleję .

Ania, podeslij mi mailowo nr do pani Grazyny (Paweł ma ale nie moge dgo złapa atm) - jaki nr jeszcze podac?

Posted

o 9 TZ jechał do pracy i zobaczył Biga na drodze . Stał sobie spokojnie na początku naszej uliczki jakby ktoś go podprowadził i zostawił . Ale Big nie zachowuje się standardowo więc może wcale tak nie było . Cały mokry , żadnych ran nie znaleziono . Boki trochę zapadnięte ale głodny nie był tylko bardzo spragniony .
Cieszę się ogromnie że jest już w domu , budziłam się i myślałam gdzie ten biedak teraz jest .
Dziękuję golf za pomoc w poszukiwaniach i rozklejaniu plakatów które zrobiła mru .
Pozostaje tylko najmilsza część czyli ich zrywanie :)