What May NN Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 witam, tak jak pisałam wyżej.. mogłabym odstąpić Bigowi butelkę Arthroflexu, jednak osobiście uważam, że lepszy dla niego byłby ludzki "Zinaxin rebuild" (działa mocniej i dodaktowo zminiejsza ból), no i podawałbym mu także łyżeczkę żelatyny wieprzowej dziennie.. ale decyzję musi podjąć opiekunka psa.. wtedy wyślę lek. ps. to nie wyssane z palca teorie lecz doświadczenie i opinia mojego weta.. Arthroflex i tego typu preparaty nie działają w znacznych zwyrodnieniach stawów.. Quote
mru Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 What May NN napisał(a):Arthroflex i tego typu preparaty nie działają w znacznych zwyrodnieniach stawów.. zgadzam się i nasz wet też tak mowił. można dawac, ale to nic nie daje jakby. dlatego Big dostał Carprodyl i powinien go brać, bo inaczej stawy go nieludzko bolą i naprawdę pies się strasznie męczy mimo, że może tego nie pokazuje... jeśli Carprodyl źle działa na wątrobę i nie daje nic odstawienie go na miesiąc, to niestety trzeba myśleć o innych lekach. ale to już wet musi podjąć decyzję. co do tego ludzkiego nie mam pojęcia, bez konsultacji bym się bała dawać. Quote
Wiedźma Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Przyszłam się przywitać - zaproszona, zaproszona. Bardzo misiasty jest ten misiek Big :) Quote
mru Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 Big znów uciekł :( w tę burzę zeszłej nocy :( matko, nigdzie go nie ma, sam też nie wrócił :( Quote
malibo57 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 No,niech to szlag trafi! Ogłoszenia już wiszą? Quote
mru Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 nie :( dziś zrobie, Ania nie ma jak wydrukowac, a ja nie dojade dzis na miejsce :( moze golf cos wymysli golf kochana, dziekuje ze wczoraj go szukałas w terenie i dzwoniłas na Sm! do Kory jeszcze napisze.... Quote
mru Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 pani Grażyna i reszta szukają... Pani Grażyna od 5 rano jeździ... szukaja też Ania i golf... niestety cisza :( mąż Ani wydrukuje w pracy plakaty! robie takie giga plakaty, żeby były widoczne... Quote
jaanka Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Witaj Wiedźmo , trzymaj kciuki żeby Big się znalazł . Mru jak mi wyślesz plakat to TZ wydrukuje mi kilka w pracy i wieczorem rozkleję . Wczoraj zjeździliśmy okolicę , Golf szukała i p.Grażyna ale bezskutecznie . Dzisiaj od 5 rano już trwają poszukiwania . Będę wdzięczna za każdą pomoc . Bardzo się martwię . Quote
mru Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 jaanka napisał(a): Mru jak mi wyślesz plakat to TZ wydrukuje mi kilka w pracy i wieczorem rozkleję . Ania, podeslij mi mailowo nr do pani Grazyny (Paweł ma ale nie moge dgo złapa atm) - jaki nr jeszcze podac? Quote
Ania i Kajber Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Te przeklęte burze to niejedno psie nieszczęście powodują.:-(. Szukajcie Biga !!!! Quote
mru Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 na wypadek, gdyby na wątku znalazł się ktoś z okolicy z drukarką LINK DO PLAKATU BIGA! http://www.sendspace.pl/file/293cf09943a2da75e048a14 Quote
mru Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 szukamy Biga na stronce: http://www.interwencje.viva.org.pl/?p=566 Quote
Panca Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 dzizas..znowu...:((((mam nadzieje ze znow sie znajdzie Quote
mru Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 na paluchu na kwarantannie nie ma Biga... :( Quote
holly101 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Biguniu, wracaj do domku :( Kurczę, tak daleko jestem? Czy sprawa ma jakieś echo na facebooku? Mogę udostępnić temat Quote
koosiek Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Eh, znowu :( W jakiej okolicy on zaginął? Dżiz, nawet nie mogę wstawić info w banerek :( Quote
mru Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 http://www.interwencje.viva.org.pl/?p=566 Quote
jaanka Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Big już w domu , dziękuję wszystkim za pomoc w poszukiwaniach . Quote
Wiedźma Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 [CENTER]:Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!: [/CENTER] Quote
Panca Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 ufff....na szczescie...ale z niego gamon ze ludziom stracha wciaz napedza Quote
jaanka Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 o 9 TZ jechał do pracy i zobaczył Biga na drodze . Stał sobie spokojnie na początku naszej uliczki jakby ktoś go podprowadził i zostawił . Ale Big nie zachowuje się standardowo więc może wcale tak nie było . Cały mokry , żadnych ran nie znaleziono . Boki trochę zapadnięte ale głodny nie był tylko bardzo spragniony . Cieszę się ogromnie że jest już w domu , budziłam się i myślałam gdzie ten biedak teraz jest . Dziękuję golf za pomoc w poszukiwaniach i rozklejaniu plakatów które zrobiła mru . Pozostaje tylko najmilsza część czyli ich zrywanie :) Quote
Recommended Posts