Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 735
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jaanka napisał(a):
Też czekam na jakieś bliższe wieści . Big teraz w ładną pogodę spędza czas w ogrodzie na słońcu i tylko na noc wraca do domu .

bardzo dobrze :) Powygrzewa sobie trochę te zbolałe gnaty :)

Posted

Rozmawiałam z opiekunką Biga . W poniedziałek był umówiony na operację w klinice poleconej przez Mru . Trzy dorosłe osoby próbowały go włożyć do samochodu i nie udało się . Bardzo płakal i wyrywal się .

Posted

[quote name='jaanka']Rozmawiałam z opiekunką Biga . W poniedziałek był umówiony na operację w klinice poleconej przez Mru . Trzy dorosłe osoby próbowały go włożyć do samochodu i nie udało się . Bardzo płakal i wyrywal się .[/QUOTE]
no to pięknie :( I co teraz? Trzeba go jakoś tam zawieść...

Posted

Pod premedykacją - innego wyjścia nie widzę. procedura "na siłę" przyniesie więcej szkody, niż lekka premedykacja.
Posłałam wczoraj priorytetem następny suplement:
Cola Flex - Oleofarm.
Mam nadzieję, że Rumalaya Forte dotarła wcześniej.

Posted

Tak dotarła . Bardzo Big dziękuje . Dostaje już od kilku dni , bierze też przepisane sterydy ale poprawy podobno nie widać .
Z tego co dowiedziałam się to jednak zabieg ma odbyć się w domu , tak powiedziała p. wet . Ja przekazuję wyłącznie to co wiem od opiekunki Biga .

Posted

W sobotę odwiedziłam Biga , przyjechala do niego Pani wet z lecznicy w Piasecznie ( byłyśmy tam zimą ) żeby pobrać krew na morfologię . Poprosiłam o osłuchanie serca bo latem jak byliśmy na badaniach u mojego lekarza to nie podobało mu się jego bicie . Sugerował zrobienie ekg. Potwierdziła te przypuszczenia . Obejrzała także dzyndzel i stwierdziła że to sutek tak się znowotworzył i niestety powiedziała że u samców częściej bywa to tfu tfu złośliwe :( . Oczywiście tak naprawdę to można coś wiedzieć po badaniu histopatologicznym .
Nie wiem co mówiła lekarka od Mru , jakie rokowania i co z zabiegiem . Nadal uważam że zabieg w domu jest ryzykowny . Myślę że tak jak pisze Malibo trzeba by go wstępnie uspokoić i wtedy zapakować w kilka osób do samochodu .
Dzisiaj p. Grażyna odebrała wyniki , są średnie ale biorąc pod uwagę jego wiek to nie takie złe . Nie widziałam ich i nie mam skanera , nie wiem czy wyjdą na zdjęciu .

Posted

Tak, tylko czy nie jest ryzykownym podawać uspokajacz wiedząc, ze z sercem coś nie tak? Ciężka sytuacja, bo z której strony jej nie brać, to i tak źle.

Posted

Pewnie gdyby to zależalo ode mnie to zawlokłabym go do onkologa dr. Jagielskiego i do dr. Bałucińskiej bo wierzę w homeopatię i akupunkturę i inne czary mary .
Zrobiłabym ekg i prześwietlenie płuc . Ale to są dodatkowe wydatki i p. Grażyna nie chce go męczyć wożeniem .
Narkozy są różne , zawsze można coś pewnie dobrać mniej ryzykownego . Lekarka która była u Biga sugerowała zrobienienie tego w znieczuleniu , że to nie byłaby bardzo inwazyjna operacja , to jest na skórze tylko urosło i krwawi , ogolnie wygląda paskudnie . Jeżeli to jest złośliwe to może lepiej zostawić i leczyć zachowawczo , sama nie wiem . Oprócz tego okazało się że drugi psiak sunia z Palucha ma także coś paskudnego w okolicach łopatki . Zimą była to tylko tak brodawka ale niestety to rośnie .

Posted

sytuacja faktycznie nie do pozazdroszczenia... :( przy tym serduchu podanie uspokajacza celem zawiezienia go do kliniki, faktycznie może być zbyt ryzykowne... :( Powinniście najpierw zapytać weta czy w ogóle można mu jakiś uspokajacz podać skoro to serducho niedomaga...

Posted

Pewnie bez ekg a może i echa serca nikt nic bliższego nie powie . Niedawno robiłam takie badania swojej psicy . Przekazuję Wam informacje co u Biga ale ja jestem tylko sąsiadką i moje decyzje są drugo a nawet trzeciorzędne . Nawet źle to nazwałam . Nie decyzje a przemyślenia dotyczące Biga . Co ja bym zrobiła gdybym ...