Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote]Misia jak i jej córa są w typie amerykańskim i nieco odstają od niektórych polskich AT (nie wszystkich, bo w Polsce coraz więcej jest w tym typie)[/quote]

coraz wiecej pewnie ich jest dzieki Misi, bo to pewnie jej potomstwo :D

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzwonilam przed chwila - maja okropne zamieszanie, dzis dostali tone listow - biedne panie... Jutro sie dowiem, czy doszlo wszystko jak nalezy

Posted

[quote name='Lara'][quote]Misia jak i jej córa są w typie amerykańskim i nieco odstają od niektórych polskich AT (nie wszystkich, bo w Polsce coraz więcej jest w tym typie)[/quote]

coraz wiecej pewnie ich jest dzieki Misi, bo to pewnie jej potomstwo :D[/quote]Nie, raczej nie, Misia miała tylko jeden miot, a w nim tylko dwa szczenięta, z których tylko jedna córka została w Polsce. Ale do Polski były sprowadzone już dosyć dawno AT z USA, przypadkowo z tej samej hodowli, co Misia). No i gdzie indziej w Europie teraz też jest kilka amerykańskich psów, a te psy, bądź też ich potomkowie, kryli w Polsce. :D

Posted

[quote name='dorotal']Na pewno mówisz o Schatmo :D Znam i psa i właścicielkę. Kigow jest tak mało, że praktycznie wszyscy się znają. Kiedy planujesz zakup Kinga? W Polsce, czy za granicą?
Pozdrawiam[/quote]
Wacham sie miedzy czeska hodowlą Zuzanny Cachowej a kingiem spod Gniezna...
Jeśli możesz to doradz mi coś...

Posted

[quote name='NNikka']Wacham sie miedzy czeska hodowlą Zuzanny Cachowej a kingiem spod Gniezna...
Jeśli możesz to doradz mi coś...[/quote]

Musiałabym zobaczyć zdjęcie szczeniąt i znać rodziców. Napisz do mnie na priv, to postaram sie podpowiedzieć na co zwracać uwagę.

Posted

[quote name='Flaire']:evil: Czy to również znaczy, że zgłoszenia, które wczoraj przesłałam mogę do 10 kwietnia wycofać? :evil:[/quote]To pytanie było na serio - więc jeśli ktoś ma kontakt z oddziałem lub się orientuje, to bardzo proszę o odpowiedź.

Chodzi konkretnie o to, że jeśli moja sucz wygra CACIBa 10.04 w W-wie, to nie będę potrzebowała ani chciała jechać do Łodzi - czy mogę wtedy wycofać jej zgłoszenie, które przesłałam w dobrej wierze wczoraj w nocy myśląc, że termin upływa dzisiaj i dalsze zwlekanie nic mi nie da?

Posted

Mam podobny problem, z tymże nie wysłałam zgłoszenia, tylko kasę :(
I w zależności od wyników psiaków w Wawie chciałabym odpowiednio je zgłosić
Zapłaciłam za 3, a mogę np. chcieć wystawić 2, czy Oddział w Łodzi zwróci mi nadpłatę???

Posted

Ja mam to samo pytanie, bo sa ogromne przetasowania w skladzie sedziowskim, a nie chce, zeby sedziowal mnie np. pan Myszkowski :-?

Na klubowce bullowatych dalo sie wycofac zgloszenie, kase zwrocili dosc szybko.

Posted

[quote name='tufi']Ja mam to samo pytanie, bo sa ogromne przetasowania w skladzie sedziowskim[/quote]tufi, a skąd wiesz i jak można się dowiedzieć, kto ma sędziować AT?

Posted

Na bullowatych napisano, ze udzielono komus telefonicznie informacji, ze Ron Menaker odszedl, a jego miejsce zajela Elena Borisova. A i w innych rasach i grupach zmieniaja...

Posted

[quote name='Flaire'][quote name='Flaire']:evil: Czy to również znaczy, że zgłoszenia, które wczoraj przesłałam mogę do 10 kwietnia wycofać? :evil:[/quote]To pytanie było na serio - więc jeśli ktoś ma kontakt z oddziałem lub się orientuje, to bardzo proszę o odpowiedź.

Chodzi konkretnie o to, że jeśli moja sucz wygra CACIBa 10.04 w W-wie, to nie będę potrzebowała ani chciała jechać do Łodzi - czy mogę wtedy wycofać jej zgłoszenie, które przesłałam w dobrej wierze wczoraj w nocy myśląc, że termin upływa dzisiaj i dalsze zwlekanie nic mi nie da?[/quote]

Zrobiłam dokładnie tak samo, wczoraj!

W zeszłym roku wycofywałam zgłoszenie suki w ostatniej chwili, w przedłużonym terminie z wystawy w Legionowie, (bo byla zmiana na sędziego, który by się powtórzył nam trzeci raz w sezonie).
Prosbę o wycofanie wysyłałam faxem. Nie bylo żadnego problemu, kasę zwrócono, przesłali na konto z którego przelałam.

Więc można. I jest to zgodne z regulaminem. :)

Posted

[b]Flaire[/b], ja w takim wypadku używam zwrotu np." Niniejszym wycofuję zgłoszenie ... itd".
"Uprzejmie proszę o wycofanie..." nie żebym uważała za nadmierną grzeczność, tylko cale życie mam takie poczucie, że jak ktoś prosi to można mu odmówić. :lol:

Posted

[quote name='sortis'][b]Flaire[/b], ja w takim wypadku używam zwrotu np." Niniejszym wycofuję zgłoszenie ... itd".
"Uprzejmie proszę o wycofanie..." nie żebym uważała za nadmierną grzeczność, tylko cale życie mam takie poczucie, że jak ktoś prosi to można mu odmówić. :lol:[/quote]sortis, dzięki wielkie, o to mi chodziło. Ja się po polskiemu :wink: takich rzeczy dopiero uczę, Amerykanie są o wiele bardziej bezpośredni (tam zwrot "uprzejmie proszę" w ogóle nie istnieje) i z reguły po polsku wychodzi mi zbyt szorstko i bezpośrednio - a tu na odwrót. :wink:

Posted

Ja zglosilam, ale nie mam transportu :cry:
Mam wielka prosbe... czy ktos moglby mnie wziac ze soba? Jestem z Torunia, ale moge kawalek gdzies podjechac, wiem ze jest tutaj tylko pare osob z mojego miasta, dlatego moze ktos jedzie z polnocy Polski na ta wystawe? Oczywiscie dokladam sie do paliwa.
Sunia jest bezkonfliktowa, moge ja wziac do siebie na kolana, albo do transportera w baganiku.
A moze ktos jedzie w sobote pociagiem? Z checia sie przylacze do podrozy ;)
Pozdrawiam

Posted

Na bullowatych napisano, ze udzielono komus telefonicznie informacji, ze Ron Menaker odszedl, a jego miejsce zajela Elena Borisova.[quote]
Z tego co jest mi wiadome Ron Menaker nie odszedł. Potwierdził swój przyjazd. Będzie sędziował American Staffordshire Terriery. Ponieważ jest ich dużo zaproszono jeszcze jednego sędziego - Jelenę Borisową i to ona będzie sędziować Terriery Niemieckie Mysliwskie.
[color=red]ZGŁOSZENIA NA WYSTAWĘ BĘDĄ PRZYJMOWANE TAK JAK JUŻ ZOSTAŁO NAPISANE DO 10 KWIETNIA.
WYCOFYWANIE PSÓW MOŻNA PRZESYŁAĆ FAX TEŻ DO 10 KWIETNIA. TERMIN NIEPRZEKRACZALNY![/color]
Pozdrawiam. Dana1

Posted

Ja się wybieram ze swoją młodziutkią seterką [Seter Irlandzki Czerwono Biały]. Starsza seterzyca [Seter Szkocki Gordon] niestety nie jedzie z nami, ponieważ nie może opuścić swoich małych pociech które dopiero co się urodziły ;]

[img]http://www.shadowdog.republika.pl/foto/js/12.jpg[/img]

[img]http://shadowdog01.republika.pl/images/ms/01.jpg[/img]

[url]www.shadowdog.prv.pl[/url]