Lara Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 [quote]Misia jak i jej córa są w typie amerykańskim i nieco odstają od niektórych polskich AT (nie wszystkich, bo w Polsce coraz więcej jest w tym typie)[/quote] coraz wiecej pewnie ich jest dzieki Misi, bo to pewnie jej potomstwo :D Quote
tufi Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 Dzwonilam przed chwila - maja okropne zamieszanie, dzis dostali tone listow - biedne panie... Jutro sie dowiem, czy doszlo wszystko jak nalezy Quote
Flaire Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 [quote name='Lara'][quote]Misia jak i jej córa są w typie amerykańskim i nieco odstają od niektórych polskich AT (nie wszystkich, bo w Polsce coraz więcej jest w tym typie)[/quote] coraz wiecej pewnie ich jest dzieki Misi, bo to pewnie jej potomstwo :D[/quote]Nie, raczej nie, Misia miała tylko jeden miot, a w nim tylko dwa szczenięta, z których tylko jedna córka została w Polsce. Ale do Polski były sprowadzone już dosyć dawno AT z USA, przypadkowo z tej samej hodowli, co Misia). No i gdzie indziej w Europie teraz też jest kilka amerykańskich psów, a te psy, bądź też ich potomkowie, kryli w Polsce. :D Quote
NNikka Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 [quote name='dorotal']Na pewno mówisz o Schatmo :D Znam i psa i właścicielkę. Kigow jest tak mało, że praktycznie wszyscy się znają. Kiedy planujesz zakup Kinga? W Polsce, czy za granicą? Pozdrawiam[/quote] Wacham sie miedzy czeska hodowlą Zuzanny Cachowej a kingiem spod Gniezna... Jeśli możesz to doradz mi coś... Quote
dorotal Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 [quote name='NNikka']Wacham sie miedzy czeska hodowlą Zuzanny Cachowej a kingiem spod Gniezna... Jeśli możesz to doradz mi coś...[/quote] Musiałabym zobaczyć zdjęcie szczeniąt i znać rodziców. Napisz do mnie na priv, to postaram sie podpowiedzieć na co zwracać uwagę. Quote
Maya_Alex Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 [size=6][color=darkred]UWAGA, termin przyjmowania zgłoszen na wystawę w Łodzi przesunięty do 10 kwietnia![/color][/size] Quote
Flaire Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 :evil: Czy to również znaczy, że zgłoszenia, które wczoraj przesłałam mogę do 10 kwietnia wycofać? :evil: Quote
Flaire Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 [quote name='Flaire']:evil: Czy to również znaczy, że zgłoszenia, które wczoraj przesłałam mogę do 10 kwietnia wycofać? :evil:[/quote]To pytanie było na serio - więc jeśli ktoś ma kontakt z oddziałem lub się orientuje, to bardzo proszę o odpowiedź. Chodzi konkretnie o to, że jeśli moja sucz wygra CACIBa 10.04 w W-wie, to nie będę potrzebowała ani chciała jechać do Łodzi - czy mogę wtedy wycofać jej zgłoszenie, które przesłałam w dobrej wierze wczoraj w nocy myśląc, że termin upływa dzisiaj i dalsze zwlekanie nic mi nie da? Quote
jostra Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Mam podobny problem, z tymże nie wysłałam zgłoszenia, tylko kasę :( I w zależności od wyników psiaków w Wawie chciałabym odpowiednio je zgłosić Zapłaciłam za 3, a mogę np. chcieć wystawić 2, czy Oddział w Łodzi zwróci mi nadpłatę??? Quote
tufi Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Ja mam to samo pytanie, bo sa ogromne przetasowania w skladzie sedziowskim, a nie chce, zeby sedziowal mnie np. pan Myszkowski :-? Na klubowce bullowatych dalo sie wycofac zgloszenie, kase zwrocili dosc szybko. Quote
Flaire Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 [quote name='tufi']Ja mam to samo pytanie, bo sa ogromne przetasowania w skladzie sedziowskim[/quote]tufi, a skąd wiesz i jak można się dowiedzieć, kto ma sędziować AT? Quote
tufi Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Na bullowatych napisano, ze udzielono komus telefonicznie informacji, ze Ron Menaker odszedl, a jego miejsce zajela Elena Borisova. A i w innych rasach i grupach zmieniaja... Quote
sortis Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 [quote name='Flaire'][quote name='Flaire']:evil: Czy to również znaczy, że zgłoszenia, które wczoraj przesłałam mogę do 10 kwietnia wycofać? :evil:[/quote]To pytanie było na serio - więc jeśli ktoś ma kontakt z oddziałem lub się orientuje, to bardzo proszę o odpowiedź. Chodzi konkretnie o to, że jeśli moja sucz wygra CACIBa 10.04 w W-wie, to nie będę potrzebowała ani chciała jechać do Łodzi - czy mogę wtedy wycofać jej zgłoszenie, które przesłałam w dobrej wierze wczoraj w nocy myśląc, że termin upływa dzisiaj i dalsze zwlekanie nic mi nie da?[/quote] Zrobiłam dokładnie tak samo, wczoraj! W zeszłym roku wycofywałam zgłoszenie suki w ostatniej chwili, w przedłużonym terminie z wystawy w Legionowie, (bo byla zmiana na sędziego, który by się powtórzył nam trzeci raz w sezonie). Prosbę o wycofanie wysyłałam faxem. Nie bylo żadnego problemu, kasę zwrócono, przesłali na konto z którego przelałam. Więc można. I jest to zgodne z regulaminem. :) Quote
Flaire Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Dzięki, sortis! Czy trzeba w tym celu po porstu napisać Podanie w stylu "uprzejmie proszę o wycofanie zgłoszenia, itd."? Quote
:) Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 A skoro Warszawa jest 10, to 11 tez bedzie mozna sie wycofac? Quote
Flaire Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 [quote name='onaion23']A skoro Warszawa jest 10[/quote]Ale kończy się dobrze przed północą :wink: . Quote
sortis Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 [b]Flaire[/b], ja w takim wypadku używam zwrotu np." Niniejszym wycofuję zgłoszenie ... itd". "Uprzejmie proszę o wycofanie..." nie żebym uważała za nadmierną grzeczność, tylko cale życie mam takie poczucie, że jak ktoś prosi to można mu odmówić. :lol: Quote
Flaire Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 [quote name='sortis'][b]Flaire[/b], ja w takim wypadku używam zwrotu np." Niniejszym wycofuję zgłoszenie ... itd". "Uprzejmie proszę o wycofanie..." nie żebym uważała za nadmierną grzeczność, tylko cale życie mam takie poczucie, że jak ktoś prosi to można mu odmówić. :lol:[/quote]sortis, dzięki wielkie, o to mi chodziło. Ja się po polskiemu :wink: takich rzeczy dopiero uczę, Amerykanie są o wiele bardziej bezpośredni (tam zwrot "uprzejmie proszę" w ogóle nie istnieje) i z reguły po polsku wychodzi mi zbyt szorstko i bezpośrednio - a tu na odwrót. :wink: Quote
paolinka Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Ja zglosilam, ale nie mam transportu :cry: Mam wielka prosbe... czy ktos moglby mnie wziac ze soba? Jestem z Torunia, ale moge kawalek gdzies podjechac, wiem ze jest tutaj tylko pare osob z mojego miasta, dlatego moze ktos jedzie z polnocy Polski na ta wystawe? Oczywiscie dokladam sie do paliwa. Sunia jest bezkonfliktowa, moge ja wziac do siebie na kolana, albo do transportera w baganiku. A moze ktos jedzie w sobote pociagiem? Z checia sie przylacze do podrozy ;) Pozdrawiam Quote
dana1 Posted April 2, 2005 Posted April 2, 2005 Na bullowatych napisano, ze udzielono komus telefonicznie informacji, ze Ron Menaker odszedl, a jego miejsce zajela Elena Borisova.[quote] Z tego co jest mi wiadome Ron Menaker nie odszedł. Potwierdził swój przyjazd. Będzie sędziował American Staffordshire Terriery. Ponieważ jest ich dużo zaproszono jeszcze jednego sędziego - Jelenę Borisową i to ona będzie sędziować Terriery Niemieckie Mysliwskie. [color=red]ZGŁOSZENIA NA WYSTAWĘ BĘDĄ PRZYJMOWANE TAK JAK JUŻ ZOSTAŁO NAPISANE DO 10 KWIETNIA. WYCOFYWANIE PSÓW MOŻNA PRZESYŁAĆ FAX TEŻ DO 10 KWIETNIA. TERMIN NIEPRZEKRACZALNY![/color] Pozdrawiam. Dana1 Quote
shadowdog Posted April 2, 2005 Posted April 2, 2005 Ja się wybieram ze swoją młodziutkią seterką [Seter Irlandzki Czerwono Biały]. Starsza seterzyca [Seter Szkocki Gordon] niestety nie jedzie z nami, ponieważ nie może opuścić swoich małych pociech które dopiero co się urodziły ;] [img]http://www.shadowdog.republika.pl/foto/js/12.jpg[/img] [img]http://shadowdog01.republika.pl/images/ms/01.jpg[/img] [url]www.shadowdog.prv.pl[/url] Quote
tufi Posted April 2, 2005 Posted April 2, 2005 A czy w takim razie mozna prosic o nowy spis sedziow - jesli juz jest wszystko potwierdzone? Quote
Matagi Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 No i jadę do Łodzi :D Przed chwilą wysłałam zgłoszenie :P Quote
donya Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 LILA Do zobaczenia w Łodzi. Na zdjęcia będę musiała poczekać jeszcze trochę Quote
Recommended Posts