Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Flaire napisał(a):
:evil: Czy to również znaczy, że zgłoszenia, które wczoraj przesłałam mogę do 10 kwietnia wycofać? :evil:
To pytanie było na serio - więc jeśli ktoś ma kontakt z oddziałem lub się orientuje, to bardzo proszę o odpowiedź.

Chodzi konkretnie o to, że jeśli moja sucz wygra CACIBa 10.04 w W-wie, to nie będę potrzebowała ani chciała jechać do Łodzi - czy mogę wtedy wycofać jej zgłoszenie, które przesłałam w dobrej wierze wczoraj w nocy myśląc, że termin upływa dzisiaj i dalsze zwlekanie nic mi nie da?

Posted

Mam podobny problem, z tymże nie wysłałam zgłoszenia, tylko kasę :(
I w zależności od wyników psiaków w Wawie chciałabym odpowiednio je zgłosić
Zapłaciłam za 3, a mogę np. chcieć wystawić 2, czy Oddział w Łodzi zwróci mi nadpłatę???

Posted

Ja mam to samo pytanie, bo sa ogromne przetasowania w skladzie sedziowskim, a nie chce, zeby sedziowal mnie np. pan Myszkowski :-?

Na klubowce bullowatych dalo sie wycofac zgloszenie, kase zwrocili dosc szybko.

Posted

tufi napisał(a):
Ja mam to samo pytanie, bo sa ogromne przetasowania w skladzie sedziowskim
tufi, a skąd wiesz i jak można się dowiedzieć, kto ma sędziować AT?

Posted

Na bullowatych napisano, ze udzielono komus telefonicznie informacji, ze Ron Menaker odszedl, a jego miejsce zajela Elena Borisova. A i w innych rasach i grupach zmieniaja...

Posted

Flaire napisał(a):
Flaire napisał(a):
:evil: Czy to również znaczy, że zgłoszenia, które wczoraj przesłałam mogę do 10 kwietnia wycofać? :evil:
To pytanie było na serio - więc jeśli ktoś ma kontakt z oddziałem lub się orientuje, to bardzo proszę o odpowiedź.

Chodzi konkretnie o to, że jeśli moja sucz wygra CACIBa 10.04 w W-wie, to nie będę potrzebowała ani chciała jechać do Łodzi - czy mogę wtedy wycofać jej zgłoszenie, które przesłałam w dobrej wierze wczoraj w nocy myśląc, że termin upływa dzisiaj i dalsze zwlekanie nic mi nie da?

Zrobiłam dokładnie tak samo, wczoraj!

W zeszłym roku wycofywałam zgłoszenie suki w ostatniej chwili, w przedłużonym terminie z wystawy w Legionowie, (bo byla zmiana na sędziego, który by się powtórzył nam trzeci raz w sezonie).
Prosbę o wycofanie wysyłałam faxem. Nie bylo żadnego problemu, kasę zwrócono, przesłali na konto z którego przelałam.

Więc można. I jest to zgodne z regulaminem. :)

Posted

Flaire, ja w takim wypadku używam zwrotu np." Niniejszym wycofuję zgłoszenie ... itd".
"Uprzejmie proszę o wycofanie..." nie żebym uważała za nadmierną grzeczność, tylko cale życie mam takie poczucie, że jak ktoś prosi to można mu odmówić. :lol:

Posted

[quote name='sortis']Flaire, ja w takim wypadku używam zwrotu np." Niniejszym wycofuję zgłoszenie ... itd".
"Uprzejmie proszę o wycofanie..." nie żebym uważała za nadmierną grzeczność, tylko cale życie mam takie poczucie, że jak ktoś prosi to można mu odmówić. :lol:sortis, dzięki wielkie, o to mi chodziło. Ja się po polskiemu :wink: takich rzeczy dopiero uczę, Amerykanie są o wiele bardziej bezpośredni (tam zwrot "uprzejmie proszę" w ogóle nie istnieje) i z reguły po polsku wychodzi mi zbyt szorstko i bezpośrednio - a tu na odwrót. :wink:

Posted

Ja zglosilam, ale nie mam transportu :cry:
Mam wielka prosbe... czy ktos moglby mnie wziac ze soba? Jestem z Torunia, ale moge kawalek gdzies podjechac, wiem ze jest tutaj tylko pare osob z mojego miasta, dlatego moze ktos jedzie z polnocy Polski na ta wystawe? Oczywiscie dokladam sie do paliwa.
Sunia jest bezkonfliktowa, moge ja wziac do siebie na kolana, albo do transportera w baganiku.
A moze ktos jedzie w sobote pociagiem? Z checia sie przylacze do podrozy ;)
Pozdrawiam

Posted

Na bullowatych napisano, ze udzielono komus telefonicznie informacji, ze Ron Menaker odszedl, a jego miejsce zajela Elena Borisova.[quote]
Z tego co jest mi wiadome Ron Menaker nie odszedł. Potwierdził swój przyjazd. Będzie sędziował American Staffordshire Terriery. Ponieważ jest ich dużo zaproszono jeszcze jednego sędziego - Jelenę Borisową i to ona będzie sędziować Terriery Niemieckie Mysliwskie.
ZGŁOSZENIA NA WYSTAWĘ BĘDĄ PRZYJMOWANE TAK JAK JUŻ ZOSTAŁO NAPISANE DO 10 KWIETNIA.
WYCOFYWANIE PSÓW MOŻNA PRZESYŁAĆ FAX TEŻ DO 10 KWIETNIA. TERMIN NIEPRZEKRACZALNY!

Pozdrawiam. Dana1