Cardi Posted February 17, 2005 Posted February 17, 2005 Pan Kliebenstein sedziuje rowniez pasterskie Sedziowal welsh corgi w Katowicach 2003, nie mam nic do zarzucenia. Podobaja mi sie opisy jakie robi, nie pisze doskonala glowa, dobry ruch itd tylko np: piekna pelan expresji glowa, wydajny ruch :D Quote
pomponiki Posted February 17, 2005 Posted February 17, 2005 Ostatnio miałam przyjemność byc oceniana przez pana Havelke w Brnie.Pan lubi psy w dobrej kondycji , ogląda dokładnie zęby,oczy i kątowanie kończyn. Uwaga jak trafi się w stawce Słowak lub Czech można przegrać u niego nawet z najlepszym psem po prostu czesko-słowacki nacjonalizm. Mi przytrafiło sie to dwa razy u tego sędziego. Quote
nice_girl Posted February 18, 2005 Posted February 18, 2005 pomponiki napisał(a):Ostatnio miałam przyjemność byc oceniana przez pana Havelke w Brnie.Pan lubi psy w dobrej kondycji , ogląda dokładnie zęby,oczy i kątowanie kończyn. . Tym bardziej chciałabym się wybrać na tę wystawę. :wink: Quote
milem Posted February 18, 2005 Posted February 18, 2005 witam, chciałam Was spytać, czy można przyjść na wystawę ze szczeniakiem żeby go oswoić z atmosferą wystawy. Wyszło tak, że moja mastifka skończy 6 m-cy dopiero 24 czerwca. Quote
Cardi Posted February 18, 2005 Posted February 18, 2005 raczej Cie nie wpuszcza :( Jest zakaz wprowadzania psow nie zgloszonych na wystawe :( Quote
Agasia Posted February 18, 2005 Posted February 18, 2005 Niby zakaz ale na wiekszosci wystaw sie tego nie przestrzega... :roll: Quote
adda Posted February 18, 2005 Posted February 18, 2005 Agasia napisał(a):Niby zakaz ale na wiekszosci wystaw sie tego nie przestrzega... :roll: No nie przestrzega się, a powinno się przestrzegać. W końcu w jakimś celu zostały wymyślone. Quote
Franco Posted February 19, 2005 Posted February 19, 2005 Hej :D w rozpisce brakuje jesli nic nie przeoczylem staffordshire bull terrierow, beda one oceniane z reszta bullowatych czy znowu bedziemy przydzieleni do sedziego np od yorkow... :D Quote
maga18 Posted February 20, 2005 Posted February 20, 2005 Cardi napisał(a):raczej Cie nie wpuszcza :( Jest zakaz wprowadzania psow nie zgloszonych na wystawe :( do Glogowa weszlam i na dodatek Panie od katalogow i numerkow o maly wlos nie zacalowaly mi pieseczka :lol: Quote
Diana14 Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 Franco napisał(a):Hej :D w rozpisce brakuje jesli nic nie przeoczylem staffordshire bull terrierow, beda one oceniane z reszta bullowatych czy znowu bedziemy przydzieleni do sedziego np od yorkow... :D Franco to Ty nie wiesz? pewnie się ucieszysz bo właśnie sędzia od yorków ocenia także staffiki :lol: To co...przyjedziesz :grins: ;) 8) :lol: ??? Quote
dana1 Posted February 25, 2005 Posted February 25, 2005 Do Diany14, Franco i wszystkich zaiteresowanych. Staffordshire bull terriery będzie oceniał Ronald Menaker - USA :D . Potwierdzone w ZK na 100%. Pozdrawiam Dana1. P.S. Franco przyjeżdżaj to dobry sędzia. D1 :D Quote
Diana14 Posted February 25, 2005 Posted February 25, 2005 dana1 ja wiem :lol: Ale chciałam trochę Franco psikusa zrobić :P ;) 8) Quote
dana1 Posted February 25, 2005 Posted February 25, 2005 Diana14. Przeprzszam, że się wtrąciłam. Quote
Franco Posted February 25, 2005 Posted February 25, 2005 Hehe w takim razie bede oczywiscie :D z nudow juz chyba w tym tygodniu wysle zgloszenie :D :D :D tylko ma ladna pogoda byc bo jak nie to.... :) Quote
Diana14 Posted February 26, 2005 Posted February 26, 2005 Franco napisał(a):Hehe w takim razie bede oczywiscie :D z nudow juz chyba w tym tygodniu wysle zgloszenie :D :D :D tylko ma ladna pogoda byc bo jak nie to.... :) Hehe... u nas w Łodzi zawsze jest ładna pogoda :P ;) dana1 nic nie szkodzi :lol: Quote
tufi Posted February 26, 2005 Posted February 26, 2005 [quote name='"dana1"'] Grupa III F.C.I. Jelena Kholewina – American Staffordshire Terrier suki, Airedale Terrier, Kerry Blue Terrier, Bedlington Terrier, Bullterrier, Bullterrier miniaturowy Skad ta pani i czy mial z nia ktos juz przyjemnosc spotkac sie na wystawie? I czy ta rozpiska oznacza rowniez kolejnosc pojawiania sie ras w ringu? Bullterriery wchodzilyby na ring pewnie dopiero 13-14 :roll: Quote
Diana14 Posted February 26, 2005 Posted February 26, 2005 tufi to nie jest kolejność pojawiania się ras w ringu....kolejność jeszcze nie jest chyba ustalona więc lepiej się tym nie kieruj. Quote
Ewa&Riva Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Witam mialam jechac z Vanta w molodziezy tylko ale poniewaz sedziuje p. Muller VIII grupe wiec chyba i Rivke wezme do otwartej, tylko musze miec transport na dwie suczki. Milo bedzie sie spotkac ze znajomymi z Dogo i list dyskusyjnych, tylko czy w tym amoku damy rade pogadac :roll: Quote
Ewa&Riva Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 milem napisał(a):witam, chciałam Was spytać, czy można przyjść na wystawę ze szczeniakiem żeby go oswoić z atmosferą wystawy. Wyszło tak, że moja mastifka skończy 6 m-cy dopiero 24 czerwca. Ja jestem za takim oswajaniem. Oczywiscie bierzesz zaswiadczenie od weta na wystawe i bardzo uwazasz na malucha! Ja specjalnie pojechalam z Vanta do Poznania, zeby sie opatrzyla z hala, nawet zrobilysmy jej przebiezke po ringu! Efekt taki, ze w Gdansku mala zero stresu, wystawila sie jak stara i dostala najlepszego szczeniaka w rasie i nominacje na Besta, z ktorej niestety nie skorzystalysmy z powodow transportowych, buu Quote
dana1 Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 TUFI. Jelena Kholewina jest z Rosji. Nie znam jej jako sędziny. Pozdrawiam. Dana1 Quote
Natalia_W Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 a wie ktoś może kto sędziuje sznaucerki miniaturowe pieprz i sól?? BARDZO prosze o info :D Quote
Aera Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Ja na 100% w oba dni :D ale nie wystawiam Tytana w tym roku ;] najpierw wybiore sie z nim na szkolenie :P Quote
adda Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Natalia_W napisał(a):a wie ktoś może kto sędziuje sznaucerki miniaturowe pieprz i sól?? BARDZO prosze o info :D Poszukaj na wcześniejszych stronach, tam jest wykaz :D Quote
Recommended Posts