Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pan Kliebenstein sedziuje rowniez pasterskie
Sedziowal welsh corgi w Katowicach 2003, nie mam nic do zarzucenia.
Podobaja mi sie opisy jakie robi, nie pisze doskonala glowa, dobry ruch itd tylko np: piekna pelan expresji glowa, wydajny ruch :D

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ostatnio miałam przyjemność byc oceniana przez pana Havelke w Brnie.Pan lubi psy w dobrej kondycji , ogląda dokładnie zęby,oczy i kątowanie kończyn. Uwaga jak trafi się w stawce Słowak lub Czech można przegrać u niego nawet z najlepszym psem po prostu czesko-słowacki nacjonalizm. Mi przytrafiło sie to dwa razy u tego sędziego.

Posted

pomponiki napisał(a):
Ostatnio miałam przyjemność byc oceniana przez pana Havelke w Brnie.Pan lubi psy w dobrej kondycji , ogląda dokładnie zęby,oczy i kątowanie kończyn. .

Tym bardziej chciałabym się wybrać na tę wystawę. :wink:

Posted

witam,
chciałam Was spytać, czy można przyjść na wystawę ze szczeniakiem żeby go oswoić z atmosferą wystawy. Wyszło tak, że moja mastifka skończy 6 m-cy dopiero 24 czerwca.

Posted

Agasia napisał(a):
Niby zakaz ale na wiekszosci wystaw sie tego nie przestrzega... :roll:

No nie przestrzega się, a powinno się przestrzegać. W końcu w jakimś celu zostały wymyślone.

Posted

Hej :D w rozpisce brakuje jesli nic nie przeoczylem staffordshire bull terrierow, beda one oceniane z reszta bullowatych czy znowu bedziemy przydzieleni do sedziego np od yorkow... :D

Posted

Cardi napisał(a):
raczej Cie nie wpuszcza :(
Jest zakaz wprowadzania psow nie zgloszonych na wystawe :(

do Glogowa weszlam i na dodatek Panie od katalogow i numerkow o maly wlos nie zacalowaly mi pieseczka :lol:

Posted

Franco napisał(a):
Hej :D w rozpisce brakuje jesli nic nie przeoczylem staffordshire bull terrierow, beda one oceniane z reszta bullowatych czy znowu bedziemy przydzieleni do sedziego np od yorkow... :D

Franco to Ty nie wiesz? pewnie się ucieszysz bo właśnie sędzia od yorków ocenia także staffiki :lol: To co...przyjedziesz :grins: ;) 8) :lol: ???

Posted

Do Diany14, Franco i wszystkich zaiteresowanych.
Staffordshire bull terriery będzie oceniał Ronald Menaker - USA :D .
Potwierdzone w ZK na 100%. Pozdrawiam Dana1.
P.S. Franco przyjeżdżaj to dobry sędzia. D1 :D

Posted

Franco napisał(a):
Hehe w takim razie bede oczywiscie :D z nudow juz chyba w tym tygodniu wysle zgloszenie :D :D :D tylko ma ladna pogoda byc bo jak nie to.... :)

Hehe... u nas w Łodzi zawsze jest ładna pogoda :P ;)

dana1 nic nie szkodzi :lol:

Posted

[quote name='"dana1"']
Grupa III F.C.I.
Jelena Kholewina – American Staffordshire Terrier suki, Airedale Terrier, Kerry Blue Terrier, Bedlington Terrier, Bullterrier, Bullterrier miniaturowy

Skad ta pani i czy mial z nia ktos juz przyjemnosc spotkac sie na wystawie? I czy ta rozpiska oznacza rowniez kolejnosc pojawiania sie ras w ringu? Bullterriery wchodzilyby na ring pewnie dopiero 13-14 :roll:

Posted

Witam
mialam jechac z Vanta w molodziezy tylko ale poniewaz sedziuje p. Muller VIII grupe wiec chyba i Rivke wezme do otwartej, tylko musze miec transport na dwie suczki.
Milo bedzie sie spotkac ze znajomymi z Dogo i list dyskusyjnych, tylko czy w tym amoku damy rade pogadac :roll:

Posted

milem napisał(a):
witam,
chciałam Was spytać, czy można przyjść na wystawę ze szczeniakiem żeby go oswoić z atmosferą wystawy. Wyszło tak, że moja mastifka skończy 6 m-cy dopiero 24 czerwca.

Ja jestem za takim oswajaniem. Oczywiscie bierzesz zaswiadczenie od weta na wystawe i bardzo uwazasz na malucha!
Ja specjalnie pojechalam z Vanta do Poznania, zeby sie opatrzyla z hala, nawet zrobilysmy jej przebiezke po ringu!
Efekt taki, ze w Gdansku mala zero stresu, wystawila sie jak stara i dostala najlepszego szczeniaka w rasie i nominacje na Besta, z ktorej niestety nie skorzystalysmy z powodow transportowych, buu

Posted

Natalia_W napisał(a):
a wie ktoś może kto sędziuje sznaucerki miniaturowe pieprz i sól?? BARDZO prosze o info :D
Poszukaj na wcześniejszych stronach, tam jest wykaz :D