Jump to content
Dogomania

Zuzu, Raven, Hunter i koty plus inne potwory. Zapraszamy

Recommended Posts

• Replies 8.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fak, muszę nakręcić jakiś inny filmik :evil_lol:

Ciekawe zjawisko - Zu nie cierpi Raven. Co oczywiście było do przewidzenia, bo ona nie lubi szczeniaków, szczeniaki są głupie i śmierdzą, wiadomo. Biedne Ryru jak tylko podchodzi do księżnej to zostaje obwarczane albo strzelone zębami, zależnie od humoru jaśnie księżnej. Co nie przeszkadza młodej ciągle próbować choćby złapać Zu za ogon, tyknąć ją łapą czy coś... Oczywiście jak któraś przegina to się wtrącam. Jednak osobne spacery wyglądają tak, że Raven idzie sobie jak gdyby nigdy nic, a Zu... a Zu czuje się niepewnie bez Sraki. Wczoraj szłyśmy same do bankomatu i do weta na szczepienie i znowu zaczęła robić uniki przy głośniejszych pojazdach, strzelać oczami i takie tam... Już pomijam dziada, który w nas wlazł ze szczylem większym od Rejwena i pytając, czy mój pies gryzie, bo jeśli tak to mógłby postraszyć jego pieska :diabloti: Już to widzę, jak 10kg Zu straszy 20kg szczeniaczka, normalnie będzie miał taką traumę, że będzie sikał w majtki do końca życia - odesłałam więc dziada do diabła, mówiąc, że mój pies to nie królik doświadczalny. Ciekawe, czy gdybym szła z Hunterem to chciałby, żeby mu szczeniaczka postraszyć :splat: bo jakoś zawsze takie sytuacje dotyczą Zu i większego/dużo większego od niej psa. No pokaże mu, że hej! :roll:

W związku z piękną pogodą odwołałam długie spacery i Raven dostaje wściku mózgu. Właśnie słyszę, że drze jakieś szmaty w klatce, ostatnio rzygała kocykiem polarowym... Ja mam jutro całą pracującą sobotę, a niedzielę też mamy zajętą, bo idziemy na chrzciny. Chyba będę musiała wstać o 5 rano, żeby wreszcie psy zmęczyć jakoś, zakładając oczywiście, że ten cholerny monsun opuści nasz piękny kraj... Tak sobie czasem myślę, jak ktoś tu wchodzi na dział "wychowanie" i narzeka, że nie ma czasu na spacery, nie ma czasu na szkolenie, w sumie na nic nie ma czasu i co z tym psem jest nie tak, że nie chce leżeć w kącie, najlepiej bezgłośnie i całymi dniami, powinny być jakieś testy zanim ludzie wezmą jakiegokolwiek psa, Raven byłby świetnym testerem :evil_lol:

Posted

Się Zu przyzwyczaiła trochę widocznie do Raven, może czuje się pewniej przy niej :cool3: Jeszcze się baby polubią, jak Raven dorośnie, u mnie też była niechęć na linii Luka-Chibi, aż młoda nie dorosła. Chociaż teraz Luka ma w doopie Chibi, a Chibi bez Luki żyć nie umie :diabloti: No, dobra, jak Chibi polezie w krzaki, to Luka jest oburzona, że ja idę dalej i ją zlewam, staje w połowie drogi między mną a młodą i szczeka albo jęczy, że przecież tamta została i jak to tak :roll::cool3:

Ciekawa jestem, czy Raven taka zostanie ;) Ja pamiętam, jak ogłaszałam Herę jako "psa o charakterze owczarka belgijskiego" (że niby wymagająca i trudna plus mega aktywna), bo taka właśnie była. Mowa o piesku, który właśnie śpi pod kocykiem i odmawia spacerku, bo pada deszczyk, a w sumie wstawanie rano to durny pomysł i najlepiej leżeć do 11 co najmniej...:diabloti: Z moich psów najbardziej aktywna jestem ja :roll: Co mnie mocno wnerwia, bo mi deszcz nie przeszkadza w dwugodzinnym spacerze (mimo że parasola nie biorę i moknę równo z psami), ale pieseczki są z cukru i przecież nie wyjdą, jak jest mokro...:roll:

Posted

U mnie się też niby potwory nie lubią, a jak wieczorem idę z Miką sama to ją każdy szelest doprowadza do zawału ;) Także to chyba kwestia "wygaru do świata", a nie lubości :lol:

• 2 weeks later...
Posted

Pies Mojego Życia ;) obchodzi dziś siódme urodziny. I choć czasem mam jej dość, to nie wyobrażam sobie bez niej życia. W końcu to TA, od której wszystko się zaczęło :)

[url]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/10329215_633405883409052_8078877862428281343_n.jpg[/url] :loveu:

• 2 weeks later...
Posted

Tititititi :loveu:

[url]https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t1.0-9/10403206_642514379164869_2172889256558172843_n.jpg[/url]

Se nie myśl, że puszczę! [url]https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10390045_642513852498255_7536010825203332242_n.jpg[/url]

Posted

Piesek z gryzaczkiem :loveu:
Super mieć nakręconego psa :lol:. Ja zaczęłam doceniać Hexy fioła dopiero jak mi się trafiła sucz która lubi tylko patrzenie na mnie :roll:

• 2 weeks later...
Posted

Miał być bardziej ekonomiczny Szarik czy inny komisarz Alex, wyszło jak zwykle - maliniak siedzi w kojcu i na łańcuchu, bo gania inwentarz. Serce mi pęka, zwłaszcza, że nawet fizycznie nie mam jak go wziąć choćby na tymczas... :(

[url]http://olx.pl/oferta/owczarek-belgijski-CID103-ID6eXV1.html#66cbac5929[/url]

• 1 month later...
Posted

Żyjemy, małe się nieco ogarnia, ale jeszcze długa droga przed nami ;) Ma 9 miesięcy, 56cm w kłębie, 19.5kg. I moc tajfuna :P

Ostatnio raczej uzewnętrzniam się na blogasku ;) [URL]http://zuzanku.blogspot.com/[/URL]

Posted

Wiedziałam, że nie będzie wielkopsem:evil_lol: choć porównując do Zu to jest giga suką:eviltong: Zrób aktualne foty! Ciekawa jestem jak się dziecię zmienia :) a jak charakter?

Posted

Uwielbiam Twoje wpisy, są świetne. :D
Z tego co piszesz, młoda jest super, trafiła w najlepsze ręce, jakie mogła.
Szkoda, że nie będziecie się bawić na poważnie w IPO, no ale faktycznie u nas nie ma takich możliwości.

Posted

Potwór ma cieczkę. A ja po weekendzie jadę na urlop do Puław. Gdzie jest MNÓSTWO samowyprowadzających się burków, no bo co tam. Będzie, będzie zabawa... :splat:

Posted

[quote name='evel']Potwór ma cieczkę. A ja po weekendzie jadę na urlop do Puław. Gdzie jest MNÓSTWO samowyprowadzających się burków, no bo co tam. Będzie, będzie zabawa... :splat:[/QUOTE] Świetnie. Zapraszamy na wspólny spacer. Wendy też dostała cieczkę. Może być ciekawie :diabloti: :evil_lol:

Posted

Raven tak koooocha Zu... Jak widać, jest to uczucie zupełnie jednostronne :D

[url]https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/10553420_671406179609022_4223641682527772860_n.jpg[/url]

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...