a_niusia Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 [quote name='gops']nie zgadzam się bo mam i miała wiele psich rzeczy a Ty za pewne nigdy nie miałaś chocby smyczy z pitmana wzmocnionej i dlatego nie widzisz różnicy , takiej smyczy pewnie nawet krowa by nie zerwała . ale to nie ten temat więc nie będę dyskutować[/QUOTE] ooo jaaa no na pewno masz i mialas wiele lepszych psich rzeczy niz ja... ale ja nie prowadzam na smyczy krow. tylko psy.
gops Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 akcesoria "dla ttb" nie są tylko w kolcach i ćwiekach . nie sa to jakies nad akcesoria ani tylko dla ttb są dla wszystkich silnych psów , dla mnie to psy mogą w nitkach łazic póki są pod kontrolą każdy używa tego co uznaje za odpowiednie i ja jak i wielu ludzi ufam tylko niektórym rzeczą i takich używam. na dodatek mój pies wygląda pięknie w takiej 5cm obroży :lol:
gops Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 [quote name='a_niusia']ooo jaaa no na pewno masz i mialas wiele lepszych psich rzeczy niz ja... ale ja nie prowadzam na smyczy krow. tylko psy.[/QUOTE] skoro tak mówisz to pewnie tak jest :) nikt Ci nie każe tego kupować tak jak mi akcesoriów w kwaitki .
Vectra Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Gops , nie miałaś silnego psa , więc nie pitol bzdetów już na temat akcesoriów dla silnych psów :) Ciekawe jak byś dostała Lalkę w garść - aż strach się bać ... Staffik tak serio nie jest silny , by zrywać nie TTBowskie smycze i obroże. Podepnij Claytona pod 1500kg i powiedz czy ruszył z miejsca :)
a_niusia Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 badzmy szczerzy: swiat jest pelny nieudolnych wlascicieli ttb, ktorzy buduja ego na cwiekach, kolcach i akcesoriom dla ttb, a ich psy jak byly niewychowane tak sa. jak mialy na nich wyje...wywalone tak maja.
gops Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 [quote name='Vectra']Gops , nie miałaś silnego psa , więc nie pitol bzdetów już na temat akcesoriów dla silnych psów :) Ciekawe jak byś dostała Lalkę w garść - aż strach się bać ... Staffik tak serio nie jest silny , by zrywać nie TTBowskie smycze i obroże. Podepnij Claytona pod 1500kg i powiedz czy ruszył z miejsca :)[/QUOTE] ttbowskich nie zerwie ale zwykła z bazarku już poszła o czym Ci nawet kiedyś pisałam i mając nauczke kupuje teraz tylko smycze dla silnych psów . co do podpięcia to już niedługo ;) na pewno dam znac czy ruszył . ale z mojej strony eot .
Vectra Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Najbardziej rozwydrzone coś na smyczy , to był bullek znajomych. Edward jak ruszył na flexi i obróżce z rogza .. takiej 2 cm ... nie wiedziałam że mam tak długie ręce :evil_lol: Ale on jest maksymalnie niewychowany i maksymalnie szurnięty. Mimo to jeszcze żadnej smyczy i obroży nie zerwał. Nawet cieniutkich ringówek. A to to waży ze 40 kg i ma zachowania jak moja Emila .. baaa Emila to jest pryszcz , bo ona jest wychowana :evil_lol: Edzio nie jest agresywny do psów , przeciwnie jest milusi , tylko wsio go fascynuje ;) Staffiki są najdelikatniejsze w sile z TTB i pierniczenie o ich nadsile jest żałosne. No chyba że ktoś miał słodkie , delikatne psiątka , wtedy może mieć wrażenie , że spotkał nadpsa ;) Najsilniejsze co prowadziłam ,ważyło 65kg .... do tej pory mam te buty ze spalonymi podeszwami. Azjatka zobaczyła jorczusie :loveu: Była na zwykłej obróżce , na zwykłej smyczy i wszyscy żyją , poza moimi butami. Bo jechałam po betonie jak na nartach wodnych :evil_lol: Fantastyczne wrażenie ;) Wrażenia niezapomniane ;) Dodam że Ajna ważyła więcej niż ja.
gops Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 staffik z którym się coś robi będzie tak samo silny jak pit , waga ta sama (jest wiele pitów sportowych do 20kg), siła ta sama, kwestia treningu . wiesz że są staffiki z wieksza siła niz pity wystarczy popatrzec na zawody w Czechach . ale co ja tam wiem , przecież nic nie robie z moim staffikiem tylko oglądamy telewizje na kanapie :lol: jak już wygramy z jakims pitem na zawodach dam znać . teraz juz naprawde eot bo to nic nie wnosi do dyskusji .
motyleqq Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 [quote name='gops'] (mówie o świadomych ludziach np z rasowych forum) .[/QUOTE] no, widać po linku evel, jacy to wspaniali, świadomi ludzie są na forach rasowych. TTB mogą zagryzać, a dobermany można sprzedawać, jak się znudzą/nie sprawdzą. jest z czego brać przykład ;)
Vectra Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 [quote name='gops']staffik z którym się coś robi będzie tak samo silny jak pit , waga ta sama (jest wiele pitów sportowych do 20kg), siła ta sama, kwestia treningu . wiesz że są staffiki z wieksza siła niz pity wystarczy popatrzec na zawody w Czechach . ale co ja tam wiem , przecież nic nie robie z moim staffikiem tylko oglądamy telewizje na kanapie :lol: jak już wygramy z jakims pitem na zawodach dam znać . teraz juz naprawde eot bo to nic nie wnosi do dyskusji .[/QUOTE] Faktycznie daj eot , bo pierdzielisz z nudów chyba :) Gdyby faktycznie staffik miał być silniejszy niż pit , który ma zupełnie inną budowę , to by nie robiono pita , zostawiono by wersję staffika ... Wygrywaj wygrywaj , życzę ci tego z całego serca :) PS staffiki które biorą udział w zawodach , nie ważą 20 kg , bo wzorzec jasno podaje wagę 17kg u psa :) 20 kg to jest zatuczona świnia nie staffik. A pity są i 15kg , ale to już inna bajka.
gops Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 [quote name='Vectra'] PS staffiki które biorą udział w zawodach , nie ważą 20 kg , bo wzorzec jasno podaje wagę 17kg u psa :) 20 kg to jest zatuczona świnia nie staffik. A pity są i 15kg , ale to już inna bajka.[/QUOTE] z tym się zgadzam dlatego napisałam do 20kg bo taka jest kategoria na zawodach więc psy startujące moga miec i 15 i 20kg tylko wtedy jest inny przelicznik i to te lżejsze często wygrywaja przez lepszy przelicznik stąd waga pit . mój tez nie ma 20kg na szczęście .
Vectra Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 [quote name='motyleqq']no, widać po linku evel, jacy to wspaniali, świadomi ludzie są na forach rasowych. TTB mogą zagryzać, a dobermany można sprzedawać, jak się znudzą/nie sprawdzą. jest z czego brać przykład ;)[/QUOTE] byłam na kilku spotkaniach z tymi osobnikami .... znawcami TTB .. to mi się wyć chciało z tych mądrości. To jeszcze było jak miałam Lalkę i Kano. Cały czas mi próbowano wmówić , że prędzej czy później Lalka zagryzie Kano. BO TO TAKA RASA , genów się nie oszuka. Mantra tych for - GENÓW SIĘ NIE OSZUKA :mdleje: Dlatego unikam tego forum jak ognia , jak zresztą każdy normalny posiadacz TTB ... tam jest ze skrajności w skrajność. Albo słitacze co nie rozumieją że pies to pies , albo mantrowcy .... Jest kilka takich for .. żółte , zielone , niebieskie - do wyboru do koloru. Faktycznie nieliczni są z czymś w mózgu , czyli wiedzą.Ale tacy są zahuczeni przez tych co wczoraj kupili TTB i wiedzą wszystko bo przeczytali w internecie :) Swoją drogą , to smycz zwykła , była testowana do ciągnięcia auta ... dała radę :multi: bo lina holownicza nam trzasnęła i tylko smycz została jako coś co można było podczepić ;) Niestety żaden nad pies , nie ma takiej siły jak auto - przykro mi :( A wadliwy materiał , nie ma nic wspólnego z nad siłą nad psa .... niestety zdarza się i w najmocniejszych akcesoriach błąd w sztuce i materiale ;) I obawę mam że i w PL przyjdzie chwila , kiedy będzie zakaz posiadania TTB ... przez takie mądrości i nad psy w nad akcesoriach z nad mądrymi z internetu.
a_niusia Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 kurde moja matka niezbyt duzo robi ze swoja suka, bo to jest przede wszystkim pies rodzinny (wiem, ze to wstyd na dogomanii, ale trudno) i nie ma w planach robienia z niej pit bulla, ale pies ten codziennie niezaleznie od pogody popierdziela na dlugie dystanse i na spacerach tych moja matka non stop sprawia, ze ten pies gania: za pilka, za patykami, za matka, za moim bracholem, za kulkami sniegu. non stop w ruchu biale prosie to glupoty do glowy nie przychodza i ubranek gadzeciarskich nie potrzeba. a latem nawet plywala mimo ze woda nie jest jej zywiolem, ale za swoim czlowiekiem pojdzie wszedzie. nie potrzebuje kolczaty, bo prowadzenie jej na smyczy to jest po prostu przyjemnosc. dodam, co jest oczywiste, ze pies nie jest w ogole gruby. a co ty takiego gops robisz z tym pieskiem, ze on ma taka wielka sile?
gops Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 [quote name='a_niusia'] a co ty takiego gops robisz z tym pieskiem, ze on ma taka wielka sile?[/QUOTE] a gdzie ja napisałam że ma jakąś wielką siłe? jest silny jak to staffik , ja napisałam że wole ubierać psa w rzeczy dla silnych psów bo innym nie ufam tylko tyle. a robie bardzo dużo po to by był silniejszy bo mam taki kaprys i wybieram się na zawody . ciesze sie że masz taka fajna mame tylko pozazdrościć .
a_niusia Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 nie jest jakos wybitnie fajna. po prostu babka, ktora ma bialego pieska z rudym uchem i nie robi z tego ceregieli. i przede wszystkim ma w dupie gadzety, bo jest na to za stara:)
Amber Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 A ja tam trochę nie rozumiem tego czepialstwa a propos akcesoriów. Tj wiadomo, że zrywanie wszystkiego jest przesadzone, ale np. Jariego bym w różowe kwiatki nie zapakowała. Bo nie i już. W różowej skarpetce może sobie chodzić, ale po domu. Jakbym chciała psa i go ubierać w różowe kwiatki kupiłabym sobie yorka. Ale nie po to mam dobermana, żeby go krzywdzić rzeczami do niego niepasującymi. Już nie mówiąc o tym, że i siebie bym w żadne kwiatki i róże nie wpakowała, nie pasi mi ten styl i tyle. Jamnice natomiast mogą pomykać w bardziej słodkich rzeczach bo same są bardziej słodkie. Idąc w drugą stronę nie mam zamiaru im kupować 5 cm Pitmanów z kolcami, bo to wygląda komicznie. Lubię równowagę i balans w przyrodzie i tak mam ze wszystkim. Jeżeli już coś mam to niech wygląda naturalnie. Swojego samochodu również nie przyozdabiam alusami i spojlerami, bo z Corollki nie zrobię Imprezy, tak samo z dobermana szitsu, a z jamnika pita. Dlatego dla mnie przyozdabianie "groźnych" ras w kwiatki to takie samo przegięcie jak zakładanie im skór z kolcami, niczym się to w "zwracaniu uwagi" i "budowaniu ego" nie różni. Oczywiście nikt nie bierze pod uwagę, że komuś się te kwiatki czy te kolce mogą po prostu podobać i nie ma tu żadnego odniesienia do problemów osobistych? ;)
Vectra Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Dlatego akurat staffiki mają własne akcesoria :) dedykowane tylko dla nich. Są piękne i eleganckie. I nie mają nic wspólnego ani z kolcami ani kwiatkami.
motyleqq Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Amber, ale chyba nie chodziło o to, czy to są różowe kwiaty czy czarna skóra, tylko o przesadzanie z 'akcesoria dla TTB'. i o gigantyczne kolce ;)
Czekunia Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Gops, strasznie demonizujesz rasę... Z Twoich opisów dla postronnego czytelnika wyłania się pies o nadprzyrodzonych siłach... Chyba zmierzasz w złą stronę...
a_niusia Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 [quote name='motyleqq']Amber, ale chyba nie chodziło o to, czy to są różowe kwiaty czy czarna skóra, tylko o przesadzanie z 'akcesoria dla TTB'. i o gigantyczne kolce ;)[/QUOTE] moim zdaniem tez dokladnie o to chodzilo. ja jednak uwielbiam rozowe akcesoria dla psow. moj jeden pies ma nawet rozowa kurteczke. mojej atki ttb nosi sie jednak na czarno-czerwono chociaz gadzeciaki dodaly na jej obrozy dwa niezbyt rzucajace sie w oczy serduszka:))
a_niusia Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 [quote name='Czekunia']. Chyba zmierzasz w złą stronę...[/QUOTE] hahahahaha NIE IDZ TA DROGA:)))))))))))))))
Vectra Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 [quote name='motyleqq']Amber, ale chyba nie chodziło o to, czy to są różowe kwiaty czy czarna skóra, tylko o przesadzanie z 'akcesoria dla TTB'. i o gigantyczne kolce ;)[/QUOTE] o to to to ;)
Rinuś Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 [quote name='Aleks89']:loveu::loveu::loveu::loveu:Koffciam cię[/QUOTE] [I][B] szybko zmieniasz zdanie :diabloti: Dobrze, że mam blabladorka póki co to mogę go w bałwanki ubierać słitaśne :diabloti:[/B][/I]
gops Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 [quote name='Czekunia']Gops, strasznie demonizujesz rasę... Z Twoich opisów dla postronnego czytelnika wyłania się pies o nadprzyrodzonych siłach... Chyba zmierzasz w złą stronę...[/QUOTE] o matko .. dlatego że nie nosi obroży w kwiatki tylko szeroką pitmana ? :lol: a może dlatego że coś z psem robie a nie siedzi na tyłku na kanapie ? ja mam świetnego psa i nie demonizuje go , chyba że demonizowanie jest zakładanie kolczatki ale wtedy czym sie różni labrador w kolcach od staffika? jedni mogą a drudzy nie? mój pies jest ideałem DLA MNIE. a i kupiłam szeleczki rogza żeby wyglądał mniej groźnie :lol: ale czarne więc nie wiem czy sie liczy :roll:
Recommended Posts