Lucky. Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 nick_ napisał(a):a tak zbaczając z tematu, ost zakochałem się w spanielach ang.. i chyba niedługo takowego nabędę.. :) nic fajnego :diabloti: brzydkie to i zakłaczone, wiecznie kupa kłaków wala się po mieszkaniu. :razz:
BBeta Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 [quote name='Lucky.']nic fajnego :diabloti: brzydkie to i zakłaczone, wiecznie kupa kłaków wala się po mieszkaniu. :razz: Brzydkie? :loveu: :loveu: :loveu: http://www.lanturn.pl/images/stories/obr/obr-flash.jpg
Aleks89 Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 O fu jakby w wybielaczu go ktoś umaczał:diabloti:Jak spaniel ang to tylko czarny jak smoła. Nickuś-no jeszcze nie było ,ani rocznicy ,ani ślubu.Ale niebawem będzie:evil_lol:Evel będzie druhną sypiącą przed nami białe płatki róż:loveu::evil_lol:(właśnie to sobie wyobraziłem :lol:Evel w białej koronkowej sukieniusiu ,białych lakierkach ,białą laseczką jak pastereczka hycająca z nóżki na nóżkę i sypiąca kwiatkami)Evel WYBACZ!!JESTEM CHORY:evil_lol:
nick_ Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 gdzie tam brzydkie! piękne są :loveu: akurat takie umaszczenie jakie pokazała BBeta nie bardzo mi sie podoba, bardziej do gustu przypadają mi złote lub czarne podpalane :loveu: a kłaczki w domu... nie szkodzi :eviltong: a Ty Olek.. rozbawiłeś mnie :evil_lol:
nick_ Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 [quote name='Aleks89']O fu jakby w wybielaczu go ktoś umaczał:diabloti:Jak spaniel ang to tylko czarny jak smoła. Nickuś-no jeszcze nie było ,ani rocznicy ,ani ślubu.Ale niebawem będzie:evil_lol:Evel będzie druhną sypiącą przed nami białe płatki róż:loveu::evil_lol:(właśnie to sobie wyobraziłem :lol:Evel w białej koronkowej sukieniusiu ,białych lakierkach ,białą laseczką jak pastereczka hycająca z nóżki na nóżkę i sypiąca kwiatkami)Evel WYBACZ!!JESTE:evil_lol:M CHORY[/QUOTE] wracaj jak najszybciej do zdrówka!! :D
evel Posted January 14, 2013 Author Posted January 14, 2013 Ja ze spanielków lubię oko zawiesić na dobrze wypielęgnowanym kolorku, znaczy białe łaciate i takie tam :) Aleks89 napisał(a):O fu jakby w wybielaczu go ktoś umaczał:diabloti:Jak spaniel ang to tylko czarny jak smoła. Nickuś-no jeszcze nie było ,ani rocznicy ,ani ślubu.Ale niebawem będzie:evil_lol:Evel będzie druhną sypiącą przed nami białe płatki róż:loveu::evil_lol:(właśnie to sobie wyobraziłem :lol:Evel w białej koronkowej sukieniusiu ,białych lakierkach ,białą laseczką jak pastereczka hycająca z nóżki na nóżkę i sypiąca kwiatkami)Evel WYBACZ!!JESTEM CHORY:evil_lol: Z Tinką? :hmmmm: :niewiem: Bołdełek jest, jeszcze stado gąsek musimy sobie załatwić, ale białych... Możemy je potem zjeść, upiecze się, czy coś :diabloti:
Aleks89 Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 O tak z tinką i bołdełkiem i owieczkami (są bardziej sweet) ,bo taka gęś to jeszcze nikusia uszczypnie i będą nici z nocy poślubnej:diabloti: Nick-rude spaniele są psychiczne i karmi się je witaminką M.
badmasi Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 A oto szetlandowy pradziad http://shetlopedia.com/File:ShetlandMuseumPhoto_P04179.jpg Trochę do Zu podobny...
evel Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 [quote name='badmasi']A oto szetlandowy pradziad http://shetlopedia.com/File:ShetlandMuseumPhoto_P04179.jpg Trochę do Zu podobny... Widziałam to kiedyś i miałam z tego niezły ubaw... Zu w życiu by nic nie zagoniła, nawet na kozę patrzy jak na Bardzo Dziwnego Psa, którego lepiej ignorować :evil_lol: Zaryzykowałam dzisiaj i pies mnie zaskoczył. Mianowicie zostawiłam ją w odłożeniu na jakąś minutę, przy padającym śniegu, z owczarkiem - wrogiem na bocznej polance za plecami... I wytrzymała, jakby nigdy nic. Zaczynam dochodzić do wniosku, że stroną powstrzymującą nas w udziale w jakimkolwiek egzaminie jestem ja :siara:
panbazyl Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 odłożenie jest super ćwiczeniem. Ja w ten sposób wyleczyłam swojego laba z neurotycznego szczekania rozłąkowego. 3 dni paszczył na odłożeniu a czwartego już zamknął dzioba (oczywiście odłożenia nie były całodzienne tylko ok 8 minutowe ze strzelaniem dodatkowym). Ale to fakt - czasem lepiej żeby właściciele zostali w domu jak pies jedzie na konkurs, bo tylko przeszkadzają (psu).
Luzia Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Witam po raz pierwszy (chyba) ;) evel napisał(a): Mianowicie zostawiłam ją w odłożeniu na jakąś minutę, WTF, można łopatologicznie? :razz:
dog193 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='evel']Wydaje mi się, że pies o borderowej psychice mógłby być ze mną nieszczęśliwy, a ja musiałabym się mocno hamować, żeby takiego psa nie zgasić. Bo to musiałby być naprawdę wyjątkowy border, żadne tam pipipi przepraszam, że żyję, jestem marną glizdą i pełzam sobie... Chociaż z drugiej strony poznałam parę borderów, nad którymi bym się mogła zastanowić ;) I żaden nie był kudłaty :evil_lol: Ale wciąż - takie to małe jakieś :niewiem:[/QUOTE] No, ja bym na bank zgasiła bordera :) Foks to twardy zawodnik i przede wszystkim się nie zniechęca, co dla mnie jest wybawieniem, bo popełniam milion pińcet błędów :D Fajnie znaleźć taką rasę psa, która na pewno jest już TĄ JEDYNĄ, niezastąpioną :) I tak piszecie o swoich wymarzonych psach i świetne jest uczucie, że ja swojego wymarzonego mam teraz obok siebie, a nie w dalekich planach ;) Mój pies jest dla mnie psem idealnym, wymarzonym, lepszego już nie będę mieć i każdemu życzę, żeby mógł tak powiedzieć ;)
evel Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 Luzia, joł :) http://youtu.be/hWKgYY2mqdU 35. sekunda, pies zostaje, przewodnik sobie idzie i ma stać tyłem do psa przez minutę (w klasie 0 obedience), na filmiku jest to skrócone, ale wiadomo, o co chodzi. Dogu, wypada tylko serdecznie pogratulować ;)
motyleqq Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='dog193'] Fajnie znaleźć taką rasę psa, która na pewno jest już TĄ JEDYNĄ, niezastąpioną :) I tak piszecie o swoich wymarzonych psach i świetne jest uczucie, że ja swojego wymarzonego mam teraz obok siebie, a nie w dalekich planach ;) Mój pies jest dla mnie psem idealnym, wymarzonym, lepszego już nie będę mieć i każdemu życzę, żeby mógł tak powiedzieć ;)[/QUOTE] ja tak mogę powiedzieć i często mówię o swojej suce, ale... nie wiem, czy to powód do radości :eviltong: bo skoro nie ma drugiego takiego i nie będzie, to jak wziąć kolejnego psa? ;)
dog193 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='evel'] Dogu, wypada tylko serdecznie pogratulować ;)[/QUOTE] I dążyć do tego, żeby się mogło powiedzieć to samo :) Dogu... ja to patetycznie brzmi :diabloti:
evel Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 Ludziom bywającym w Lublinie z psami polecam lekturę wątku o suce, która zagryza inne psy, "bo genetyki nie zmienisz": http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=108&t=1152 Jazda zaczyna się od drugiego posta.
Aleks89 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Ja p......le:shake:Padłem ,szczęka rozpadła się uderzając o podłogę i nie rozumiem NIC. "Nasiała paniki" nosz kurna ja bym tą suke zabił momentalnie i będąc na miejscu poszkodowanej jak i właścicielki.
nick_ Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='evel']Ludziom bywającym w Lublinie z psami polecam lekturę wątku o suce, która zagryza inne psy, "bo genetyki nie zmienisz": http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=108&t=1152 Jazda zaczyna się od drugiego posta. ja nawet się nie wypowiadam, bo brakuje słów.. :angryy:
Aleks89 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Ja przeczytałem tylko tego posta ,którego urywek zacytowałem i dalej mi się nie chce.Ciśnienie mam wystarczająco wysokie.
Amber Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Kolegi AST zaatakował faceta, wygryzł mu pół policzka, goiło się to ponad pol roku, wielki ubytek skóry. Facet założył sprawe, ciagnelo sie to dosc dlugo i kumpel dostał 600 zł do płacenia. Psa mu zabrali na 2 tygodnie na obserwacje i po sprawie. I to człowieka zaatakował, a tu jest pies. Pogadaj z właścicielami i postaraj się to załatwić polubownie. Za mocna ta lektura :mdleje:
Vectra Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='evel']Ludziom bywającym w Lublinie z psami polecam lekturę wątku o suce, która zagryza inne psy, "bo genetyki nie zmienisz": http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=108&t=1152 Jazda zaczyna się od drugiego posta. dlatego nie bywam na tych forach , kiedyś o tym pisałam ;) bo mnie przeraża opinia "że to taka rasa" widać TTB w normalnych rękach , to " NIE TA RASA" bo nie zagryza , nie zabija , a agresji nie uważa się jako amena ;) w pacierzu.
dog193 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Taka rasa, która radośnie sobie biega i zabija pieski, po prostu brak słów. Czasami mam wrażenie, że żyję w średniowieczu.
evel Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 Ja jestem w szoku. Suka wyrwała się (smycz puściła), zatem pewnie urządza awantury na co dzień. Laska pewnie nic z tym nie robi, bo "taka rasa". I taka sadząca się suka wychodzi "z osobą niekompetentną"?! Gdzie, do ciężkiej cholery, choćby kaganiec na ryju? Mało tego, suka zagryza psa, jak gdyby nigdy nic, a reakcja właścicielki... [FONT=Lucida Grande]Wiadomo, szkoda psa i pokrzywdzonej właścicielki.[/FONT][...] [FONT=Lucida Grande]Z jakiej racji mieli by zakazać? Bo babsko puściło swojego psa luzem? Genetyki nie wyeliminujesz.[/FONT] :wallbash: Mam nadzieję, że NIGDY jej nie spotkam, ani nikogo jej pokroju... Bo taka rasa. I zestawiam to sobie z właścicielami ttbów, którzy ciężko pracują nad swoimi psami, którzy tłumią w zarodku każdy, najmniejszy przejaw agresji do innych psów (nie mówiąc o ludziach!) ale i tak wychodzi na to, że jeden taki debil robi czarny PR setkom normalnych, odpowiedzialnych ludzi :roll:
Amber Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Miedzy innymi przez takich idiotow zakazali posiadania TTB w kilku krajach.
gops Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 i przez takich właścieli ttb rasy te mają taką a nie inną opinie , nie wiem czy doczekam się spaceru na miasto z moim psem i chocby raz nie usłysze tekstu o mordercy czy innym kilerze który zagryzł dziecko . wszystko opada...
Recommended Posts