Jump to content
Dogomania

Zuzu, Raven, Hunter i koty plus inne potwory. Zapraszamy

Recommended Posts

Posted

[quote name='nick_']a tak zbaczając z tematu, ost zakochałem się w spanielach ang.. i chyba niedługo takowego nabędę.. :)[/QUOTE]
nic fajnego :diabloti:
brzydkie to i zakłaczone, wiecznie kupa kłaków wala się po mieszkaniu. :razz:

• Replies 8.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Lucky.']nic fajnego :diabloti:
brzydkie to i zakłaczone, wiecznie kupa kłaków wala się po mieszkaniu. :razz:[/QUOTE]
Brzydkie?

:loveu: :loveu: :loveu:
[url]http://www.lanturn.pl/images/stories/obr/obr-flash.jpg[/url]

Posted

O fu jakby w wybielaczu go ktoś umaczał:diabloti:Jak spaniel ang to tylko czarny jak smoła.
Nickuś-no jeszcze nie było ,ani rocznicy ,ani ślubu.Ale niebawem będzie:evil_lol:Evel będzie druhną sypiącą przed nami białe płatki róż:loveu::evil_lol:(właśnie to sobie wyobraziłem :lol:Evel w białej koronkowej sukieniusiu ,białych lakierkach ,białą laseczką jak pastereczka hycająca z nóżki na nóżkę i sypiąca kwiatkami)Evel WYBACZ!!JESTEM CHORY:evil_lol:

Posted

gdzie tam brzydkie! piękne są :loveu:
akurat takie umaszczenie jakie pokazała BBeta nie bardzo mi sie podoba, bardziej do gustu przypadają mi złote lub czarne podpalane :loveu: a kłaczki w domu... nie szkodzi :eviltong:

a Ty Olek.. rozbawiłeś mnie :evil_lol:

Posted

[quote name='Aleks89']O fu jakby w wybielaczu go ktoś umaczał:diabloti:Jak spaniel ang to tylko czarny jak smoła.
Nickuś-no jeszcze nie było ,ani rocznicy ,ani ślubu.Ale niebawem będzie:evil_lol:Evel będzie druhną sypiącą przed nami białe płatki róż:loveu::evil_lol:(właśnie to sobie wyobraziłem :lol:Evel w białej koronkowej sukieniusiu ,białych lakierkach ,białą laseczką jak pastereczka hycająca z nóżki na nóżkę i sypiąca kwiatkami)[B]Evel WYBACZ!!JESTE:evil_lol:M CHORY[[/B]/QUOTE]

wracaj jak najszybciej do zdrówka!! :D

Posted

Ja ze spanielków lubię oko zawiesić na dobrze wypielęgnowanym kolorku, znaczy białe łaciate i takie tam :)

[quote name='Aleks89']O fu jakby w wybielaczu go ktoś umaczał:diabloti:Jak spaniel ang to tylko czarny jak smoła.
Nickuś-no jeszcze nie było ,ani rocznicy ,ani ślubu.Ale niebawem będzie:evil_lol:Evel będzie druhną sypiącą przed nami białe płatki róż:loveu::evil_lol:(właśnie to sobie wyobraziłem :lol:Evel w białej koronkowej sukieniusiu ,białych lakierkach ,białą laseczką jak pastereczka hycająca z nóżki na nóżkę i sypiąca kwiatkami)Evel WYBACZ!!JESTEM CHORY:evil_lol:[/QUOTE]

Z Tinką? :hmmmm: :niewiem: Bołdełek jest, jeszcze stado gąsek musimy sobie załatwić, ale białych... Możemy je potem zjeść, upiecze się, czy coś :diabloti:

Posted

O tak z tinką i bołdełkiem i owieczkami (są bardziej sweet) ,bo taka gęś to jeszcze nikusia uszczypnie i będą nici z nocy poślubnej:diabloti:

Nick-rude spaniele są psychiczne i karmi się je witaminką M.

Posted

[quote name='badmasi']A oto szetlandowy pradziad [URL]http://shetlopedia.com/File:ShetlandMuseumPhoto_P04179.jpg[/URL]
Trochę do Zu podobny...[/QUOTE]

Widziałam to kiedyś i miałam z tego niezły ubaw... Zu w życiu by nic nie zagoniła, nawet na kozę patrzy jak na Bardzo Dziwnego Psa, którego lepiej ignorować :evil_lol:

Zaryzykowałam dzisiaj i pies mnie zaskoczył. Mianowicie zostawiłam ją w odłożeniu na jakąś minutę, przy padającym śniegu, z owczarkiem - wrogiem na bocznej polance za plecami... I wytrzymała, jakby nigdy nic. Zaczynam dochodzić do wniosku, że stroną powstrzymującą nas w udziale w jakimkolwiek egzaminie jestem ja :siara:

Posted

odłożenie jest super ćwiczeniem. Ja w ten sposób wyleczyłam swojego laba z neurotycznego szczekania rozłąkowego. 3 dni paszczył na odłożeniu a czwartego już zamknął dzioba (oczywiście odłożenia nie były całodzienne tylko ok 8 minutowe ze strzelaniem dodatkowym).
Ale to fakt - czasem lepiej żeby właściciele zostali w domu jak pies jedzie na konkurs, bo tylko przeszkadzają (psu).

Posted

Witam po raz pierwszy (chyba) ;)

[quote name='evel']
Mianowicie zostawiłam ją w odłożeniu na jakąś minutę,[/QUOTE]

WTF, można łopatologicznie? :razz:

Posted

[quote name='evel']Wydaje mi się, że pies o borderowej psychice mógłby być ze mną nieszczęśliwy, a ja musiałabym się mocno hamować, żeby takiego psa nie zgasić. Bo to musiałby być naprawdę wyjątkowy border, żadne tam pipipi przepraszam, że żyję, jestem marną glizdą i pełzam sobie... Chociaż z drugiej strony poznałam parę borderów, nad którymi bym się mogła zastanowić ;) I żaden nie był kudłaty :evil_lol: Ale wciąż - takie to małe jakieś :niewiem:[/QUOTE]

No, ja bym na bank zgasiła bordera :) Foks to twardy zawodnik i przede wszystkim się nie zniechęca, co dla mnie jest wybawieniem, bo popełniam milion pińcet błędów :D

Fajnie znaleźć taką rasę psa, która na pewno jest już TĄ JEDYNĄ, niezastąpioną :) I tak piszecie o swoich wymarzonych psach i świetne jest uczucie, że ja swojego wymarzonego mam teraz obok siebie, a nie w dalekich planach ;) Mój pies jest dla mnie psem idealnym, wymarzonym, lepszego już nie będę mieć i każdemu życzę, żeby mógł tak powiedzieć ;)

Posted

Luzia, joł :)

[url]http://youtu.be/hWKgYY2mqdU[/url] 35. sekunda, pies zostaje, przewodnik sobie idzie i ma stać tyłem do psa przez minutę (w klasie 0 obedience), na filmiku jest to skrócone, ale wiadomo, o co chodzi.

Dogu, wypada tylko serdecznie pogratulować ;)

Posted

[quote name='dog193']
Fajnie znaleźć taką rasę psa, która na pewno jest już TĄ JEDYNĄ, niezastąpioną :) I tak piszecie o swoich wymarzonych psach i świetne jest uczucie, że ja swojego wymarzonego mam teraz obok siebie, a nie w dalekich planach ;) Mój pies jest dla mnie psem idealnym, wymarzonym, lepszego już nie będę mieć i każdemu życzę, żeby mógł tak powiedzieć ;)[/QUOTE]

ja tak mogę powiedzieć i często mówię o swojej suce, ale... nie wiem, czy to powód do radości :eviltong: bo skoro nie ma drugiego takiego i nie będzie, to jak wziąć kolejnego psa? ;)

Posted

[quote name='evel']
Dogu, wypada tylko serdecznie pogratulować ;)[/QUOTE]

I dążyć do tego, żeby się mogło powiedzieć to samo :)

Dogu... ja to patetycznie brzmi :diabloti:

Posted

Ludziom bywającym w Lublinie z psami polecam lekturę wątku o suce, która zagryza inne psy, "bo genetyki nie zmienisz": [url]http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=108&t=1152[/url]

Jazda zaczyna się od drugiego posta.

Posted

Ja p......le:shake:Padłem ,szczęka rozpadła się uderzając o podłogę i nie rozumiem NIC.

"Nasiała paniki" nosz kurna ja bym tą suke zabił momentalnie i będąc na miejscu poszkodowanej jak i właścicielki.

Posted

[quote name='evel']Ludziom bywającym w Lublinie z psami polecam lekturę wątku o suce, która zagryza inne psy, "bo genetyki nie zmienisz": [URL]http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=108&t=1152[/URL]

Jazda zaczyna się od drugiego posta.[/QUOTE]

ja nawet się nie wypowiadam, bo brakuje słów.. :angryy:

Posted

[QUOTE]Kolegi AST zaatakował faceta, wygryzł mu pół policzka, goiło się to ponad pol roku, wielki ubytek skóry. Facet założył sprawe, ciagnelo sie to dosc dlugo i kumpel dostał 600 zł do płacenia. Psa mu zabrali na 2 tygodnie na obserwacje[B] i po sprawie. [/B]
[B]I to człowieka zaatakował, a tu jest pies.[/B] Pogadaj z właścicielami i postaraj się to załatwić polubownie. [/QUOTE]
Za mocna ta lektura :mdleje:

Posted

[quote name='evel']Ludziom bywającym w Lublinie z psami polecam lekturę wątku o suce, która zagryza inne psy, "bo genetyki nie zmienisz": [URL]http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=108&t=1152[/URL]

Jazda zaczyna się od drugiego posta.[/QUOTE]
dlatego nie bywam na tych forach , kiedyś o tym pisałam ;) bo mnie przeraża opinia "że to taka rasa"
widać TTB w normalnych rękach , to " NIE TA RASA" bo nie zagryza , nie zabija , a agresji nie uważa się jako amena ;) w pacierzu.

Posted

Ja jestem w szoku. Suka wyrwała się (smycz puściła), zatem pewnie urządza awantury na co dzień. Laska pewnie nic z tym nie robi, bo "taka rasa". I taka sadząca się suka wychodzi "z osobą niekompetentną"?! Gdzie, do ciężkiej cholery, choćby kaganiec na ryju? Mało tego, suka zagryza psa, jak gdyby nigdy nic, a reakcja właścicielki...

[QUOTE][COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Wiadomo, szkoda psa i pokrzywdzonej właścicielki.[/FONT][/COLOR][...] [COLOR=#333333][FONT=Lucida Grande]Z jakiej racji mieli by zakazać? Bo [B]babsko [/B]puściło swojego psa luzem? Genetyki nie wyeliminujesz.[/FONT][/COLOR][/QUOTE]

:wallbash:

Mam nadzieję, że NIGDY jej nie spotkam, ani nikogo jej pokroju... Bo taka rasa. I zestawiam to sobie z właścicielami ttbów, którzy ciężko pracują nad swoimi psami, którzy tłumią w zarodku każdy, najmniejszy przejaw agresji do innych psów (nie mówiąc o ludziach!) ale i tak wychodzi na to, że jeden taki debil robi czarny PR setkom normalnych, odpowiedzialnych ludzi :roll:

Posted

i przez takich właścieli ttb rasy te mają taką a nie inną opinie , nie wiem czy doczekam się spaceru na miasto z moim psem i chocby raz nie usłysze tekstu o mordercy czy innym kilerze który zagryzł dziecko .
wszystko opada...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...