Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 780
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Długi weekend zaskoczył nas brzydką pogodą,więc zdecydowanie dużo czasu spędziliśmy w domu. Goście, którzy nas odwiedzili (z dwuletnim dzieckiem) byli mile zaskoczeni tym, że Laki jest tak posłusznym psem :lol: I tak akceptuje wszystkich, zachęcając do zabawy :evil_lol:
Staliśmy się chwilowymi posiadaczmi malutkiego zajączka. Nieświadomy człowiek zabrał maleństwo schowane w trawie, gdy zajęczyca poszła się najeść :shake: I zadzwonił do nas z pytaniem co teraz ma z nim zrobić. Karmimy go pipetką i liczymy na to,że uda się go odkarmić i wypuścić na wolność.
Laki jest mocno zainteresowany nowym domownikiem. Ale bynajmniej nie w celach konsumpcyjnych :evil_lol: Obwąchał futrzaczka i wystarczyło, teraz zagląda ze zdziweniem do klatki z maleństwem :roll: Bo to takie niepodobne do boksika :razz:
Laila skończyła 2 lata :evil_lol: Coraz częściej wspólnie z Lakim biega. Albo wykorzystuje fakt, że Lakuś otwiera drzwi i wybiera się na samodzielne spacerki, z których niespecjalnie ma ochotę wrócić do domu :cool3: W końcu samodzielne bieganie jest zdecydowanie lepsze niż z człowiekiem, który tak szybko biegać nie potrafi ;)
Pozdrowionka od czworonogów i od nas :loveu:

Posted

Mireczko opisz nam proszę w jaki sposób Lakuś otwiera sam drzwi? :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

A dla Laleczki z Okazji 2 latek, wszystkiego najboksiowego :tort::new-bday::BIG:

Posted

[quote name='Kapsel']Mireczko opisz nam proszę drzwi? :crazyeye::crazyeye::crazyeye:w jaki sposób Lakuś otwiera sam

A dla Laleczki z Okazji 2 latek, wszystkiego najboksiowego :tort::new-bday::BIG:

Bo Laki to zdolny chłopak. I nie ma dla niego znaczenia czy drzwi otwierają się na zewnątrz po skoczeniu na klamkę czy do wewnątrz.I nie ma znaczenia na jakiej wysokości jest klamka. Te otwierane do wewnątrz jak już klamka puści otwiera sobie noskiem :evil_lol:
Ze względu na samodzielne spacerki Laili muszę pilnować żeby drzwi na dwór były zawsze zamknięte na zamek. Laila nie ucieka, ale muszę pamiętać o tym, że ma padaczkę. I nie ma znaczenia, że od ponad miesiąca nie miała ataku; w końcu zawsze może się zdarzyć.

Posted

mira_c napisał(a):
Bo Laki to zdolny chłopak. I nie ma dla niego znaczenia czy drzwi otwierają się na zewnątrz po skoczeniu na klamkę czy do wewnątrz.I nie ma znaczenia na jakiej wysokości jest klamka. Te otwierane do wewnątrz jak już klamka puści otwiera sobie noskiem :evil_lol:
Ze względu na samodzielne spacerki Laili muszę pilnować żeby drzwi na dwór były zawsze zamknięte na zamek. Laila nie ucieka, ale muszę pamiętać o tym, że ma padaczkę. I nie ma znaczenia, że od ponad miesiąca nie miała ataku; w końcu zawsze może się zdarzyć.

To jaki spyciula, ma talent.:loveu: A już niedługo eliminacje do tego programu będą. Może Lakuś wystąpi?:evil_lol:
Laila bez ataku miesiąc!!! :multi::multi::multi:Gratulacje Mireczko!!!

Zajrzyj do mojego banerku do ślepaczka Totika.... może ten super Twój sąsiad chciałby boksia? Co Ty na to?

Posted

Mój sąsiad ma (niestety) wystarczającą ilość psów.Boksia też ma, a raczej bokserkę - pręguskę jak Lakuś. Młodziutką, dopiero co się przybłąkała. I wszystko wskazuje na to, że będzie się szczeniła "za chwilę" :shake: Czemu ludzie są tacy podli??? Po co biorą psa, a potem porzucają? Nie zrozumiem tego chyba nigdy :-(

Posted

mira_c napisał(a):
Mój sąsiad ma (niestety) wystarczającą ilość psów.Boksia też ma, a raczej bokserkę - pręguskę jak Lakuś. Młodziutką, dopiero co się przybłąkała. I wszystko wskazuje na to, że będzie się szczeniła "za chwilę" :shake: Czemu ludzie są tacy podli??? Po co biorą psa, a potem porzucają? Nie zrozumiem tego chyba nigdy :-(

Mireczko a nie można jeszcze zrobić sterylki aborcyjnej?

Posted

Zdecydowanie za późno na sterylkę aborcyjną, sunia wczoraj się oszczeniła. Ma sześć ślicznych boksików. I trzeba im zacząć szukać domków.

Posted

mira_c napisał(a):
Zdecydowanie za późno na sterylkę aborcyjną, sunia wczoraj się oszczeniła. Ma sześć ślicznych boksików. I trzeba im zacząć szukać domków.

Wiadomo chociaz z czym te boksiki zmieszane? Pewnie chce je sprzedawac, co?

Posted

mira_c napisał(a):

Ale się narobiło! :shake:

Posted

ageralion napisał(a):
Wiadomo chociaz z czym te boksiki zmieszane? Pewnie chce je sprzedawac, co?

Małe najprawdopodobniej po dwóch boksikach. Sunia jest pręgowana, a małe biszkoptowe. I mają cudne pyszczki. Sprzedawać ich nie będzie, zdecydowanie prędzej wyda. A już na tyle uświadomiony, że pewnie pierw wykastruje pieski (4 szt) i wysterylizuje sunie (2 szt). Swoje już ma po zabiegach, tzn. te cztery,które prędzej u niego znalazły dom. Bo B. to super człowiek, przygrnia wszystko co bezpańskie.I w domu ma istny zwierzyniec.

Posted

ageralion napisał(a):
Aaaa czyli ten sasiad faktycznie jest super, a nie "super" :) To ta boksia trafila do niego juz zaciazona?

Sąsiada mam faktycznie SUPER!!! To on opiekował się moją trójką przez parę godzin jak wracałyśmy z Lakim :) Sunia trafiła/przybłąkała się do niego z dwa tygodnie temu, więc w wysokiej ciąży. W naszej okolicy wszyscy wiedzą, że wystarczy B. przerzucić zwierzaka przez płot, by pozbyć się problemu. On na pewno nakarmi, podleczy, zaszczepi...i będzie szukał DOBREGO domu. Ma jednego jedynego psa na dworzu, w ocieplanej budzie (biały wielki pies, z długą i gęstą sierścią - zresztą też znajdka).

Posted

mira_c napisał(a):
Sąsiada mam faktycznie SUPER!!! To on opiekował się moją trójką przez parę godzin jak wracałyśmy z Lakim :) Sunia trafiła/przybłąkała się do niego z dwa tygodnie temu, więc w wysokiej ciąży. W naszej okolicy wszyscy wiedzą, że wystarczy B. przerzucić zwierzaka przez płot, by pozbyć się problemu. On na pewno nakarmi, podleczy, zaszczepi...i będzie szukał DOBREGO domu. Ma jednego jedynego psa na dworzu, w ocieplanej budzie (biały wielki pies, z długą i gęstą sierścią - zresztą też znajdka).

Czy Wy mieszkacie w jakims magicznym miejscu, przyciagajacym ludzi o wielkich sercach? :) Buziaki dla faflaczkow i dzieciaczkow. A jak bedzie potrzeba pomocy w szukaniu domkow, to pisz smialo :)

Posted

ageralion napisał(a):
Czy Wy mieszkacie w jakims magicznym miejscu, przyciagajacym ludzi o wielkich sercach? :) Buziaki dla faflaczkow i dzieciaczkow. A jak bedzie potrzeba pomocy w szukaniu domkow, to pisz smialo :)

Magiczne miejsce, bo z dala od cywilizacji, więc blisko natury :) Człowiek, który potrzebuje rozrywek miastowych długo tu nie wytrzyma. To jest urok tego miejsca - naturalna selekcja mieszkańców. Kto pędzi, w pogoni za ...ten tu nie mieszka.

Posted

mira_c napisał(a):
Magiczne miejsce, bo z dala od cywilizacji, więc blisko natury :) Człowiek, który potrzebuje rozrywek miastowych długo tu nie wytrzyma. To jest urok tego miejsca - naturalna selekcja mieszkańców. Kto pędzi, w pogoni za ...ten tu nie mieszka.

A nie macie tam jakiejs chalupy na sprzedaz? Duza byc nie musi... musze zmiescic sie tam ja, TZ, syn, bokser lub dwa i... hotelik dla psow :evil_lol:

Posted

ageralion napisał(a):
A nie macie tam jakiejs chalupy na sprzedaz? Duza byc nie musi... musze zmiescic sie tam ja, TZ, syn, bokser lub dwa i... hotelik dla psow :evil_lol:

Domu na sprzedaż u nas nie znajdziesz, no chyba że z bali letniskowy-całoroczny (śliczny naprawdę - nowa sąsiadka po prawie roku ma dość) :) Zawsze można kupić ziemię i się pobudować :)

Posted

mira_c napisał(a):
Domu na sprzedaż u nas nie znajdziesz, no chyba że z bali letniskowy-całoroczny (śliczny naprawdę - nowa sąsiadka po prawie roku ma dość) :) Zawsze można kupić ziemię i się pobudować :)

Pomysle pomysle :cool3: Tylko zastanawiam sie dlaczego meczycie biedna sasiadke :eviltong:

Posted

ageralion napisał(a):
Pomysle pomysle :cool3: Tylko zastanawiam sie dlaczego meczycie biedna sasiadke :eviltong:

Bo mamy psy :) B. (najbliższy nasz i jej sąsiad) ma prócz psów koty,kury, krowy, perliczki...A ona chciała spokoju, a nie wrzasku drobiu czy muczenia krów. I zupełnie nie rozumie jak można wyjść z psem bez kagańca i bez smyczy.

Posted

mira_c napisał(a):
Bo mamy psy :) B. (najbliższy nasz i jej sąsiad) ma prócz psów koty,kury, krowy, perliczki...A ona chciała spokoju, a nie wrzasku drobiu czy muczenia krów. I zupełnie nie rozumie jak można wyjść z psem bez kagańca i bez smyczy.

No to ja tam nie kcem jak psy bez kagancow chodza... a bez smyczy... toz to skandal!!!!! A gdzie krowy co?

• 2 weeks later...
Posted

mira_c napisał(a):
Wiecznie pada, więc siedzimy w domu.
Laila nadal bez ataku !!! Minęło już półtora miesiąca !
Laki grzeczny, kochany i radosny.

Mireczko wreszcie się odezwałaś, aż słoneczko wyszło :loveu: Jakie dobre wieści przynosisz! :multi::multi::multi: Zobaczysz jeszcze trochę to Laila wogóle ataków mieć nie będzie, a wet powie: Pani Mirko, co Pani mi tutaj opowiada? jaka padaczka, co durnia Pani ze mnie chce robić, czy co? Ja poważny wet jestem! :smile::smile::smile: