Kapsel Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Pięknie Laki wygląda, taki okrąglutki sie zrobił i jakby młodszy :multi::multi::multi:Bardzo się cieszę że Panienka tak długo bez ataków. Brawo!!:loveu::loveu::loveu: Quote
mira_c Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [quote name='Kapsel']Pięknie Laki wygląda, taki okrąglutki sie zrobił i jakby młodszy :multi::multi::multi:Bardzo się cieszę że Panienka tak długo bez ataków. Brawo!!:loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] Zrobił się okrąglejszy i sprawia wrażenie młodszego, ale to zasługa odbudowy mięśni, porządnego wybiegania, a nie utuczenia chłopaka :) No i trochę tego,że jest zadowolony, spokojny. Quote
marta0731 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Laki wygląda jak brykający konik :):cool3: A zdjęcie Lailusi prosimy...........................:modla::grin: Quote
mira_c Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Laiki fotki jutro,dobrze?Bo z moim kiepskim netem i cierpliwością nie mam już sił walczyć dziś :-( Quote
mira_c Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [IMG]http://2.bp.blogspot.com/_pnloKx5JpPA/TQAREOC-_9I/AAAAAAAAAJI/t1cNZns1nFg/s1600/Psiaki+007.jpg[/IMG] Quote
mira_c Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [IMG]http://4.bp.blogspot.com/_pnloKx5JpPA/TQAQEjv-_XI/AAAAAAAAAJA/pdCk8yCPGXw/s1600/Laki+006.jpg[/IMG] Quote
marta0731 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Mircia, bo będę mieć wyrzuty sumienia, że przeze mnie wklejasz zdjęcia zamiast się uczyć, albo iść spać, żeby być wypoczętą, żeby się uczyć ;) Serce rośnie jak się patrzy na suńkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Daje radę malutka, oby tak conajmniej sto psich lat!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
Maruda666 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Jak tak patrzę na zdjęcia Leili, to aż chce mi się boksera:). Mirka, ona dostaje cały czas coś przeciwpadaczkowego? - nie podesłać? Quote
ageralion Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 Ale wspaniale zdjecia i wiesci!!! :multi: Laki genialnie bryka, nie moge sie napatrzec :loveu: To juz zupelnie inny pies niz na poczatku, ale mu sie trafilo na stare lata... psi raj :multi: Lajlunia bez ataku tak dlugo, to jeszcze lepsze wiesci. Oby juz nigdy nie miala zadnego :) Jej jak Wy macie fajnie z 3 psiakami :jumpie: Quote
mira_c Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Pani Danusiu - dziękuję bardzo za propozycję, ale obecnie Laika jest tylko na dawce potrzymującej/przypominającej i dostaje trileptal raz w tygodniu :multi: Oszczędzamy jej wątrobę, która w trakcie choroby ucierpiała najbardziej :shake: Na stałe dostaje tylko hepatil i hormon (w mniejszej dawce niż dostawała na początku). Oczywista, że panienka daje radę :evil_lol: Ciężko jej zrobić fotkę, bo nie lubi flesza i jak widzi aparat od razu odwraca się. Kilogramy odzyskała, co widać chyba. Fotka na balkonie jest z końcówki jesieni. Na dworzu nie mam ochoty jej trzymać żeby foteczki robić, bo ona ciepłolubna i nie mam sumienia męczyć aparatem. Wczoraj wysyłałam wspominki z naszego roczku do SOS.I w głowie miałam migawki filmu z tego roku - od przyjazdu Laiki do nas po dziś dzień. I gdybym nie była z nią przez ten rok to raczej nie uwierzyłabym w to, że dziewczynka była tak zamknięta w sobie i tak nieufna w stosunku do ludzi.Tak buntowniczo powiedziałam Germaine nim Laika zamieszkała u nas, że w ciągu roku zrobimy z niej normalne boksikowe szczęście radosne i udało się :lol: Czym różni się nasza panienka od innych boksików - nie rozdaje buziaków na prawo i lewo. Lakuś - hm, odpowiednia dawka ruchu, odpowiednie żarełko i chłopak jak malowany :evil_lol: Jak go odbierałam to chłopak swoim wyglądem i ogólnym stanem nie zachwycał. Zesztywniałe kości, mięśnie ledwo widoczne, wisząca na klatce skóra (bo mięśnie uciekły :shake: ), wystające kości na grzbiecie :shake: Miałam taką chwilę gdy trzeba było zrobić przerwę w jeździe, by Lakuś załatwił się i było mi głupio, że wysiadam z auta z chudym,zabiedzonym psiakiem :-( Nie miał na czole przecież napisane "miałem niefajny dom,jadę do lepszego", a sama wiem jak oceniam ludzi i jakie słowa się cisną na usta gdy widzę ludzi z zaniedbanym psem.Teraz mogę po samej Warszawie z nim chodzić :evil_lol: No i serducho dalej ma jak dzwon :evil_lol:, więc póki co nie przebłyska nawet myśl, że kiedyś trzeba będzie pomóc mu przejść za TM. Pamiętam rozmowę z Germaine - miał do mnie przyjechać w sobotę niewidomy Falco,ale nagle sytuacja się zmieniła i zaproponowała mi Lakiego,który przyjechał w niedzielę. Zgodziłam się, weszłam na stronkę i rozmowa w domu z dziećmi /w końcu półtora miesiąca wcześniej zginął tragicznie Porto (*)/, że przyjedzie do nas boksiowy staruszek, że nie wiem jak długo z nami będzie, że może nie być to jakiś szczególnie długi czas...Ciężka rozmowa, ale musiałam ją przeprowadzić. Bo mój najstarszy syn był - pomimo krótkiego czasu - bardzo związany z Porciakiem i nie dopuszczał do siebie myśli, że trafi do nas kolejny psiak. Z drugiej strony chroniłam siebie, bo cały czas dźwięczały mi w uszach oskarżenia Matiego i nie chciałam, by obwiniał mnie gdy Laki przejdzie za TM. Prawo cywilne nie zając - nie ucieknie, poza tym egzamin dopiero w styczniu :lol: A tak sobie ppomyślałam, że jak ich od razu nie wrzucę to dziś nie będzie mi się chciało znów walczyć z logowaniem na dogo i wrzucaniem fotek. Mobilizuję się żeby wrzucać info o moich dzieciakach i jakieś fotki przynajmniej raz w miesiącu; może w końcu zrobię to skutecznie. Pozdrowionka serdeczne. Quote
Kapsel Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Co ja tam wysilać się będę :shake: :cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2: :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: :iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou: :Rose::Rose::Rose::Rose::Rose: Quote
Yana Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 cudne zdjęcia, Lakus tak pięknie wygląda :-) wogóel nie widac po nim wieku :-) cieszę się też, że dziewczynka zdrowa ! Quote
mira_c Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Doberek :) Laika nowy rok zaczęła od ataków :-( A było już tak fajnie. Ale to wróci ! Odwiedziła nas Alda/Kaja, jedna z podopiecznych SOS :) Cudna dziewczynka (oczywiście mniej od moich czworonożnych dzieciaków, ale tylko dlatego, że nie moja). Lakiemu od razu odjęło lat, wdzięczył się staruszek i przymilał. Choć do miski swojej podejść nie dał, warczał na nową koleżankę. No i z Songiem trochę dogadać się nie mógł, bo zazdrość o Kaję wzięła górę. Ma chłopak farta, że Songo przyjaźnie do wszystkich nastawiony i nie odpowiadał na zaczepki. Dziś jedziemy do weta zobaczyć co z kłem Laiki. Bo w końcu trzeba zrobić z nim porządek, w końcu panienka w dobrej formie fizycznej. Odnoszę wrażenie,że zaczyna jej on przeszkadzać, może boli. Trzymanie kciukasów zalecane :) Pozdrowionka serdeczne. Quote
ageralion Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 No to trzymamy kciukasy z calych sil :kciuki: Quote
ageralion Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 Dwie bezy i tygrys :loveu: Sliczna ta mala ruda :loveu: Quote
mira_c Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Kaja to taka żaba :evil_lol: I wiecznie żebrze :evil_lol: O północy wyszliśmy przed dom, a panna z chłopakiem posilili się tym co na stole było :shake: Na szczęście bez żadnych sensacji się obyło. Ale co mięska pojedli to ich :lol: A to moja Laika na spacerku - prawda, że śliczna? Laki samopas biegał, więc i fotki nie dało rady zrobić; wszystko rozmazane :( Quote
Kapsel Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Ślicznota, udała Ci się córeczka :-D:-D:-D Quote
ageralion Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 Ale piekne kobitki :cool3: A psiaki spruciule widza co dobre, miecho ze stolu.... mniam :evil_lol: Quote
mira_c Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Jutro o godz.19 Laika będzie miała usuwanego kła pod narkozą. Boję się jak cholera :( Bo nie wiadomo jak narkoza wpłynie nna ataki, czy nie spowoduje nawrotu ciężkich ataków :( Poza tym Laika ma uszkodzoną wątrobę; nie jakoś masakrycznie, ale ma, m.in. od leków, które przyjmowała. Trzymajcie dziewczyny kciukasy. A córka mi się wyjątkowo udała :evil_lol: Quote
ageralion Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 mira_c napisał(a):Jutro o godz.19 Laika będzie miała usuwanego kła pod narkozą. Boję się jak cholera :( Bo nie wiadomo jak narkoza wpłynie nna ataki, czy nie spowoduje nawrotu ciężkich ataków :( Poza tym Laika ma uszkodzoną wątrobę; nie jakoś masakrycznie, ale ma, m.in. od leków, które przyjmowała. Trzymajcie dziewczyny kciukasy. Wspolczuje stresu :( Bedzie z niunia ok, zobaczysz :calus: Quote
Kapsel Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Bedzie dobrze dziewczyny!!! :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
wykrywka Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 :thumbs: i czekam na wieści, nie ukrywam, że chciałabym, aby były dobre. Quote
marta0731 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Będzie dobrze Mircia:fadein: Laika silna dziewczynka, już to udowodniła:kiss_2: Trzymam z całych sił:thumbs::thumbs::thumbs: Quote
Recommended Posts