DONnka Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 [quote name='DONnka']Był jakiś odzew z ogłoszeń Lapsa ??? Ponawiam pytanie :) Ponieważ aukcja allegro, którą wykupiłam Lapsowi na bazarku http://www.dogomania.pl/threads/220046 została zdjęta, więc gospodyni zaofiarowała w zamian kolejne ogłoszenia na 15 portalach. Quote
Dzika_Figa Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 Ja żadnego maila nie dostałam, gdyby do yumanji ktoś dzwonił, pewnie by nam doniosła... Quote
DONnka Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Dzika_Figa napisał(a):Ja żadnego maila nie dostałam, gdyby do yumanji ktoś dzwonił, pewnie by nam doniosła... yumanji napisał(a):Zadnych telefonow. Kurcze, co z tymi ludźmi ??? Chyba im serca pozamarzały :shake: No nic poczekamy na tą kolejną turę ogłoszeń z ostatniego bazarku a jak i to nic nie da, to odczekamy troszkę i znowu spróbujemy :) Quote
piescofajnyjest Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Lapsiku hopsaj na pierwsza!!! Quote
DONnka Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 DONnka napisał(a):Ponawiam pytanie :) Ponieważ aukcja allegro, którą wykupiłam Lapsowi na bazarku http://www.dogomania.pl/threads/220046 została zdjęta, więc gospodyni zaofiarowała w zamian kolejne ogłoszenia na 15 portalach. Laps ma ogłoszenia tutaj: 1. ale.gratka.pl 2. tablica.pl 3.e-zwierzak.pl 4. kupsprzedaj.pl 5. morusek.pl 6. gumtree.pl 7. eoferty.com.pl 8. kokosy.pl 9. pineska.pl 10. petsy.pl 11. petworld.pl 12. cwirek.pl przykładowe: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/20699027_wspanialy_onkowaty_laps_szuka_domu.html http://www.pineska.pl/?id=104690 http://www.kokosy.pl/zwierzaki/psy/48117.html http://www.petworld.pl/ogloszenie/psy/wspanialy-onkowaty-laps-szuka-domu/44543 http://www.kokosy.pl/zwierzaki/psy/48117.html Trzymajmy kciuki :):):) Quote
margaret Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 witajcie z kim mogę zagadać w sprawie ew. adopcji Lapsa? telefonicznie chyba najprosciej by było? przepraszam ale przeczytałam tylko 1sze posty, więc nie mam orientacji zbytniej w wątku, Quote
DONnka Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 margaret napisał(a):witajcie z kim mogę zagadać w sprawie ew. adopcji Lapsa? telefonicznie chyba najprosciej by było? przepraszam ale przeczytałam tylko 1sze posty, więc nie mam orientacji zbytniej w wątku, Kliknij na ten link do jednego ze świeżutkich ogłoszeń Lapsa :) http://ale.gratka.pl/ogloszenie/20699027_wspanialy_onkowaty_laps_szuka_domu.html Tam są podane namiary do kontaktu :):):) Quote
piescofajnyjest Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 mam nadzieje, ze u Lapsa wszystko dobrze.... Quote
yumanji Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Jest oki.Robilam zdjecia,wrzuce niebawem. Quote
Dzika_Figa Posted February 18, 2012 Author Posted February 18, 2012 margaret napisał(a):witajcie z kim mogę zagadać w sprawie ew. adopcji Lapsa? Wysłałm Ci na priv numer do Yumanji, u której Lapsior przebywa. Kroi się jakiś dom? Oby oby... Quote
margaret Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 nie wiem czy sie kroi, rozmawiałam dziś o Lapsie z yumanji (właśnie się nie dopytałam czy to yumanji???, tylko zgaduję :) ) przekazałam opis Lapsa i fotki pewnej pani z Wrocławia która mysli o adopcji psiaka tego typu, to trzymajcie kciuki, może się zgra domek z psem dam znać jak pani podejmie decyzję Quote
piescofajnyjest Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 tak by bylo cudownie!!!!! bedziemy trzymac kciukasy..... Quote
yumanji Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Dobra.Jest dom.Sprawdzony przez dziewczyny z Wroclawia.Pani lat 50,ostatnio miala starszego owczarkowatego ,ktorego adoptowala ,jako 8-letniego bodajze psa .Pies odszedl po 6 latach.Mieszkanie jest w bloku na 8 pietrze.Opowiedzialam Margaret o Lapsie b wyczerpujaco,Pani zobaczyla zdjecia i podjela decyzje na tak.Teraz decyzja nalezy do Was. Jesli sie decydujecie ,to chcialabym Lapsa zawiezc i poznac Jego przyszla Pania. Quote
gazzy Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Ja myślę, że fajnie by było gdyby Lapsio miał swój własny domek. Ale niech jeszcze wypowie się reszta :) Quote
piescofajnyjest Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 o rany ale fajnie!!!!!!! ale co??? myslicie, ze sie chlopak do bloku nie nadaje.....? nie wiem, czy tak mozemy przebierac, bo za bardzo sie o niego domki nie bija.......:((( Quote
Dzika_Figa Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 O cholera... Yumanji, ja się zdaję na Ciebie. Jak Ty jesteś na tak, to ja zdecydowanie też. Skoro dom sprawdzony, Pani pewna a Ty uważasz że Laps w bloku da radę, to chyba nie ma się nad czym zastanawiać. Quote
2010 Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Super wiadomość !!! Trzymamy mocno kciuki!!!!!!!!!!! Quote
bela51 Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 [quote name='yumanji']Dobra.Jest dom.Sprawdzony przez dziewczyny z Wroclawia.Pani lat 50,ostatnio miala starszego owczarkowatego ,ktorego adoptowala ,jako 8-letniego bodajze psa .Pies odszedl po 6 latach.Mieszkanie jest w bloku na 8 pietrze.Opowiedzialam Margaret o Lapsie b wyczerpujaco,Pani zobaczyla zdjecia i podjela decyzje na tak.Teraz decyzja nalezy do Was. Jesli sie decydujecie ,to chcialabym Lapsa zawiezc i poznac Jego przyszla Pania.[/QUOTE] Nie wiem kto ma decydujące zdanie, ale ja trzymam kciuki i jestem na TAK. Niech chłopak jedzie do miasta i nauczy sie jeździc windą.:lol: Quote
Dzika_Figa Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 [quote name='bela51']Nie wiem kto ma decydujące zdanie, ale ja trzymam kciuki i jestem na TAK. Niech chłopak jedzie do miasta i nauczy sie jeździc windą.:lol:[/QUOTE] A może on już umie? kto wie? :diabloti: Też nie wiem, kto ma mieć decydujące zdanie, ale za los Lapsa czuję się osobiście odpowiedzialna, jako opiekunka wątku i Lapsowych finansów (byle jaka, ale jednak). Niestety, z racji odległości nie mogę sama wszystkiego posprawdzać, więc zdaję się na Yumanji, to rozsądna baba jest ;) Yumanji zna Lapsa i najlepiej oceni czy zestaw Pani+Laps to dobre połączenie i czy będą razem szczęśliwi. Quote
gazzy Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Rozmawiałam z Yumanji. Powiedziałam, że my jesteśmy za tym żeby spróbować. Domki się o niego nie zabijają. Yumanji powiedziała, że porozmawia z tamtą Panią i Lapsia zawiezie. Sprawdzi czy wszystko ok. Jeżeli tak to Lapsio będzie miał swój domek. Jeżeli będzie nie tak jak trzeba psiaka zabierze ze sobą do hoteliku. Od siebie do przyszłego domku ma ok. 350 km. Może byśmy zrzucili się na paliwo ? Pani która chce Lapsia szukała psiaka ONkowatego. Miała pod koniec grudnia wziąć sunię, ale ona była bardzo lękliwa i nie bała się jeździć windą. Miejmy nadzieje, że wszystko będzie ok :) Quote
margaret Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 to ja dopowiem - bo ja byłam na wizycie przedadopcyjnej u tej pani. To w gruncie rzeczy centrum Wrocławia, ruch uliczny tramwaje autobusy, dużo bodźców, zapachów, hałasów, blok 8 piętro winda. Dla wiekszości psów moim zdaniem to nie przeszkoda, ale właśnie dla naszej Peggi, którą pierwotnie pani znalazła w ogloszeniach byłby to skok na głęboką wodę bo ona przesiedziała w schronie 7 lat a od roku byczy się w hoteliku na prowincji, miasta nie zna, a płochliwa jest bardzo, nieufna, zamknięta w sobie. Ale domek sprawdziłam i uważam, że to ok opcja dla wielu innych psów, więc umówiłam się z panią że poszukam psa pod jej możliwości i preferencje - a jednak sądząc po pamiątkowych zdjęciach na szafce pani szczególne upodobała sobie owczarki :) Ponieważ pani ma doświadczenie z psem po przejściach to dodatkowy atut. Tak jak yumanji pisała - pani adoptowała ONKowatego około 8 -letniego, który stanowił wyzwanie bo był typem dominatora, konfliktującego się, więc pani chodziła z nim na szkołę, zaopatrzyła się w odpowiednie uprzęże, nabrała nawyku nie spuszczania psa. A ostatni rok spędziła opiekując się psem już staruszkiem z nowotworem. Pani może poświecić psu dużo czasu, będzie jedynym zwierzakiem w jej domu, natomiast będzie odwiedzał czasem rodzinę, gdzie są psy i koty. Dlatego szukałam zwierza który się słabo przepycha w ogłoszeniach a charakter ma jednak zgodny i Laps wydał mi się idealnie trafiony w poszukiwany typ :) W pakiecie przewidziane jazdy komunikacją miejską:) i około godzinne spacery po skwerkach i parkach. Co do umowy adopcyjnej i wizyt poadopcyjnych pani jest nastawiona na tak, bezproblemowo. Pani dowiadując się o nietypowych łapkach Lapsa skwitowała to tylko żartem: "Ja tez mam haluksy :)" Podsumowując: Laps nie będzie miał luksusów, ale będzie miał ciepło w dupkę, pełną michę, serducho i ludzkie towarzystwo niemal non-stop. aha - zrzuta na paliwo byłabny moim zdaniem wskazana, pani żyje skromnie, myślę że warto tu wspomóc Quote
bela51 Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 To wszystko fajnie brzmi. Jasne, ze zrzutka na paliwo wskazana. Kiedy Lapsiu mialby jechac ? Quote
margaret Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 yumanji i ja zmwóiłyśmy najbliższą niedzielę i czekam na potwierdzenie od pani Ewy Quote
Recommended Posts