Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Ja żadnego maila nie dostałam, gdyby do yumanji ktoś dzwonił, pewnie by nam doniosła...

yumanji napisał(a):
Zadnych telefonow.

Kurcze, co z tymi ludźmi ???
Chyba im serca pozamarzały :shake:
No nic poczekamy na tą kolejną turę ogłoszeń z ostatniego bazarku a jak i to nic nie da, to odczekamy troszkę i znowu spróbujemy :)

Posted

DONnka napisał(a):
Ponawiam pytanie :)
Ponieważ aukcja allegro, którą wykupiłam Lapsowi na bazarku http://www.dogomania.pl/threads/220046
została zdjęta, więc gospodyni zaofiarowała w zamian kolejne ogłoszenia na 15 portalach.

Laps ma ogłoszenia tutaj:

1. ale.gratka.pl
2. tablica.pl
3.e-zwierzak.pl
4. kupsprzedaj.pl
5. morusek.pl
6. gumtree.pl
7. eoferty.com.pl
8. kokosy.pl
9. pineska.pl
10. petsy.pl
11. petworld.pl
12. cwirek.pl

przykładowe:
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/20699027_wspanialy_onkowaty_laps_szuka_domu.html
http://www.pineska.pl/?id=104690
http://www.kokosy.pl/zwierzaki/psy/48117.html
http://www.petworld.pl/ogloszenie/psy/wspanialy-onkowaty-laps-szuka-domu/44543
http://www.kokosy.pl/zwierzaki/psy/48117.html

Trzymajmy kciuki :):):)

Posted

witajcie

z kim mogę zagadać w sprawie ew. adopcji Lapsa?
telefonicznie chyba najprosciej by było?
przepraszam ale przeczytałam tylko 1sze posty, więc nie mam orientacji zbytniej w wątku,

Posted

nie wiem czy sie kroi, rozmawiałam dziś o Lapsie z yumanji (właśnie się nie dopytałam czy to yumanji???, tylko zgaduję :) )
przekazałam opis Lapsa i fotki pewnej pani z Wrocławia która mysli o adopcji psiaka tego typu, to trzymajcie kciuki, może się zgra domek z psem
dam znać jak pani podejmie decyzję

Posted

Dobra.Jest dom.Sprawdzony przez dziewczyny z Wroclawia.Pani lat 50,ostatnio miala starszego owczarkowatego ,ktorego adoptowala ,jako 8-letniego bodajze psa .Pies odszedl po 6 latach.Mieszkanie jest w bloku na 8 pietrze.Opowiedzialam Margaret o Lapsie b wyczerpujaco,Pani zobaczyla zdjecia i podjela decyzje na tak.Teraz decyzja nalezy do Was.
Jesli sie decydujecie ,to chcialabym Lapsa zawiezc i poznac Jego przyszla Pania.

Posted

O cholera... Yumanji, ja się zdaję na Ciebie. Jak Ty jesteś na tak, to ja zdecydowanie też.
Skoro dom sprawdzony, Pani pewna a Ty uważasz że Laps w bloku da radę, to chyba nie ma się nad czym zastanawiać.

Posted

[quote name='yumanji']Dobra.Jest dom.Sprawdzony przez dziewczyny z Wroclawia.Pani lat 50,ostatnio miala starszego owczarkowatego ,ktorego adoptowala ,jako 8-letniego bodajze psa .Pies odszedl po 6 latach.Mieszkanie jest w bloku na 8 pietrze.Opowiedzialam Margaret o Lapsie b wyczerpujaco,Pani zobaczyla zdjecia i podjela decyzje na tak.Teraz decyzja nalezy do Was.
Jesli sie decydujecie ,to chcialabym Lapsa zawiezc i poznac Jego przyszla Pania.[/QUOTE]
Nie wiem kto ma decydujące zdanie, ale ja trzymam kciuki i jestem na TAK.
Niech chłopak jedzie do miasta i nauczy sie jeździc windą.:lol:

Posted

[quote name='bela51']Nie wiem kto ma decydujące zdanie, ale ja trzymam kciuki i jestem na TAK.
Niech chłopak jedzie do miasta i nauczy sie jeździc windą.:lol:[/QUOTE]

A może on już umie? kto wie? :diabloti:

Też nie wiem, kto ma mieć decydujące zdanie, ale za los Lapsa czuję się osobiście odpowiedzialna, jako opiekunka wątku i Lapsowych finansów (byle jaka, ale jednak).
Niestety, z racji odległości nie mogę sama wszystkiego posprawdzać, więc zdaję się na Yumanji, to rozsądna baba jest ;)
Yumanji zna Lapsa i najlepiej oceni czy zestaw Pani+Laps to dobre połączenie i czy będą razem szczęśliwi.

Posted

Rozmawiałam z Yumanji.
Powiedziałam, że my jesteśmy za tym żeby spróbować. Domki się o niego nie zabijają. Yumanji powiedziała, że porozmawia z tamtą Panią i Lapsia zawiezie. Sprawdzi czy wszystko ok. Jeżeli tak to Lapsio będzie miał swój domek. Jeżeli będzie nie tak jak trzeba psiaka zabierze ze sobą do hoteliku. Od siebie do przyszłego domku ma ok. 350 km. Może byśmy zrzucili się na paliwo ?
Pani która chce Lapsia szukała psiaka ONkowatego. Miała pod koniec grudnia wziąć sunię, ale ona była bardzo lękliwa i nie bała się jeździć windą. Miejmy nadzieje, że wszystko będzie ok :)

Posted

to ja dopowiem - bo ja byłam na wizycie przedadopcyjnej u tej pani. To w gruncie rzeczy centrum Wrocławia, ruch uliczny tramwaje autobusy, dużo bodźców, zapachów, hałasów, blok 8 piętro winda. Dla wiekszości psów moim zdaniem to nie przeszkoda, ale właśnie dla naszej Peggi, którą pierwotnie pani znalazła w ogloszeniach byłby to skok na głęboką wodę bo ona przesiedziała w schronie 7 lat a od roku byczy się w hoteliku na prowincji, miasta nie zna, a płochliwa jest bardzo, nieufna, zamknięta w sobie. Ale domek sprawdziłam i uważam, że to ok opcja dla wielu innych psów, więc umówiłam się z panią że poszukam psa pod jej możliwości i preferencje - a jednak sądząc po pamiątkowych zdjęciach na szafce pani szczególne upodobała sobie owczarki :)

Ponieważ pani ma doświadczenie z psem po przejściach to dodatkowy atut. Tak jak yumanji pisała - pani adoptowała ONKowatego około 8 -letniego, który stanowił wyzwanie bo był typem dominatora, konfliktującego się, więc pani chodziła z nim na szkołę, zaopatrzyła się w odpowiednie uprzęże, nabrała nawyku nie spuszczania psa. A ostatni rok spędziła opiekując się psem już staruszkiem z nowotworem. Pani może poświecić psu dużo czasu, będzie jedynym zwierzakiem w jej domu, natomiast będzie odwiedzał czasem rodzinę, gdzie są psy i koty. Dlatego szukałam zwierza który się słabo przepycha w ogłoszeniach a charakter ma jednak zgodny i Laps wydał mi się idealnie trafiony w poszukiwany typ :)

W pakiecie przewidziane jazdy komunikacją miejską:) i około godzinne spacery po skwerkach i parkach. Co do umowy adopcyjnej i wizyt poadopcyjnych pani jest nastawiona na tak, bezproblemowo.

Pani dowiadując się o nietypowych łapkach Lapsa skwitowała to tylko żartem: "Ja tez mam haluksy :)"
Podsumowując: Laps nie będzie miał luksusów, ale będzie miał ciepło w dupkę, pełną michę, serducho i ludzkie towarzystwo niemal non-stop.

aha - zrzuta na paliwo byłabny moim zdaniem wskazana, pani żyje skromnie, myślę że warto tu wspomóc