Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zorza miala diagnozowane lapy poprzez RTG u dr Mrozowskiego w Mielcu. Na poczatkowych stronach watku jest opis, niestety nie wiem na ktorej.
W skrocie jedna kosc w lapie rosla prawidlowo, a druga rownoledla nie rosla, w zwiazku z czym ta rosnaca sie wygiela w taki jakby łuk. Operacja skrocenia tych łukowatych kosci bylaby dosc ryzykowna, skomplikowana. Zorza otrzymywala specjalne zastrzyki zasponsorowane przez dr Komorowskiego z Rzeszowa, witaminy i preparaty.

Wyciagniecie ze schroniska, owszem, tylko to bylby koszt minimum 450 zl miesiecznie plus badania plus leki. Na razie mamy za duzo psow w hotelach, zeby sobie pozwolic na kolejnego psa.

• Replies 739
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Juz na pierwszej stronie jest opisane co i ja ze stawami...a do str 6 trwa dyskusja-ryzyko operowac,a na cudotwórce nas nie stac.W dobrych warunkach ,z witaminami mogła by tak pewnie życ...ale gdzie taki do znajdziemy...?

Posted

hm no to nie ciekawie...
co do adopcji to jest problem, na razie niestety nie mogę sobie na to pozwolić, zresztą dla dobra psa...
w moim przypadku byłoby egoizmem adoptowanie psa, któremu nie można zapewnić należytych warunków.choć nie ukrywam panienka baardzo mi zapadła gdzieś tam głęboko ;)

ale może coś się uda zrobić...
hotelik aż 450 zł? + leki+lekarze faktycznie sporo
nie ma jakiegoś tanszego hotelu u Was w okolicy?
sprawdzę okolice Wrocławia, ale nie wiem czy jest sens ją aż tutaj ciągnąć, ale i tak rozejrzę się
w sumie to lepszy by był DT...
a są w ogóle jakieś osoby chętne do pomocy?
bo gdyby tak zebrało się 20 osób chętnych osób...
ja ze swojej strony mogłabym też pewną sumę wygospodarować, niedużo ale zawsze
poza tym przydałoby się ją jeszcze raz zdiagnozować, może udałoby się coś jednak zrobic z łapkami
cholera dużo tego...
ale najpierw skupię się na hoteliku...a potem zobaczymy

Posted

My" mieleckie"jestesmy juz dosc mocno obciazone kosztami hotelików.A przy Zorzy/mimo,ze ja znam i bardzo lubie/boję sie,ze mogło to byc dozywotnio.Dozywotnio to ja np.juz mam np.100zł na Loriego.I tam tez widac,ze pare osób sie wykruszyło gdy poszedł juz do hoteliku.Do stałych deklaracji było wiecej osób,niestety.Dobrze,ze sa osoby "z doskoku".Ja mam płytke ze zdjeciem jej kosci...wierz mi nie wyglada to fajnie.

Posted

Jasna sprawa :fadein: Zorza jest teraz w boksie chyba 20-ktoryms. Halcia prosila P.Ize o przeniesienie, bo mimo, ze boks zadaszony, to jakos woda go lubi, a na chore stawy Zorzy wilgoc nie jest dobra. Nie wchodzilysmy, bo ten czarny pies dosc mocno jakby bronil Zorze, czesciowo tez byl nia 'zainteresowany', a wtedy nie ma zartow z psem.

Posted

Jeśli już wyciągać Zorzę do hotelu, to moim zdaniem blisko dobrej kliniki, aby można ją było zawsze przebadać, jakby coś się działo. Ciotki piszcie ile deklarujecie, bo bez konkretnej sumy, nie ma dokładnych finansów!

Posted

agusiazet napisał(a):
Jeśli już wyciągać Zorzę do hotelu, to moim zdaniem blisko dobrej kliniki, aby można ją było zawsze przebadać, jakby coś się działo. Ciotki piszcie ile deklarujecie, bo bez konkretnej sumy, nie ma dokładnych finansów!

A więc 10 zł deklaracji stałej:))

Posted

Ulka18 napisał(a):
Potrzeba minimum 450 zl plus wydatki na leczenie.

I to nas niestety przerasta:( Ulka, a nie mogłabyś Zorzy zareklamować Fundacji? Wiem jest duża, a oni wolą małe lub średnie psiaki, ale to chyba jedyna szansa tej suni!

Posted

halcia napisał(a):
Ja prosiłam,owszem,ale to załatwiła P.Iza.Jestem ogromnie wzruszona.DZIEKUJĘ!!!!Zorzulku,lepiej?

Jakie świetne wieści ,tak się cieszę .Bardzo dziekuje tobie halcia i pani Izie za załatwienie takiej miejscówki.:))No ZORZULKO uszka do góry.:))

Posted

Niby tak Halciu, ale takiego przypadku nie mielismy, no moze Linda czy Młynarz czy stara boksia Dana. Powalcze tez o Halinka, ktorego jakbys zgadla, mialam nazwac Poradek ;-) ale nie wiedzialam, czy sie nie obrazisz. Jak bedziesz miec kolejnego ulubienca to bedzie Poradek. Zobaczymy, trzeba wierzyc ze sie uda i Zorzy i Halinkowi :kciuki:

Posted

Mam wrazenie,ze Halinek spodoba sie ze zdjeć-takie psisko-przytulisko,przypadnie do serca.Z Zorzulka,wiem ,ze ciezej,bo i duza i zwiazane z nia koszty leczenia....Ale wierzę!