Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na Białobrzeską mam już jechać bez Oscarka, więc nie będę nikogo fatygować. Ode mnie to jakieś 30-40min autobusem, więc jak tylko moja mama wróci z pracy i będzie mogła mnie zmienić to pojadę:)

Posted

"...jak tylko moja mama wróci z pracy i będzie mogła mnie zmienić to pojadę:smile:__________________

[URL="http://www.tickerfactory.com/"]
[/URL]Konisiu - podziękuj pięknie (myślę, że od nas wszystkich piszących w tym watku) Twojej Mamie , że wspiera Cię w ratowaniu Oskarka. (marta - równiez mama juz dorosłego "faceta" ;) )

Posted

Mama mnie wspiera chciaż czasami mówi że już najwyższa pora wyprowadzić się z tym całym zwierzyńcem;)

Rybon dziękuję:) w arzie czego będę dzwonić.

Posted

Konisiu , a czy Ty tam bedziesz odbierała samą recepte , czy jeszcze chcesz pogadać .. bo moze ja wracając z pracy o godz. 16 podjade tam i przywioze Ci recepte

Posted

przepraszam Panią Ewę za zamieszanie- z powodu wczorajszych nerwów w lecznicy musiałam źle zrozumieć Konisię i odniosłam jej wypowiedź również do spraw finansowych:oops: Dziękuję za okazane serce i jeszcze raz przepraszam.
Konisiu jutro jestem do Waszej dyspozycji, tak jak rozmawiałyśmy...
Kiedy mały będzie miał kolejną kroplówkę?

Posted

Oscarek dostał wszytskie leki w zastrzykach, co mam mniej podrażniać przewód pokarmowy. Jeszcze za chwilkę mam mu podać kroplówkę podskórnie, bo zastrzyki też robię sama, żeby nie męczyć go jeżdżeniem. Aniju prawopodobnie jutro Oscarka będzie chciał zobaczyć dr Jagielski, ale co do godziny dowiem się dokładnie jutro.

Posted

Biedactwo - jak on sie dziś czuje ? Ile bierze tych zastrzyków dziennie?
Niestety w jego sytuacji (ta biegunka) lepiej jeszcze nie ryzykowac podawaniem doustnym leków.
Konisiu : dla Ciebie :calus: i dla Oskarka :buzi: - spokojnej nocy

Posted

Konisiu, a może zamiast co jakiś czas kłuć igłą Oskarka wet mógłyby mu załozyć wenflon do żyły i Ty byś mu leki podawała dozylnie.
Wiesz , że dożylne działają znacznie szybciej niz podskórne i zdecydowanie mniej bolą.A obsługa wenflonu jest bardzo prosta.Wystarczy otworzyć koreczek i podac lek.

Oj ,zeby się wszytsko udało :modla: :modla: :modla:

Posted

On ma założony welfron, ale wet dziś kazał podskórnie, więc tak robię. Zapytam jutro o dożylne podawanie,ale szczerze mówiąc trochę się tego boję. Podskórne wydają mi się jakoś prostsze.

Posted

Kochani, wybaczcie, że ja kompletnie nie na temat poruszany w tym wątku ale może zaglądają tu osoby, do których nie dotarła jeszcze informacja o akcji przeprowadzanej na [URL="http://www.molosy.pl/"]www.molosy.pl[/URL] . Do 31.03. trzeba zagłosować aby wybrane przez nas schronisko dostało od sponsora 300 kg karmy. Zostało bardzo mało czasu a potrzeba jeszcze kilkudziesięciu głosów. Jeżeli nie uzbiera się ich 300, to zwierzaki stracą swoją szansę. Przecież wszyscy tutaj obecni walczymy o ich lepszy los więc jeżeli jeszcze ktoś może to niech głosuje.
pozdrawiam wszystkich gorąco:multi:
przepraszam wszystkich, którzy przeczytają ten post na innych wątkach ale może jest on sposobem na chwilowe pełne michy w którymś ze schronisk

Posted

[quote name='konisia']On ma założony welfron, ale wet dziś kazał podskórnie, więc tak robię. Zapytam jutro o dożylne podawanie,ale szczerze mówiąc trochę się tego boję. Podskórne wydają mi się jakoś prostsze.[/quote]

Ja i tak Cię podziwiam, bo sama się panicznie boję robić zastrzyków :oops: i pewnie bym prędzej coś komuś uszkodziła, niż pomogła... :oops:

Posted

Rebelia to jest proste, tylko właśnie najważniejsza jest kwestia nastawienia. Moja mama ma podobnie jak Ty, ale musi się niestety szybko przestawiać i dzielnie mi asystuje:)

Przed chwilą Oscarek zrobił pierwszą normalną kupkę - wzorcową. Proszę wszytskie ciotki o cieszenie się w serduszku, bo mnie wszytskie achy i ochy zawsze przerażają - tzn. wolę się nie cieszyć za mocno ("nie chwal dnia przed zachodem słońca" i takie tam;)