Jump to content
Dogomania

Tosia za tęczowym mostem ,wrodzona wada serca .Tosiu śpij spokojnie [*][*][*]

Recommended Posts

Posted

mala_czarna napisał(a):
Ronja, ja bardzo przepraszam za opóźnienie. Dzisiaj zrobię Ci przelew, ok? :oops:
Tyle tylko, że nie będzie pod moim nazwiskiem, bo w piątek przeniosłam się do innego banku, i czekam na kartę. W każdym razie wyraźnie zaznaczę, że to opłata za hotelik dla Tosi.

Hejka kobietki,
Tośkową gębę (śmierdzącą czy nie) uwielbiam, więc sobie tak poczytuje ten wąteczek i przyszło mi do głowy, że może bym Tosi dała kong. Spory - można go wypchać dobrym żarełkiem, nie przekarmiając i niech by go glamała między regularnym karmieniem? Może trochę ją to uspokoi z tym rzucaniem się na jedzenie. Tym bardziej, że jeśli ona tak łyka żarcie, to zanim dotrze jej informacja do mózgu, że się najadła to ona nie kojarzy tego uczucia z jedzeniem jako takim.

• Replies 827
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kago napisał(a):
Hejka kobietki,
Tośkową gębę (śmierdzącą czy nie) uwielbiam, więc sobie tak poczytuje ten wąteczek i przyszło mi do głowy, że może bym Tosi dała kong. Spory - można go wypchać dobrym żarełkiem, nie przekarmiając i niech by go glamała między regularnym karmieniem? Może trochę ją to uspokoi z tym rzucaniem się na jedzenie. Tym bardziej, że jeśli ona tak łyka żarcie, to zanim dotrze jej informacja do mózgu, że się najadła to ona nie kojarzy tego uczucia z jedzeniem jako takim.

Ooooo, to ja już dziękuję za prezent dla Tosi :multi:
Kago, a czy Ty chcesz jechać w sobotę? Bo jesli nie, to dałoby radę podrzucić mi Kong na Mokotów, ew. Śródmieście? Ja mało mobilna jestem, zanim do Ciebie do domu podjadę (chociaż nawet nie wiem gdzie), a pracuję do 16, to w tych korkach na jaką 19 chyba bym była. Wiem, że Gusia napychała kong swojemu Marlejowi serkami i pasztetem. Bardzo mu smakowało ;)

Posted

Chetnie podjechałabym w sobotę do Ronji, wstępnie wprosiłam się w ubiegłym tygodniu. Zadzwonię jeszcze i sprawdzę czy taki nalot jest mile widziany. Wtedy zabrałabym kong z "farszem" ze sobą :diabloti: ja bardzo lubię dawać takie prezenty :evil_lol:

Posted

Kago napisał(a):
Chetnie podjechałabym w sobotę do Ronji, wstępnie wprosiłam się w ubiegłym tygodniu. Zadzwonię jeszcze i sprawdzę czy taki nalot jest mile widziany. Wtedy zabrałabym kong z "farszem" ze sobą :diabloti: ja bardzo lubię dawać takie prezenty :evil_lol:

A byłaby możliwość żebyśmy razem podjechały? Podłubię sobie w farszu :razz:

Posted

mala_czarna a może skusisz się na drugiego pieska? :D
Nie musiałabyś dojeżdżać ;)

Czekam na wpłaty z mojego bazarku, dopiero dziś porozsyłałam dziewczynom pw, bo miałam problemy z kompem (nawet jak się zalogowałam na dogo, to każda strona otwierała mi się 10 min).

Posted

Zapłaciłam za wizytę Tosiu weta

pytalam co z tymi kupami - jeżeli się nie unormuje, to być może coś z trzustką nie tak. wet kazał nam zmniejszyć dawki, po 1/2 kubeczka karmy 4 razy dziennie

Posted

ronja napisał(a):
Zapłaciłam za wizytę Tosiu weta

pytalam co z tymi kupami - jeżeli się nie unormuje, to być może coś z trzustką nie tak. wet kazał nam zmniejszyć dawki, po 1/2 kubeczka karmy 4 razy dziennie

Dzięki Ronja.
Czy wet mówił coś o dodatkowych badaniach?

Posted

na razie zobaczymy czy po zmniejszeniu karmy będzie poprawa
być może przeciążyliśmy żołądek Tosi
jak nie będzie poprawy, pojedziemy do weta

Posted

Dziewczyny nie znam sie, ale może po prostu ciagłe zmiany karmy Jej nie służą. Może powinna dostawac tylko jedną karme juz cały czas...... zreszta nie mądrze się, bo sie nie znam ;)

Posted

ronja napisał(a):
ona na razie je acanę od Kago
zobaczymy po zmniejszeniu dawki, na razie nie panikujemy

Acha, oki to przepraszam. Myslalam, że jadła też karme od malej_czarnej ;)

Ronja a ile kosztują badania trzustki??

Posted

jadła na początku, bo Kamila przywiozła małą paczkę, ale to starczyło na kilka dni. od tygodnia je acanę (a Tosia jest u nas 10 dni).
nie wiem ile kosztują badania na trzustkę - mój wet i tak leczy moich tymczasowiczów z wielką ulgą. Gusia chyba Marlejowi badała trzustkę, trzeba ją podpytac.