Jump to content
Dogomania

Tosia za tęczowym mostem ,wrodzona wada serca .Tosiu śpij spokojnie [*][*][*]

Recommended Posts

• Replies 827
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mysza 1 napisał(a):
Ale chudzinka :(

Myszko, moim zdaniem jest jeszcze chudsza niż na zdjęciach. Ale to taka kochania sunia jest. Jak wiozłam ją z Kasią do Ronji to caluteńką drogę spała, czasem tylko zaczepiała nas i podstawiała mokry, czarny nochal do ucha.

Posted

Tosia była dziś u weta z moim mężem. Stan ogólny dobry, poza wychudzeniem oczywiście. Tosia waży 24kg.
Łapka jest po szyciu, opatrunku nie trzeba. Jest trochę spuchnięta, będę jej robić okłady z rivanolu.
Tosia dostała aniprazol - przez 3dni po 3tabletki.
Bartek nie zapłacił za dziś - Tosia ma otwarty dług - zapomniał zapytać ile za wizytę wyszło - jutro będę z Mają, to zapytam. Koszt przejazdu to 10zł.

Standardowo Tosia ma rozwolnienie, ale nie załatwia się w domu.

Posted

Jak wróciłam z pracy Tosia jakby się ucieszyła. Spotkałyśmy się w przedpokoju, akurat Bartek zabierał ją na spacer - wyrwała do mnie się przytulić. Reaguje na siad, daje łapę i buziaki

Posted

Ronja, bardzo dziękuję za tę dobrą wiadomość :loveu: Ślicznie na zdjęciach Tosinka wyszła. Jak to dobrze, że jednak w sumie się pomyliłyśmy ze stanem zdrowia Tosi, i że to "tylko" niedowaga. Ona by zgasła w schronisku, bez dwóch zdań. Tosia jest żywiołową sunią, potrzebuje uwagi człowieka, dużo czułości, lubi się przytulać, i to wszys6tko od Was dostaje;)
Czy to rozwolnienie to taki standard po warunkach schroniskowych?

Posted

psy po schronisku zwykle mają rozwolnienie na początku - zmiana żywienia, zmiana miejsca. na razie nie ma się czym martwić

resztę zdjęć wkleję wieczorem bo strasznie długo ładują się zdjęcia

Posted

Kochana dziewczynka chudzinka :-(
Ronja, a odezwała się do Ciebie Kago (Kasia) w sprawie karmy dla Tosinki? Mogłaby podrzucić Ci do pracy 10 kg worek Boscha. A jak Tosinka z jedzeniem? Pewnie niepohamowany apetyt ma, no ale w sumie nie dziwię się.

Posted

Ronja, a powiedz mi, czy można do Was podjechać np. w sobotę? Na 100% jeszcze się nie deklaruję, ale chciałabym Tosinkę odwiedzić :) Kupię może jakieś smaczki, może kostkę wędzoną do gryzienia. Tyle tylko, że ja 719 mogłabym jechać, bo autem nie dysponuję niestety.

Posted

Gusia z Myszą się do nas wybierają, może Cię zabiorą? Jeżeli nie, to ja bedę być może wracała z zajęć koło 14, mogę Cię zabrać po drodze. Daj mi znać, o której godzinie chciałabyś przyjechać.