mala_czarna Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Ronja będzie dzisiaj z Tosią u weta. Zobaczymy co z łapką, i czy konieczne będzie podawanie antybiotyku na dłuższą metę. Quote
gusia0106 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Jestem;) Ładna jest.... A jakiej ona jest wielkości? ONkowej czy mniejszej? Quote
mala_czarna Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 mysza 1 napisał(a):Ale chudzinka :( Myszko, moim zdaniem jest jeszcze chudsza niż na zdjęciach. Ale to taka kochania sunia jest. Jak wiozłam ją z Kasią do Ronji to caluteńką drogę spała, czasem tylko zaczepiała nas i podstawiała mokry, czarny nochal do ucha. Quote
ronja Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Tosia była dziś u weta z moim mężem. Stan ogólny dobry, poza wychudzeniem oczywiście. Tosia waży 24kg. Łapka jest po szyciu, opatrunku nie trzeba. Jest trochę spuchnięta, będę jej robić okłady z rivanolu. Tosia dostała aniprazol - przez 3dni po 3tabletki. Bartek nie zapłacił za dziś - Tosia ma otwarty dług - zapomniał zapytać ile za wizytę wyszło - jutro będę z Mają, to zapytam. Koszt przejazdu to 10zł. Standardowo Tosia ma rozwolnienie, ale nie załatwia się w domu. Quote
ronja Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Jak wróciłam z pracy Tosia jakby się ucieszyła. Spotkałyśmy się w przedpokoju, akurat Bartek zabierał ją na spacer - wyrwała do mnie się przytulić. Reaguje na siad, daje łapę i buziaki Quote
mala_czarna Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Ronja, bardzo dziękuję za tę dobrą wiadomość :loveu: Ślicznie na zdjęciach Tosinka wyszła. Jak to dobrze, że jednak w sumie się pomyliłyśmy ze stanem zdrowia Tosi, i że to "tylko" niedowaga. Ona by zgasła w schronisku, bez dwóch zdań. Tosia jest żywiołową sunią, potrzebuje uwagi człowieka, dużo czułości, lubi się przytulać, i to wszys6tko od Was dostaje;) Czy to rozwolnienie to taki standard po warunkach schroniskowych? Quote
ronja Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 psy po schronisku zwykle mają rozwolnienie na początku - zmiana żywienia, zmiana miejsca. na razie nie ma się czym martwić resztę zdjęć wkleję wieczorem bo strasznie długo ładują się zdjęcia Quote
Tora&Faro Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Dopiero tu trafiłam...ładna ta Tosia i taka biedna jeszcze....ale jest w dobrych rękach więc na pewno powolutku dojdzie do siebie:) Quote
ronja Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 taka chudziutka jest - w realu wygląda gorzej a tak wygląda łapka Quote
AGA35 Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 rybka kochana teraz juz będzie tylko lepiej Quote
mala_czarna Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Kochana dziewczynka chudzinka :-( Ronja, a odezwała się do Ciebie Kago (Kasia) w sprawie karmy dla Tosinki? Mogłaby podrzucić Ci do pracy 10 kg worek Boscha. A jak Tosinka z jedzeniem? Pewnie niepohamowany apetyt ma, no ale w sumie nie dziwię się. Quote
ronja Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 z Kasia umówiłyśmy się na jutro Tosia rzuca się na jedzenie - dostaje 4 razy dziennie suchą karmę. rano szczekała... z głodu!!! Quote
mala_czarna Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 No tak. W Klembowie mogła pewnie szczekać do woli. Dobrze, że nie załatwia się w swoim mieszkanku. Dopiero byście mieli dodatkowej pracy :shake: Quote
mala_czarna Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Ronja, a powiedz mi, czy można do Was podjechać np. w sobotę? Na 100% jeszcze się nie deklaruję, ale chciałabym Tosinkę odwiedzić :) Kupię może jakieś smaczki, może kostkę wędzoną do gryzienia. Tyle tylko, że ja 719 mogłabym jechać, bo autem nie dysponuję niestety. Quote
ronja Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Gusia z Myszą się do nas wybierają, może Cię zabiorą? Jeżeli nie, to ja bedę być może wracała z zajęć koło 14, mogę Cię zabrać po drodze. Daj mi znać, o której godzinie chciałabyś przyjechać. Quote
mala_czarna Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Bardzo dziękuję!! Na 100% się odezwę :) Quote
mala_czarna Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Jak tam nasza Tosia? Mam nadzieję, że nie łobuzuje, i nocka minęła spokojnie? :) Quote
Diora Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 ale tosia jest śliczna :) zdjęcia super. widać,że jej dobrze... Quote
gusia0106 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Diora napisał(a):ale tosia jest śliczna :) zdjęcia super. widać,że jej dobrze... U Ronji wszystkim jest dobrze :) Quote
ronja Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Tosia ok. Fajna psica z niej Karmę odebrałam, Kasia przywiozła mi do roboty:) Quote
Recommended Posts