Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 242
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj Walentynka została wysterylizowana. Czuje się dobrze, domaga się pieszczot i nie może się doczekać kiedy będzie mogła znowu jeść ;-)
Przy okazji została pobrana krew i będą zrobione wzystkie badania przeglądowe.
Jeśli rekonwalescencja będzie przebiegała bezkomplikacji to za dwa, trzy tygodnie sunia będzie mogła rozpocząć nowe życie w nowym domu. :-)

Posted

Taką mam nadzieję, ale ostateczna decyzja zapadnie jak będziemy mieli wyniki badań i potwierdzi się, że sunia nie wymaga już leczenia. Nowi właściciele boją się, że nie podołają finansowo jeśli Walentyna będzie wymagała specjalistycznej karmy i leków, mają już jednego niufka.

Posted

Dzisiaj byliśmy na kotroli u weta, wszystko goi się ładnie. Za tydzień zjęcie szwów.
Mamy też wyniki badań i są naprawdę niezłe. Trzeba będzie nadal uważać na trzustkę, ale poza tym ok.
Czeka nas jeszcze odrobaczenie i szczepienia.

Mieliśmy też dzisiaj wizytę przedadopcyjną... a w zasadzie zapoznanie z nową rodziną i niestety obawiam się, że nic z tego nie będzie. Pies, który już jest w tym domu, to buzujący hormonami młodziak. Moja suka broniła się przed nim dzielnie, ale ją wymęczył mimo, że była sporo od niego większa. Obawiam się, że Walentynka nie da sobie z nim rady, ona reaguje paniką i ucieczką, nie potrafi ię bronić.
Chyba jednak musimy znaleźć jej spokojniejszy domek bez psów, albo ze spokojną sunią.
Myślę, że po świętach zaczniemy ją ogłaszać.

Posted

Będę bardzo wdzięczna za pomoc w ogłaszaniu suni. Dzisiaj wieczorem postaram się zrobić jakiś tekst do ogłoszeń i przygotować kilka fotek.
Allegro zrobimy jej sami z konta Fundacji.
W piątek zdejmujemy szwy i odrobaczamy, potem szczepienie i w zasadzie dziewczyna gotowa.

Posted

Zapomniałam napisać, że szwy zdjęte, suka zaszczepiona, waży już 35 kg i w zasadzie wiele więcej już nie powinna.

Gdyby ktoś był chętny do pomocy w ogłoszeniach to będę bardzo wdzięczna :-)

Posted

no wypiękniała niunia, spróbuję wyniuchać, czy ktoś nie chce niufka ;) Coś mi się kiedyś obiło o uszy, że ktoś znajomy rozpływał się nad nowofundlandami...

Posted

Muszę przyznać, że poza forami (dogo, molosy, psiratownicy) to nigdzie jej jeszcze nie ogłaszamy :-(
Potrzebuję w tym pomocy, bo nie za bardzo potrafię, a do tego mam ostatnio problemy z czasem.