Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam - nie mogę przejść obojętnie jeśli chodzi o niufka - pomyślimy z Nikusiem na ile nas jeszcze stać żeby wspomóc choć troszkę ...
Walentynko - trzymaj się !!!!!!!!!

• Replies 242
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Osobiście polecam i namawiam na pierwszą wizytę na internie i W.Hildebrandta !Przynajmniej niech ją przebada i zdecyduje o rodzaju badań.O dalszym leczeniu(u kogo) decydujecie już sami.Byłam świadkiem gdy z północy kraju przyjechali ludzie do niego ,bo jak twierdzili byli już wszędzie....Przyjechali z roczną leonbergerką ,która ważyła tylko 20 kg.Strasznie wycieńczona .Suka natychmiast miała robione dosłownie wszystko: usg,rtg.mocz,kał we wszystkich kierunkach,oczywiście krew "na wszystko".Tyle było przy pierwszej wizycie.Pies miał swój zeszyt i na szczęście wpisywane wszystko co mu robiono ,co brał itp.To doskonała sprawa ,bo lekarz wie co stosowano,co pomagało a co nie itp.Hildebrandt przyjmuje zawsze do południa 8-15 na internie.Są kolejki ,bo każdemu pacjentowi poświęca czas,tam nie przyjmują na szybko.Powodzenia !

Posted

Znamy, znamy :-)
Nasza suka miała już robione wszystkie badania w Łodzi i mamy wszystkie wyniki. Nie bardzo możemy sobie pozwolić w tej chwili na powtarzanie tych badań, bo to bardzo kosztowne jest.
Dzisiaj dostaliśmy leki na lamblie, zwiększyliśmy też ilość podawanych enzymów trzustkowych. Plus zaczęliśmy leczyć świerzb w uszach, ale to już jakby inna sprawa. Kupiliśmy RC Indestinal i kolejne 300 zł :-(

Zważyłam sukę waży 21 kg !!!

Posted

Co strasznego spotkało z ręki ludzkiej kanali to stworzenie ?....To takie łagodne i "ciepłe kluchy."..Wodołaz waży 21 kg ! to masakra.Z całych sił trzymam kciuki za zdrowie Walentyny !

Posted

Livka napisał(a):
Poleciał przelew dla Walentynki ode mnie i Nikusia ;)
A jak czuje się nasza chora niufka ?

Bardzo dziękujemy !!!

U nas bez zmian niestety. Dziś jeszcze bombardujemy trzustkę zwiększoną ilością enzymów, a jak nie pomoże ( a już powinny pojawić się pierwsze efekty) jutro zaczynamy aniprazol.

Problemem moim zdaniem jest też to, że ona nie chce jeść nic poza rozmoczoną suchą karmą, bo jeśli to alegria pokarmowa, to nie ma jak szukać metodą eliminacji.

Posted

Biedactwo wygląda na to że ona nie zna nic innego poza tą rozmoczoną suchą karmą bo gdyby to był brak apetytu to nic by nie jadła ... tak myślę
Biedna :(

Posted

Witaj moja śliczna chorowitko. Nie strasz nas już i zacznij jeść i tyć choć troszeczkę. Rozmiar 34 już dawno nie jest w modzie a tym bardziej 21 :D Biegunki nadal są? A czy nie potrzebne są kroplówki, nie odwodni się? Co ja piszę przecież jest pod dobrą opieką i wierzę że za chwilę zaczniecie pisać lepsze wiadomości

Posted

Miałam niedawno w DT dużego psa Lorda, który przyjechał ze schroniska z koszmarną biegunką, ogromna niedowagą, szkielet po prostu. Apetyt miał, jadł dużo ale wszystko wylatywało z niego w postaci płynnej.
Przy badaniu kupy wyszła włosogłówka, dostał Aniprazol przez 4 dni przez kolejne dni nie było zmiany, chudł jeszcze bardziej. Był coraz słabszy, apatyczny więc znalazł się w klinice. Został gruntownie przebadany , krew USG poszczególnych narządów, RTG przewodu pokarmowego i badania pod katem trzustki i nie znaleziono przyczyny. Przypadek był konsultowany u prof. Galantego , podejrzewano zespół naczyn połączonych wątroby. Zalecono wykonanie badania na zawartość amoniaku... i okazało się, że jest kilka raz powyżej normy. Dalsze leczenie polegało na przepłukiwaniu organizmu kroplówkami, podawaniu Metronidazolu oraz leku na alergię pokarmową. Psiak był w klinice miesiąc, przez jakiś czas odżywiany był tylko za pomocą kroplówek, stopniowo wprowadzono karmę RC Hypoalergiczną . Lord znalazł dom i teraz je normalne jedzenie i juz nawet trochę przytył.
To badanie na zawartość amoniaku było decydujące ale mozna je zrobić w W-wie tylko na SGGW. Pięknej czarnulce też musi się udać.

Posted

Dzięki Gajowa! Zasugeruje wetowi takie badanie. Może to jest jakaś koncepcja. My jesteśmy we Wrocławiu i mam nadzieję, że na Akademii Rolniczej też można zrobić to badanie.

A Walentyna jest brązowa ;-)

Posted

Dziękujemy wszystkim, którzy nas wspierają finansowo i duchowo, którzy piszą na naszych wątkach na dogo i na innych forach, którzy licytują na aukcjach i bazarkach i którzy wpłacają pieniążki na nasze konto. Wierzę, że wspólnie uda nam się uratować Walentynę, zanim całkiem zniknie.

Posted

ojej, zapiszę sobie psinkę. Bidula, będę trzymać mocno kciuki. W wolnej chwili przejrzę bazarki, finansowo trochę marnie więc co najwyżej jak się znajdzie coś, czego potrzebuję to kupię...