Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 242
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Walentyna ma się świetnie. Apetyt ma ogromny, bierze leki, zjada ponad kilogram Indestinala RC dziennie i naprawdę się poprawia. Cały czas dostaje leki. Nie ważyłam jej, ale na oko widać jak psica się zmienia.
Futerko ładnie się błyszczy, tylko z uszami nadal walczymy.

Martwi mnie tylko, że tak bardzo się do nas przyzwyczaja, łazi za mną krok w krok... ciężko się będzie rozstać :-(

Posted

Bardzo przepraszam za brak zdjęć, ale naprawdę nie dajemy rady czasowo. Staram się jakoś dzielić czas między pracą, domem, dziećm, moimi psami, Walentyną i jej wizytami u weta i szkoleniami, ale brakuje go już na robienie zdjęć i pisanie na forach.

Wala odżyła, bawi się z nami i z psami, wywala brzuch do głaskania, chodzi za mną krok w krok, protestuje gdy zamknę ją w jej pokoiku. Siusia w domu coraz rzadziej, reszta już tylko na dworze.

Zostać z pewnością nie zostanie, bo nasze możliwości jeśli chodzi o ilość psów są już przekroczone, ale domek z pewnością znajdziemy najlepszy. Walentyna zasługuje na to, żeby być jedynym piesekiem do kochania i do tego będziemy dążyć.

Dziękujemy za zainteresowanie, rady i pomoc, to dla nas bardzo ważne.

Posted

przepraszam za te kilka dni milczenia, ale byłam na szkoleniu. Walentynka została sobie z moją rodzinką... i totalnie ją rozpuścili. Już nie śpi w swoim pokoju, tylko ze wszystkimi psami w pokoju dziennym, nie daje się zamknąć i szczeka. Bardzo chętnie spędza z psami czas w ogródku i też ma tendencje do pilnowania i podszczekiwania jak coś usłyszy. Z utrzymywaniem czystości już prawie całkiem dobrze, czasami zdarza jej się nasiusiać, ale coraz rzadziej. Ciałka nabiera szybciutko, oprócz specjalnej karmy i lekarstw dostaje bardzo dobre preparaty, które dostaliśmy dla niej z firmy vetfood. Futerko ładnie odrasta, walczymy jeszcze tylko z uszami, ale to tylko kwestia czasu.
1 kwietnia Walentynka ma umówioną sterylką i pod koniec kwietnia spokojnie będzie mogła zamieszkać w nowym domku. Mamy nieśmiałe głosy w tej sprawie, ale chcemy wybrać domek najlepszy więc nadal przyjmujemy zgłoszenia :-).

Fotki obiecuję dziś ;-)

Posted

czekamy na razie, bo chętni już są, wkrótce spotkanie z jednymi...

fot nie mam nowych bo ładowarka do aparatu padła :-(

Wala zwaną Nędzą to pies przedziwny ;-) sika natychmiast po zjedzeniu, trzeba pilnować, żeby nie wycierać, ale już ładnie potrafi wytrzymać całą noc. Jest mistrzynią w byciu zawsze pod nogami i nic jej nie zrazi, można jej mopem, albo szczotką od odkurzacza po nogach jeździć, ona stoi niewzruszona. Wczoraj mój TZ, mało się o nią nie zabił, bo położyła się za nim jak coś robił w kuchni... krok w tył i rozpaczliwa walka o złapanie równowagi... każdy inny pies by odskoczył, ale nie Walentyna :-D