malawaszka Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 a Lupiś się spodobał pewnej Pani - Leni Pani ma do ciebie dzwonić :kciuki: Quote
leni356 Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 malawaszka napisał(a):a Lupiś się spodobał pewnej Pani - Leni Pani ma do ciebie dzwonić :kciuki: Malawaszko, dziękujemy bardzo :loveu: Już rozmawiałam z panią. Szukamy osoby do wizyty przedadopcyjnej w Bełchatowie, znacie kogoś? Quote
carolinascotties Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 leni356 napisał(a):Malawaszko, dziękujemy bardzo :loveu: Już rozmawiałam z panią. Szukamy osoby do wizyty przedadopcyjnej w Bełchatowie, znacie kogoś? W. lodzkie - wizytacja domow Ayia [Łódź - okolice] Karilka [Łódź] nata od jadzi [Łódź] katya (na terenie Łodzi) [Łódź] Reno2001 [Łódź] diladriel [Łódź Teofilów] szafirkowa [Pabianice] piechcia15 [Łódź] Niewiasta_21 [ŁÓDŹ] madziamn [Łódź] ewatonieja [Nowe Miasto ] owieczka Quote
zuziaM Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Ojej.... ja tu sobie spaceruje z psiakami ..... bo dzisiaj tak ladnie bylo, ze zabralam wszystkie po kolei na dluzszy spacer, pod lasek ......... a tu takie rzeczy sie dzieja ! Mam nadzieje, ze leni opowiedziala pani o wszystkim, co napisalam po obserwacji chlopczyka. Dodam jeszcze, ze niedawno zauwazylam tez, ze mam urwane jedno ucho od firanki, a firanka ma spora dziure ..... Ale to pewnie przypadkowo sie stalo, jak Lupus chcial przez okienko mnie wypatrzec...... Quote
leni356 Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 Tak, powiedziałam. Pani ma 2 dzieci, to jedynie to pozostaje do ustalenia ale chyba do dzieci tez będzie łagodny? Quote
malawaszka Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Pani podczytuje wątek więc wszystko sama sobie przeczytała :) Quote
leni356 Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 malawaszka napisał(a):Pani podczytuje wątek więc wszystko sama sobie przeczytała :) No to super. Napisałam już do Dadii z Bełchatowa czy może odwiedzić panią Quote
Poker Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 To Lupek dostał szansę :multi:, niech ci się chłopaczku powiedzie, a przy okazji innego będzie można wyciągnąć na Twoje miejsce :evil_lol: Quote
magda z. Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 trzymam kciuki, na pewno chłopak szybko się wszystkiego nauczy. Mój Bismarck też zagląda po oknach, psiaki z ciekawości chcą wyjrzeć, a nie zawsze firanka im w tym pomaga;) Quote
zuziaM Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Ojej .... to mam nadzieje, ze pani nie wystraszylam troszke .... Bo prosze, wierzcie mi, ze Lupi to najslodszy dzieciak pod sloncem !!!!! Dzieciak z zachowania, dzieciak z wygladu .... Mozna z nim i przy nim zrobic wszystko, a on nawet nie warknie ..... Dzisiaj go chcialam troszke przesunac, bo sie w bloto pchal na dworze ... pod paszki go wzielam, a on taki delikatniutki teraz, ze chyba zabolalo troszeczke .... pisnal cichutko, a potem sie rzucil mi do calowania .... No cukiereczek taki przeslodki. Pani musi wiedziec jedynie to, ze takiego dzieciaka bedzie musiala wszystkiego nauczyc.... jak szczeniaczka. Chodzic na smyczce na szczescie juz umie..... chociaz pchelka kochana skacze jeszcze na mnie w czasie spacerkow ..... W ogole to taka pchelka jest..... I sliczny ..... wydaje mi sie , ze nie jest za fotogeniczny, bo w rzeczywistosci 100 razy sliczniejszy niz na zdjeciach. Ma cudne oczka !!!! Quote
leni356 Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 Wpadki z nasiusianiem w domu w ciagu pierwszych dni to norma, u Ciebie się już powinien przyzwyczaić i trochę poduczyć. Do okien to tez wszystkie psiaczki chcą powyglądać. Lupi jest śliczny, a najważniejsze to to że nie ma w nim grama agresji, co jest bardzo ważne dla domku z małymi dziećmi Quote
zuziaM Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Jak sa dzieci, to wspaniale !!! Widzialam, jak Lupi sie pieknie potrafi bawic miskiem pluszowym..... Bedzie naprawde wspanialym kompanem dla dzieci. Quote
magda z. Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Mój Bismarck po pierwszej nocy demonstracyjnie osikał drzwi od przedpokoju i na nich spódnicę mamy-miał chłopak gest. Każdy psiur sobie teren oznacza. Ważne, że nasz bohater jest wesoły i nie wykazuje agresji. To fajny wiek, aby z dziećmi dorostał, one się nauczą przy psiaku obowiązków, ale też będa miały kompana do zabawy. Quote
weszka Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Jestem na wezwanie leni356 ;) no i widzę że się tu domek może szykuje. To trzymam kciuki mocno, mocno! A kasa potrzebna na spłatę długów czy przyszłościowo? Przepraszam ale nie przebiłam się przez wątek - nie mam teraz głowy do tego... Quote
Poker Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 oby się powiodło chłopaczkowi Czasem psy skaczą na dworze na opiekuna , bo się boją i chcą na rączki. Quote
leni356 Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 Pani zrezygnowała z adopcji Lupiego, bo boi się że będzie szczekać w domu. Wydaje mi się że Lupi nie jest szczekliwym psiakiem, trzeba go jeszcze poobserwować. Quote
malawaszka Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 w takim razie muszę Pani napisać, że powinna zupełnie zrezygnować ze sznaucerków bo jest 90% szans, że każdy sznup będzie szczekał - taka rasa Quote
Onaa Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Ale Lupi przecież nie jest typowym sznaucerkiem tylko pieskiem podobnym do sznaucerka, i ile i czy w ogóle ma w sobie coś ze sznaucerka to przecież nie wiadomo. Quote
zuziaM Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Lupi lubi sobie poszczekac...... Szczeka kiedy zostaje sam w domu. Kiedy gdzies musze wyjechac, zostawiam malego w kojcu ..... i tam siedzi cicho, ale jak sie tylko ktorys psiak odezwie, to zaraz sie dolacza. Na dworze uwielbia byc. Mimo, ze tak krotko obciety zupelnie nie czuje zimna. On by tylko na dworze chcial latac. Ostatnio jego ulubionym zajeciem jest draznienie i granie na nerwach mojemu Semirowi. Poniewaz Semir nie lubi innych psow, ani nawet suczek ... siedzi najczesciej w kojcu, a wypuszczany jest, kiedy inne psiaki zamkne. No i wlasnie Lupi przesiaduje, podskakuje, doskakuje i odskakuje, robi fikolki i obroty .... zaraz obok Semirka. Bardzo chcialby sie z nim zaprzyjaznic, ale Semirek niestety nie ma na to najmniejszej ochoty .... No i rzuca sie do malego, a tego jakby to nakrecalo i skacze jeszcze blizej niego ....... I tak godzine potrafi podchody do Semirka robic .... a tamten malo ze skory nie wyjdzie..... Przy tym Lupi nie jest nastawiony agresywnie a zupelnie przyjacielsko..... Quote
zuziaM Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 A tu zdjecie zrobione w sobote. Jest z Rumkiem. Widac, jaki jest duzy .... Quote
zerduszko Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Dogo07 napisał(a):Ale Lupi przecież nie jest typowym sznaucerkiem tylko pieskiem podobnym do sznaucerka, i ile i czy w ogóle ma w sobie coś ze sznaucerka to przecież nie wiadomo. Rodowodowym na pewno nie jest ;) Ale nawet mix może mieć typowo sznupkowy charakter, szczególnie jeśli chodzi o szczekliwość, bo to cecha dominująca. Quote
zerduszko Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Dogo07 napisał(a):Ale Lupi przecież nie jest typowym sznaucerkiem tylko pieskiem podobnym do sznaucerka, i ile i czy w ogóle ma w sobie coś ze sznaucerka to przecież nie wiadomo. Rodowodowym na pewno nie jest ;) Ale nawet mix może mieć typowo sznupkowy charakter, szczególnie jeśli chodzi o szczekliwość, bo to cecha dominująca. Quote
leni356 Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 Wrzuciłam w pierwszy post tekst do ogłoszeń i nowe zdjęcia - proszę pomóżcie ogłaszać Lupka Quote
Recommended Posts