Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mały, biedny pysio, zapomniany w schronisku, jest jednym wielkim dredem :shake:
Ma około 4 lat, z których większość spędził w schronisku.
Już bezpieczny, przebywa w hoteliku u ZuziM, ale potrzebuje funduszy, pomocy w ogłaszaniu.. Może ktoś zasponsoruje fryzjera biedaczkowi? albo kubraczek? Może ktoś napisze tekst do ogłoszeń?

Prosimy o wszelką pomoc.. Na razie to jedno wielkie psie nieszczęście :-(

Kudłaczek dostał na imię Lupi.

Wpływy:
250 zł - skarpeta kudłaczy
50 zł - pani Grażyna
------
300 zł

Wydatki:
250 zł - hotelik (do 05.03.2010)
--------
250 zł

Zostało:
50 zł (przekazane dla Mii w hoteliku u ZuziM)
http://www.dogomania.pl/threads/181668-KudA-ata-Mia-urody-mi-nie-brakuje-tylko-domku-brak

TEKST DO OGŁOSZEŃ - prosimy o pomoc w ogłaszaniu

Lupi to młody, roczny piesek, jest wesoły i uwielbia się bawić, lubi inne pieski, skacze, zaczepia do zabawy. Lubi spacerki, nauczył się chodzić na smyczy. Jest bardzo pojętny i szybko się uczy. Uwielbia towarzystwo człowieka, lubi być głaskany i przytulany.
Lupi jest bardzo łagodnym psiaczkiem. Przesłodki i przekochany. Czeka na nowy domek.
Dłuższa sierść będzie wymagała odpowiedniej pielęgnacji.

Kontakt w sprawie adopcji:

[email protected]

791 949 077

Nowe zdjęcia do ogłoszeń:

http://images38.fotosik.pl/261/da770ee6aaff2260med.jpg
http://images50.fotosik.pl/265/36145e78ad509017med.jpg
http://images42.fotosik.pl/177/435d4dd6f56c78bemed.jpg
http://images43.fotosik.pl/264/dfbc605e433f1887med.jpg
http://images49.fotosik.pl/265/9cd882af51bb3097med.jpg

------------------

Info od ZuziM:

Siersc w oplakanym stanie.....
Na smyczy nie umie chodzic zupelnie.
Dzisiaj z nim troche cwiczylam i z pomoca moich suczydel jakos to szlo.... po prostu ganial za nimi a ja za nim.... i tak sie oswajal ze smycza.
Ale jest pojetny , to szybko zalapie. I mysle, ze spacery mu sie spodobaja, wiec bedzie chcial chodzic na smyczy.
Jest bojazliwy.... mocniej szarpne smycza, albo zrobie szybki ruch w jego strone, a od razu sie kladzie.
Biedactwo generalnie z niego .....
Ale widzialam dzisiaj, jak sie super bawil pluszowym miskiem.... podrzucal go sobie, tarmosil .... szaliczek juz miskowi urwal ....

• Replies 184
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

znowu biedny kudłaczek :-(, kto płaci za jego pobyt w hoteliku ?
Jaki on jest duży? poproszę o kubraczek dla niego na wątku kubraczkowym. Ile kosztuje fryzjer i czy da radę teraz go prać i strzyc?

Posted

Biedaczka trzeba było wyciągnąć bo męczyły go psy :( Na razie za hotelik będzie płacone ze skarpety kudłaczy, ale to tez nie jest studnia bez dna, więc szukamy wpływów od darczyńców, już wysłałam trochę próśb bo każdy grosz jest cenny..
Co do fryzjera to Małgosia się wypowie bo oglądała jego dredy i chyba z tym się nie da nic zrobić :(

Posted

Ja mam jednak szcescie do cudownych pieseczkow !
To jest po prostu slodzizna malenka......
Przekochany pieszczoszek, garnie sie do mnie okropnie......
Na smyczce nauczy sie chodzic w trzy dni, to barzo pojetne stworzonko, naprawde.
Dziiaj bylo juz o niebo lepiej, chociaz nadal woi ganiac za moimi sukami.
Ale przynajmniej juz ze mna wrocil do kojca.

Jesli chodzi o jego wyglad, to jestem przekonana , ze to w 90 % sznaucerek.
Te uszka ma zupelnie idenyczne i oczka i nochal i w ogole pysio......
Po ostrzyzeniu sie przekonamy zupelnie.
Mysle, ze zawsze biegal siobie samopas .... pewnie gdzies na wsi. i dlatego nie zna smyczy.
Jest niesamowicie lagodny.... polecilabym go do domu nawet z malymi dziecmi.
Jest strasznie wesolutki i super sie sam nawet potrafi bawic...... swojego pluszaka podrzuca i tarmosi we wszystkie strony.

Poker, poznalas Rumka, wie bedziesz wiedziala, jak napisze, ze on jest zupelnie takiej samej posturki jak Rumcio.
Delikatniutki taki, drobne lapeczki, maly ..... slodki psiaczek.
Tak cieniutko zabawnie szczeka.... cichutko i tak piszczaco.....
Jest naprawde przeslodki .......
Chcialabym dla niego jak najszybciej fajniutki domek znalezc, bo to naprawde cudowne psiatko......
A zachowanie ma zupelnie , jak szczeniaczek .....

W przyszlym tygodniu koniecznie zabiore go do fryzjera, bo sam z takimi dredami sobie nie poradze.
On jest zywy i nozyczkami smymi bym mogla mu zrobic krzywde.
Rozmawialam z pania fryzjerka, ktora zreszta tez ma wojego pieska ze schroniska w Dluzynie i powiedziala, ze bardzo chetnie sie nim zajmie za 20,- zl.
I bedzie rowniez psiaka oglaszala u siebie, bo czesto ja ludzie pytaja o takie male pieski.......
Ona wysyla ludzi wtedy do schroniska, ale wiadomo, jak chetnie ludzie odwiedzaja takie miejsca .......

A imie LUPI .... mnie sie tez bardzo podoba i pasuje do tego lobuziaka.

Posted

tak właśnie myślałam ,że on jest bardzo podobny do Rumka.
Kochany ślicznotek.Fajnie ,że pójdzie do fryzjera, ulży mu.Zmierz go, a poproszę o kubraczek dla niego na wątku kubraczkowym , mam tam małe chody.
Czy przydadzą się pluszaki dla psów do zabawy?

Posted

Oj, za pluszaki bede ogromnie wdzieczna..... Ja juz wszystkie swoje powrzucalam psiakom.... jeszcze jeden pingwin mi zostal w domu....
Przydadza sie wiosna i latem, bo psiaki beda sie chetniej z budek wygramalaly....

Posted

nincia napisał(a):
o bozienku nie no ludzie nie maja serca jak mozna ....brak slow...Leni jak trzeba pomoc w ogloszeniach to jutro porobie watek zapisuje

Będziemy bardzo wdzięczni za pomoc w ogłaszaniu

Posted

Jejciu, dziewczyny ..... ten Lupi jest naprawde swietnym psiakiem !
Juz chodzi na smyczce na spacerki. Uwielbia towarzystwo moich suczek.... ugania sie za nimi caly czas.
pieknie bawi sie pluszakiem......
Jest przemily, bardzo delikatny i wrazliwy.
Boi sie troszeczke, kiedy sie gwaltowniej wobec niego cos zrobi, ale juz znacznie mniej...
Jest na dodatek sliczny !!!!!!

Posted

Świetnie :) Bardzo się cieszę :) Czy poczekać na nowe zdjęcia do ogłoszeń? może po fryzjerze?

Aha, jaki on jest do innych piesków? Mógłby mieszkać z innym psem?

Posted

Lupi ????
Lagodny okropnie..... jemu tylko zabawy z innymi psiakami w glowce.
Nie ma w tym piesiu cienia agresji.

Dostalam dzisiaj na konto pieniazki.
250,- zl za Lupiego .... tj. za okres 12.02.2010 - 05.03.2010