Plicha Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Wysłałąm trochę zaproszeń do znajomych na Facebooku, zawsze to jakieś nowe grono osób, które przeczyta o Kąsku... Quote
Kociabanda2 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 i jak szukanie domu dla Kąska? Interesował się nim ktokolwiek??? Quote
mru Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 nikt :( była szansa, ale ciężka sprawa, bo pani ma 7 kotów a ja ZUPEŁNIE nie wiem jak reaguje Kąsek na koty i nie mam jak sprawdzić :( pani fajna, dom z ogrodem. chciała starszego dużego psa, Kąsek byłby idealny ale oczywiście musielibyśmy chwilę tam z nim zostać zobaczyć jak reaguje, jak się zachowuje. niestety to dla nas 250 km... pani podjęła dobrą decyzję - przeprosiła nas i bierze starego dużego niewidomego psiaka z Gliwickiego schronu :) to mnie cieszy. Kąsek? ostatnio jak byłam kilka dni temu to wyszedł z budy, przeszedł się, postał... schował się potem, ale wyglądał dobrze. eh, szkoda mi go. musimy mu rozbudować boks, jakoś na razie czasu nie było ale koniecznie trzeba się za to wziąć.! Quote
Plicha Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Mru, a gdzie teraz przebywa Kąsek? Jak często jezdzicie do niego? On chodzi na spacery czy przebywa w kojcu cały czas? Quote
mru Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 nie wychodzi, bo sie boi wyjsc z boksu. jeździmy dosc czesto, teraz czesciej nawet. chcemy mu zrobic wiekszy wybieg, zeby miał pzrsetrzen dla siebie. moze wtedy... gdybysmy tylko miejli wiecej czasu :( on jest tak ze 40 km od warszawy... Quote
Plicha Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Ok, rozumiem :( szkoda że jest tak daleko :( Quote
mru Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 musiałby ktoś na miejscu z nim pracować a i tak nie wiem co by było w takich warunkach. on musi miec dom z ogrodem, nawet niech mieszka w tym ogrodzie ale niech ma swojego jednego człowieka :( bo tak to... Quote
Plicha Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Tak by było idealnie, mógłby się powoli oswajać z nowym właścicielem, na pewno by się w końcu przełamał :( Quote
Kociabanda2 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 szkoda, że z tą Panią taka sytuacja była... Quote
koosiek Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Szkoda, że Kąskowi się nie udało :( [quote name='mru']bierze starego dużego niewidomego psiaka z Gliwickiego schronu :) to mnie cieszy.[/QUOTE] Bambaryłka? :) Quote
sylwija Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Gromowi, ktory tez byl trudny, u Czarodziejki jest - bardzo pomoglo damskie towarzystwo - czyli na sunie sie otworzył :) Quote
Kociabanda2 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='sylwija']Gromowi, ktory tez byl trudny, u Czarodziejki jest - bardzo pomoglo damskie towarzystwo - czyli na sunie sie otworzył :)[/QUOTE] hmm... Jak myślisz Mru? Może koleżanka pomogłaby mu przynajmniej się uśmiechnąć :( Quote
mru Posted October 10, 2010 Author Posted October 10, 2010 boję się mu po prostu wpuścić sukę, bo jak kiedyś uciekł z boksu raz jedyny to zaatakował chyba Pita :( więc nie wiem, ale może to jest pomysł jakiś... wczoraj widziałam Kąska :) wygląda dobrze, tylko przydałoby się go wyczesać, ale niestety... może przy okazji przenoszenia go lub innej sedacji się to zrobi... Kąsek nie był przerażony, postał trochę, przszedł się mimo że byliśmy bardzo blisko i to w licznie trzech osób ;) - potem oczywiście czmychnął do budy. Quote
mru Posted October 10, 2010 Author Posted October 10, 2010 [quote name='koosiek'] Bambaryłka? :) koosiek niestety nie wiem :( a chciałabym duży, niewidomy i stary a do tego z Gliwic... tyle wiem :( Quote
mru Posted October 10, 2010 Author Posted October 10, 2010 weszłam na gliwicki wątek... tak! :D to Bambaryłek jest tym szczęściarzem! :D Quote
Bonsai Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 [SIZE="4"]Pomóżcie w poszukiwaniach Miłka!!! Uciekł z DT!! Zaginął dzisiaj w Lesie Bielańskim! http://www.dogomania.pl/threads/194360-W-wa-LAS-BIELAŃSKI!!!-Ludzie-do-pomocy-na-CITO-potrzebni!!-Miłęk-uciekł-z-DT!!!?p=15527440#post15527440 Quote
Kociabanda2 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 mru napisał(a):boję się mu po prostu wpuścić sukę, bo jak kiedyś uciekł z boksu raz jedyny to zaatakował chyba Pita :( więc nie wiem, ale może to jest pomysł jakiś... wczoraj widziałam Kąska :) wygląda dobrze, tylko przydałoby się go wyczesać, ale niestety... może przy okazji przenoszenia go lub innej sedacji się to zrobi... Kąsek nie był przerażony, postał trochę, przeszedł się mimo że byliśmy bardzo blisko i to w licznie trzech osób ;) - potem oczywiście czmychnął do budy. hmm... ale może na sunię lepiej zareaguje? Przynajmniej nie byłby sam :( Quote
malibo57 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Może uda nam się w najbliższym czasie coś zrobic dla Kąska - on potrzebuje regularnego i intensywnego kontaktu z ludźmi. Quote
mru Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 tak, trzymajcie teraz mocniej kciuki, żeby Kąskowi się udało... Quote
Kociabanda2 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 TRZYMAM TRZYMAM MOOOOCNO!!!! A co się urodziło??? Jakieś tajemnicze jesteście :) Quote
malibo57 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Faktycznie... Nie, nie chodzi o DS - na to za wcześnie, ale może załatwimy Kąskowi hm..pracę?;-) Quote
Recommended Posts