Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kąsek już w nowym miejscu :) na razie obwąchał kojec i schował się do budy, bo za dużo nas tam było ;) teraz trzeba będzie do niego przyjeżdżać i wyciągać na spacery, żeby się nie conął ;) Kąsek inny pies, nie chciał nikogo zjeć, chociaż widać, że on okropnie się znów boi nowego miejsca - psy związały się z Markiem, czuły się z nim świetnie i przeżyly rozstanie. Kąsek potrzebuje dużo uwagi teraz. Ale jest boski... :)

co mnie marwti to jego stawy :( ma z nimi poważny problem, muszę go zabrać do weta, trzeba będzie też kupić suplement jakiś.... kurcze biedak, a przecież stary nie jest!

Posted

Biedny Kąsek :( Tyle stresu i rozstanie z Markiem, któremu zaufał... ale dzielny chłopak jest i mam nadzieję, że szybko się zaadoptuje do nowych warunków :) Oby szybko znalazł swój wymarzony domek!
Ile on może mieć lat? Nie za wcześnie na problemy ze stawami?

Posted

Oby szybko znalazł się dla niego wymarzony dom... By mógł już mieć na zawsze swojego ludzia, któremu będzie ufał i przy którym będzie czuł się dobrze i zapomni o strachu...
Strasznie on biedny :(

Posted

Kąsek bardzo przeżywa nowości. Nie chce wychodzić z budy, szczerzy się na psy. Jedziemy do niego w niedzielę przekonywać go, żeby wyszedł, nie bał się... chcemy go zabrać do weta, ale kurcze w takim stanie to nie ma szans.

Posted

i tak zacznę go ogłaszać, bo ten tymczas to nie jest wymarzone miejsce dla takiego psa.

on powinien mieć dom, pana któremu by ufał jak Markowi. wtedy sie otworzy, będzie normalnym psem. ten pies to po prostu sam strach, który można uspić zaufaniem, ale ten strach jest w tym psie cały czas i potrzeba czasu, żeby zniknął.

widziałam Kąska u Marka, jak marek po niego poszedł, wyjął z boksu - Kąsek cieszył się do niego, cieszył się w ogóle, truchtał sobie. potem zobaczył nas i troche się zmieszał jakby. no a potem kennel, samochód, tyle godzin :( no i właśnie. eh.

Posted

Widzę,że Kąsek ma taki sam charakter jak mój Reks. Reks też się boi obcych. A za nami poszedł by w ogień. I tak jak Kąsek ma nieznaną przeszłość :(
Czy nadal wpłacać na Kąska?

Posted

oj ciężko :( potrwa to a tak naprawde Kasek JUŻ powinien iść do domku, gdzie miałby swojego pana
ciężka to będzie adopcja, ale Kąsek jest bezpieczny i będziemy się go starali przekonać, żeby wychodził na spacery :)

strasznie mi go szkoda, no on się w Marku zakochał i teraz mu pewnie smutno i nie rozumie.

Posted

czy wpłacać?

drobne wpłaty są mile widziane :) powiem czemu:

utrzymanie Kąska kosztuje nas teraz 100 zł. miesięcznie
to nie jest dużo, damy radę jakby co :)

niestety Kąska trzeba będzie zabrać do weta, nie podobają mi się te jego stawy, może go bolą i jest to dodatkowy stres i zdenerwowanie... trzeba mu pomóc.

Posted

Kąsek troszkę lepiej

opiekun podszedł ostatnio do niego do krat, Kąsek nie uciekł od razu
dopiero jak pan chciał Kąska podrapać po brodzie - Kąsek dał nogę :eviltong:

my wczoraj przyjechaliśmy do niego z sercami kurzymi
do chłopaków nie chciał wyjść, potem weszłam ja - do mnie też nie wyszedł cały, ale połowa Kąska wyszła :) zjadła serca, poobserwowała mnie i się schowała. i tak ze dwa razy.

może wcale nie jest tak źle...

Posted

oj, oby było jeszcze lepiej. Strasznie mi go żal, ale co zrobić? Jemu potrzebny jest bardzo kochający i stały już domek. Widać chłopak baaardzo powoli oswaja się z każdą nową twarzą w otoczeniu :(

Posted

no już pisałam pare razy...

[quote name='mru']13 czerwca odbieramy od Marka Pita i Kąska :smile: od 13 marca miesięczny koszt utrzymania psiaków wyniesie nas tylko po 100 zł.! Boksy już prawie stoją i do 13 marca stać będą :smile: budy są, obie dostaliśmy :-D jedną załatwiła nam kochana golf :loveu:

Pit i Kąsek wracają, będą blisko :smile:

Pit ma na koncie 655 zł. - za to pokryjemy koszt transportu obu psiaków, bo Kąsek niestety ma tylko 50 zł.

czyli od czerwca jesteście wolni od wpłat :-D bardzo Wam dziękuję! :loveu::loveu::loveu:

byliście kochani i wytrwali i wierzyliście w Kąska :) Wam zawdzięcza życie! Teraz rozpoczyna swoje nowe własne i szuka domu!!!!! :multi:

oraz potem;

[quote name='mru']czy wpłacać?

drobne wpłaty są mile widziane :) powiem czemu:

utrzymanie Kąska kosztuje nas teraz 100 zł. miesięcznie
to nie jest dużo, damy radę jakby co :)

niestety Kąska trzeba będzie zabrać do weta, nie podobają mi się te jego stawy, może go bolą i jest to dodatkowy stres i zdenerwowanie... trzeba mu pomóc.

Posted

można cos wpłacać, ale już regularnie nie trzeba.

po prostu chciałam, zeby każdy uczciwie sie dowiedział, że nie potrzeba juz 400 zł

co do pottzeb - są i będą jeszcze jakiś czas, bo Kąsek dziś lub jutro się nie wyadoptuje.
ale każdy może zadecydować, czy chce wpłacać czy ma inne bidy na oku :)