Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

spoko, rozumiem :)

jakbyscie mieli wolny grosz to pamiętajcie o Kąsku - choćby jednorazowo :)

mysle, czy on do mnie wyjdzie w niedziele... oby...!

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie było źle, tylko krótko :(

jak przyjechaliśmy to Kąske był na zewnątrz, poszłam do niego sama
szczekał, ale jak to owczarek - ostrzegawczo, bez zębów i bez strachu, raczej pewnie.

poszłam z parówkami oczywiście
niestety zrobił się hałas, bo inne psy też chciały i Pit szczekał, a ten to dopiero daje :P

podeszłam do krat, Kąsek odszedł dalej, potem dałam mu kawałek parówki - powąchał i wzgardził ;) ale za chwilę podszedł raz jeszcze i wziął. zjadł.

wtedy zrobiłam mu zdjęcie

i potem uciekł do budy. weszłam do niego, rzucałam mu jedzenie, ale nie wyszedł już.

potem wyszeł jak Pit poszedł z nami na spacer - wiem, bo była parówka posprzątana ;) ale znów się schował. szkoda.

ale i tak nieźle no...

• 2 weeks later...
Posted

u Kąska nie tak źle, chociaż mogłoby być lepiej - w domu, gdyby był jednym z dwóch np. lub w ogóle jedynym...

byliśmy u niego w sobotę, tym razem od razu jak zrobił się hałas to Kąsek schował się do budy
poszłam do niego, weszłam do boksu z kabanosami (fuj...) w ręku
wychylił się z budy zaciekawiony - mną, nie jedzeniem :)
wyjrzał, jakby spodziewał się kogoś innego (lubi pana domu, pewnie kojarzy mu się on z Markiem)
był zawiedziony, że to tylko ja ;) popatrzył jak rzucam mu jedzenie , poczekał chwilę i znów się schował

ale... potem znów wyszedł, jak byliśmy daleko od boksów

w ogóle podobno dużo wychodzi, nie szczerzy się już no i... UWIELBIA być polewany WODĄ :D opiekunowie fundują psom czesto w upały takie kąpiele szlaufowe, Kąsek je kocha, wystawia się specjalnie :)

podsumowaując - Kąsek nadal się boi, szczególnie obcych (lub tych, którzy go kiedyś na siłę skądś wyciągali), ale nie reaguje już agresją.

dom, własny dom... to by go odblokowało...

Posted

mru napisał(a):

dom, własny dom... to by go odblokowało...

Z pewnością. Chłopak ma problemy z nawiązywaniem znajomości, więc stabilna sytuacja i zaufany ludź są mu bardzo potrzebne...
A z ogłoszeń nikt nie dzwoni w jego sprawie??

Posted

mieszka tylko, że to hotel... tam jest teraz np. kilka naszych psów plus dwa tych ludzi... to nie ma sensu, on musi mieć swój dom :(

Posted

finanse Kąska: fajnie by było zebrać chociaż te 100 zł miesięcznie... plus jakąś kasę na karmę dla niego...

Kąsek niestety bez zmian :( dom potrzebny, nic nie wyczarujemy innego :(