Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,
To ja Angelika nowa pańcia Muminka.
Wczoraj Muminek był wymęczony podróżą i chorowaniem, ale spokojnie obejrzał sobie cały teren i na ten moment nie odstępuje mnie na krok:) Z terrorystką jamniczycą, mam nadzieję, zawarli pakt o nieagresji, czytaj nie wchodzenie sobie w drogę, choć już jest lepiej, bo nawet przebywaja koło siebie w bliskiej odległości (widac na zdjęciach), więc wyglada to obiecująco:)
Ładnie przespał całą noc na swoim nowym posłanku w większości czasu pokazując wszystkim zainteresowanym swój brzuszek.
Na szczęście ma apetyt, wiec chyba proces aklimatyzacji nie bedzie dla niego taki stresujący. Tylko niestety jutro czeka go duży stresior bo wizyta u weterynarza:)
Ale generalnie kto go nie zobaczy zaraz sie zakochuje łacznie z akitą- Sają naszych sąsiadów:)
Cieszę się bardzo, że na nas czekał i moja terrorystka go zaakceptowała:) A z drugiej strony nie mogę sie nadziwić, że taki kochany psiak tyle czasu szukał domu, ale przynajmniej teraz my go mamy:)

• Replies 780
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam Angelako, czyli Panią Muminka, wszyscy się bardzo cieszymy z tej adopcji :)
A pokazywanie brzuszka przez pieska przez sen - to znak, że czuje się bezpiecznie.
Co do jamniczki - wszystkie, które znam to terrorystki :evil_lol: Ale po jakimś czasie łaskawie akceptują towarzyszy na własnych warunkach i potrafią się ładnie bawić, o ile IM się chce oczywiście.
Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz - GRATULACJE :Rose:

Posted

Ja ogladam zdjęcia i ryczę ze szczęścia, Muminek w raju:loveu:
Dziękuje nowej Rodzince psiulka za serce i taką decyzję:lol:
Marzy mi się Bursztyn w takim otoczeniu i z taką rodzinką; juz nawet nie narzekalabym, ze tak dlugo czeka..
Zmieniam tytuł:cool3:

Posted

:multi::multi::multi:
Piękności foty!! I piękności Muminica!!
A mnie wśród tych wszystkich cudowieństw jakie nam Muminkowi zesłali to się cieszę, że Muminica zdaje się nie tęsknić przesadnie za nami :razz::loveu: Bardzo się z tego powodu cieszę, bo się denerwowałam iż po takim czasie będzie mu ciężko. No ale pewnie gdyby trafił gorzej to i tak byłoby. A że trafił na równie w nim zakochaną Paniusię to korzysta, a co :loveu:

Posted

Wiecie co, jak mnie nie ma na dogo to wszystkie psy znajdują domy...:oops:
Chyba powinnam zacząć rzadziej zaglądać, lepsze efekty są wtedy :evil_lol:
Bardzo się cieszę, nareszcie, należało sie chłopakowi, dzięki Anita za opiekę nad małym spaślaczkiem :loveu:

Posted

agada napisał(a):
Wiecie co, jak mnie nie ma na dogo to wszystkie psy znajdują domy...:oops:
Chyba powinnam zacząć rzadziej zaglądać, lepsze efekty są wtedy :evil_lol:
Bardzo się cieszę, nareszcie, należało sie chłopakowi, dzięki Anita za opiekę nad małym spaślaczkiem :loveu:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
A ja właśnie sobie myślałam, czemu Ciebie jeszcze nie ma do triumfowania :razz:
Przed chwilą dzwonili do mnie Muminkowi, tym razem Tatuś Muminkowy - malec drapie się okropnie nad oczkami, być może z powodu kąpieli, którą obowiązkowo przeszedł ku swej udręce w sobotę rano.
Maluch ma zamówioną wizytę domową - a co tam, żeby go nie stresować :p:p
No i przyjedzie Pani Wetka, a nie Pan, żeby małemu było jeszcze milej :evil_lol:

Zobaczymy co powie, bo wiadomo, nasi weci, mimo że fajni i okay, to jednak weci "od świn i krów" :roll: Mumińcia będzie zaszczepiony (akurat 21 sieprnia wypadł termin nowego szczepienia p.wściek) a potem odrobaczony, bo ja go odrobaczałam wieki temu.
Obejrzy mu też nieładne miejsce koło byłych "bolsów" - zrobiło mu się zaczerwienienie.

Ostrzegłam Muminkowych (:evil_lol:) przed folgowaniem Mumsowi z jedzonkiem. Mały ma zdecydowaną skłonność do tycia (oj znam ten ból), a podjeść sobie zdecydowanie lubi, oj luuuuuubi...

Posted

Szarotko - dzięki :)
Aczkolwiek u swoich obecnych Rodziców ma nieporównywalnie lepiej. U nas był kolejnym psiakiem, który nie spędzał z nami dużo czasu. U nich jest drugim pieskiem pupilkiem a to dla tego emocjolniaka jest bardzo ważne. Oni o niego zadbają tak jak my nie mogliśmy z braku czasu.
Achhhhh, najchętniej bym męczyła non stop o nowe foty i relacje. :)))))

Posted

No tak narazie nie mam co opowiadać bo juz wszystko zostało na ten moment zreferowane:loveu:
Może jeszcze oprócz tego że Muminek musi sobie zapamiętać, zeby nie wchodzić do kuchni, a napewno jak jamnik jest w pobliżu, bo zaraz dostaje ostrą reprymendę w końcu to ona jest królową kuchni:)
Dzisiaj Mumio dostał podstępem tabletki na odrobaczenie, a wizyta pani vetki za dwa dni i komplecik szczepień. Oj będzie napewno płacz.
Chcemy jeszcze dowiedziec się u veta, czy jest jakaś maść na szybkie gojenie ran, która minimalizowałaby swędzenie, bo niestety trudno Mumia upilnować, żeby sie nie drapał i już na pychu rozdrapał sobie jedną gojącą się ranę.
I jeszcze z newsów Mumik zaczął już szczekać jak cosik się dzieje za ogrodzeniem, także to ewidentny znak, że zaczął się poczuwać do obrony swojego terenu:lol:

Posted

He he :)

No, czyli kurdupel już pełną parą działa :) A czy mieliście już jakąś pokazówkę panikarstwa bąbla? Bo nie wiem czy wielbicielki wiedzą, że Muminisko to panikarz pierwszego sortu. Łezki na zawołanie! I czy atakuje już Wasze iglaki?
Prosimy o kolejne foty jak miód na nasze sercaaaaaa :))))

Posted

Jak narazie żadnej pokazówki nie było:) Jak ruda go przegania to tylko spokojnie oddala sie z pola rażenia.
Co do iglaków to oczywiście taki iglak żyć nie może bez podlania:) Zreszta upatrzył sobie jedna tuje przed domem, która akurat igły ma wysoko, a na dole jest pieniek, więc duzo nie narozrabia:) Chociaż, co taki Mumin może zrobić z takim niskim podwoziem:)
Mam pytanko, czy on tak zawsze dużo spał?:)
W chwili obecnej 99,9% czasu poświęca na spanie, reszta to jedzenie i spacerek na co nieco. Czasami jak patrze na niego i rudą to mam wrażenie, że jamnior jest wampirem energetycznym wysysającym energię z Mumia:) Bo ona biega jak króliczek Duracella a Mumin dostojnie zmienia tylko miejsca spolegiwania i natychmiast zasypia.
Dzisiaj porobimy nowe foty Mumiowi, choc podejrzewam, że będzie Mumio śpiący, w większości:)