sonia71 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 no, no, Szarotka rozwijaj myśli ,jeszcze ,jeszcze troszeczkę ,pomóżmy kruszynce Quote
Tola Posted June 3, 2010 Author Posted June 3, 2010 Rozmawialam wczoraj z Rodzice Maciusia; bardzo zal mi tych obu psów:-( Moze zalozyc wątek temu znalezionemu na łące, dramatyczny tytuł moze zciągnie sporo osób, pomozemy w rozsylaniu wątku... To szansa dla psiaka.. On nie nadaje sie do schronu, grozi mu zagryzienie... Ja wiem, ze nie ma innego wyjścia, ze sytuacja dramatyczna... Quote
Tola Posted June 3, 2010 Author Posted June 3, 2010 Wczoraj rozmawialam z Anita - podobno ok 2... Quote
Isadora7 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Tola napisał(a):Wczoraj rozmawialam z Anita - podobno ok 2... Tak myślałam, a jakie dane kontaktowe na chłopczyka? Quote
Tola Posted June 3, 2010 Author Posted June 3, 2010 Isadora7 napisał(a):Tak myślałam, a jakie dane kontaktowe na chłopczyka? Trzeba chyba poczekac na Rodzice Maciusia, bo nie wiem gdzie teraz jest piesek, chyba jeszcze u weta. Quote
Tola Posted June 3, 2010 Author Posted June 3, 2010 [quote name='danka1234']ogłoszenia dla Muminka; alegratka gumtre kokosy ojej kupie psa adopcja psa nasi pupile ogłoszenia olx e-oferty Bardzo dziękuję:loveu: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 założę mu wątek - wczoraj pochwaliłam się Toli, że mi dogo działa, a zaraz po rozmowie weszłam i mnie wywaliło i tak cały czas. Dziubek (ten z łąki sikający pod siebie) to młody piesek, skrajnie łagodny, przerażony również, ale absolutne zero agresji. Wg wetów ma 1-2 lata, bliżej jednak roku. Także nawet bardzo młody. Psina drobna niesamowicie - wychudzona. Tak jak powiedziałam - w naszym przypadku problemem nie jest karma, czy pieniądze, ale MIEJSCE :( Mamy szalonego starego sąsiada, który nienawidzi z wzajemnością psów i grozi nam podaniem na SM jeśli będziemy ich mieli dużo. Przeszkadza mu nawet gdy psiaki się załatwiają na jego łące (ciekawe gdzie niby indziej miałyby) i skubią sobie jego trawę. Przeszkadzają mu zresztą nie tylko psy - zapalone światło, drzewa, wszystko :( Aczkolwiek dołożymy się powiedzmy 50 zł co miesiąc dla Dziubka, a gdyby Muminek poszedł do DS to moglibyśmy go przejąć do nas żeby nie płacić. Dane konktatkowe mogę być na mnie 500 445 040, albo mail [email protected], bo co prawda jest u wetów, ale nie wiem czy oni odebraliby telefon gdyby ktoś chciał w tej sprawie :) Quote
sonia71 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 wątek jest w "lubelskich",ale ja mam czarne myśli co do tego małego ,mały nie ma siły przebicia :(,-Muminka trzeba do góry -ma ogłoszenia jw.trzeba czekać. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Z Muminkiem okazuje się, jest problem tego rodzaju, że może i byłby domek, ale wymagana jest czystość. Niestety, u mnie M. jest pieskiem ogrodowym, nie wpuszczanym "na salony". Jestem osobą pracującą również w domu, ludzie przychodzą do mnie i musi być czysto, dlatego nie mogę sobie pozwolić na zostawianie M. w domu, a po powrocie na przywitanie przez koopkę albo płyny :) Poza tym mam w domu inne psiaki, które nie tolerują innych samczyków, więc musiałabym się tym zajmować towarzystwem non stop, a tego zrobić nie mogę. Nie jestem pełnoetatowym DT, jest to po prostu u mnie taka przechowalnia, gdzie psiak ma dużo lepiej niż w schronie, ale jednak nie zapewniam warunków domowych. Przykro mi bardzo, ale takie są realia. Tylko tak mogę w chwili obecnej pomagać. Krótko mówiąc M. może iść albo do DS gdzie go nauczą czystości, albo gdzie nie będzie non stop w domu. I tyle :( Quote
Szarotka Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 No Muminek mam nadzieje, ze sie w domu nie zalatwiasz :):) Quote
zadra Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Szarotka napisał(a):No Muminek mam nadzieje, ze sie w domu nie zalatwiasz :):) Umiejętnośc zachowania czystości jest bardzo wazne przy adopcji./ Quote
Rodzice Maciusia :) Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 To może znajdzie się ktoś, kto weźmie Muminka do siebie na przeszkolenie? Kto siedzi w domu cały czas i będzie się tylko tym zajmował. Quote
zadra Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Rodzice Maciusia :) napisał(a):To może znajdzie się ktoś, kto weźmie Muminka do siebie na przeszkolenie? Kto siedzi w domu cały czas i będzie się tylko tym zajmował. Najlepszy byłby DS przygotowany na taką naukę. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 dokładnie. Ja uważam, że jak ktoś się zakocha w M. naprawdę to nie będzie wymyślał, że ma mieć elegancko zapakowanego pieska, tylko liczy się z tym, że to zwierzątko; tym bardziej, że nawet pieski, które są nauczone czystości mają wpadki. Poza tym były na dogo psiaki, które nie umiały utrzymywać czystości i jakoś DS nie miały problemu aby je nauczyć. Więc trudno - nie zechcą Mumii to nie. Quote
zadra Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Rodzice Maciusia :) napisał(a):dokładnie. Ja uważam, że jak ktoś się zakocha w M. naprawdę to nie będzie wymyślał, że ma mieć elegancko zapakowanego pieska, tylko liczy się z tym, że to zwierzątko; tym bardziej, że nawet pieski, które są nauczone czystości mają wpadki. Poza tym były na dogo psiaki, które nie umiały utrzymywać czystości i jakoś DS nie miały problemu aby je nauczyć. Więc trudno - nie zechcą Mumii to nie. Jesli ludzie będą świadomi napewno ich to nie wystraszy.W koncu Muminek to psiak z przeszłością.Nalezy mu sie tolerancja . Quote
Rodzice Maciusia :) Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/186932-Ma%C5%82a-kaleka-w-poniedzia%C5%82ek-wyjedzie-do-schronu!!!-Czy-ma-szanse-na-ratunek oto wątek biednego Dziubka :( Quote
sonia71 Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Muminek miazianki dla ciebie ,już wątek jest znów cały twój,i ciebie podnoszę do góry :) Quote
Rodzice Maciusia :) Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 a ja mam pytanka do Toli i Agady - z oboma gadałam i przyznam, że już mi się przy tym urodzaju na psiaki zaczyna mieszać co i jak - więc czy ja mam już przesłać fotki Muminka na podany przez Agadę telefon tej pani czy też czekamy na wynik wizyty? Tolu, a Ty miałaś mi przesłać pw z adresami i czy to nadal aktualne czy także czekamy na razie na wyniki wizyt? Quote
Tola Posted June 6, 2010 Author Posted June 6, 2010 Rodzice Maciusia :) napisał(a):a ja mam pytanka do Toli i Agady - z oboma gadałam i przyznam, że już mi się przy tym urodzaju na psiaki zaczyna mieszać co i jak - więc czy ja mam już przesłać fotki Muminka na podany przez Agadę telefon tej pani czy też czekamy na wynik wizyty? Tolu, a Ty miałaś mi przesłać pw z adresami i czy to nadal aktualne czy także czekamy na razie na wyniki wizyt? Czekamy na wynik wizyt... Ale zdjęcia podeslij, bo to " wolny" domek Quote
sonia71 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 to kroi się domek dla Muminka? jeśli tak to trzymam baaaardzo mocno kciuki :) Quote
Rodzice Maciusia :) Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 domek nieodpowiedni - słowa agady :( Quote
Tola Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 Rodzice Maciusia :) napisał(a):domek nieodpowiedni - słowa agady :( Czyli nadal nie ma domu dla Muminka:roll: Quote
Recommended Posts