Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 780
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

angelako napisał(a):
Jak narazie żadnej pokazówki nie było:) Jak ruda go przegania to tylko spokojnie oddala sie z pola rażenia.
Co do iglaków to oczywiście taki iglak żyć nie może bez podlania:) Zreszta upatrzył sobie jedna tuje przed domem, która akurat igły ma wysoko, a na dole jest pieniek, więc duzo nie narozrabia:) Chociaż, co taki Mumin może zrobić z takim niskim podwoziem:)
Mam pytanko, czy on tak zawsze dużo spał?:)
W chwili obecnej 99,9% czasu poświęca na spanie, reszta to jedzenie i spacerek na co nieco. Czasami jak patrze na niego i rudą to mam wrażenie, że jamnior jest wampirem energetycznym wysysającym energię z Mumia:) Bo ona biega jak króliczek Duracella a Mumin dostojnie zmienia tylko miejsca spolegiwania i natychmiast zasypia.
Dzisiaj porobimy nowe foty Mumiowi, choc podejrzewam, że będzie Mumio śpiący, w większości:)

No padłam:roflt::roflt::roflt::roflt:, na poprzednich zdjęciach, u rodziców niby był nieśpiący :lol:, może on zasypia stres :evil_lol:. Teraz to się dopiero zapasie na zabój :diabloti: i już zupełnie będzie niegroźne to jego niskie podwozie :lol::lol::lol:

Posted

No niestety Kochani, ale wzięliście sobie małego lenia. Owszem, potwierdzam, że lubi sobie 1. dobrze podjeść 2. dobrze podlać 3. dobrze pospać. Krótko mówiąc nie jest niczym niezwykłym, że Muminia sypia dużo. U nas podrywał się i wpadał w kłus kiedy tylko coś się działo za ogrodzeniem (rowerzysta, samochód, a jak inny pies to już szał na całego). Dodatkowo na pewno stresuje go nieco rudzica złośliwa, bo jak go u nas Stokrotka sprowadziła do pionu to też szedł i zasypiał, a jak zapomniał doznaną krzywdę to znowu ożywał.
No jest to mendka jest :) Ale jaka śliczna :)

A od dzisiaj mamy nowego tymczasowicza, Miodka. Przypadkowy...

Posted

agada napisał(a):
To zapodaj go nam, chętnie poznamy następcę Mumini!

Oprócz Miodka uratowali jeszcze jedno malenstwo i nic nie piszą:cool3:

Posted

Niestety w czasie snu tez nie jest lekko ponieważ jamniczyca w swoim amoku biegania za piłka potrafi przebiec mu po ogonie, a dzisiaj przeszła sam siebie bo przebiegła po śpiącym Mumiu. Dobrze ze Mumio to siła spokoju to tylko sie dziwnie na nią popatrzył. Troche na zasadzie - z wariatami to trzeba ostrożnie:)

Posted

Angelako - świetne co piszesz, czytam Emilowi i się rechotamy :evil_lol: On mówi, że macie z nimi jazdę :loveu:
Mumcia już zaprawiony przez moją Stonkę. Jeśli z nią wytrzymał to Wasza Kajka to pikuś :eviltong::eviltong:
A napisz jak w końcu z jego spaniem, bo wychodzę ze skóry :p Śpi w domku czy na zewnątrz? I na jaką budkę się w końcu zdecydowaliście?
No I FOTY kochani FOTY!!!! :multi::loveu:

Posted

Dziewczyny - oto wątek Zoreńki, suńki, którą od razu ucapiła Zadra (hi hi):
http://www.dogomania.pl/threads/191490-ZORKA-malutka-suczka-w-ostatniej-chwili-uratowana-od-śmierci-w-Zamojskim-Schroniskui która została z nią w Zamościu.

A "mój" Miodek jeszcze wątku nie ma, bo aż wstyd go pokazywać - wzięłam się za niego z nożycami. Działałam 20 min, ale nie mogłam dalej, bo nie mogę odróżnić gdzie kończy się ciałko a gdzie kudły :( Niby nie jest przerażająco zaniedbany, ale dredy ma tak ogromne, że sobie nie wyobrażacie. Jutro mu ciachnę wątek i tam serdecznie wszystkich zapraszam. Jest maleńki, nie tak jak Zorka, ale jak pekińczyk i ma przodozgryz (hi hi) :)

Posted

angelako napisał(a):
Niestety w czasie snu tez nie jest lekko ponieważ jamniczyca w swoim amoku biegania za piłka potrafi przebiec mu po ogonie, a dzisiaj przeszła sam siebie bo przebiegła po śpiącym Mumiu. Dobrze ze Mumio to siła spokoju to tylko sie dziwnie na nią popatrzył. Troche na zasadzie - z wariatami to trzeba ostrożnie:)

Ja po prostu nie wytrzymam :megagrin::megagrin:!!! Wchodzę tu i ryczę ze śmiechu, najzabawniejszy wątek jaki od dawna się trafił :lol::lol:. Perypetie Muminka boki zrywać. Zmień tytuł na dręczenie Mumina w cudownym domu, ale się chłopakowi trafiło :evil_lol:, ale przeciwieństwa się niby przyciągają :cool3::diabloti:

Posted

Muminek przerobił juz wszystkie opcje zakwaterowania (oprócz łóżka)
W pierwszą noc spał na tarasie na swoim nowym psim posłaniu z niepsią kołdrą:)
Drugą noc spał już w domu, bo miało padać, więc został zakwaterowany w wiatrołapie z otwartym dostępem do całości domu, ale grzecznie sobie spał.
Do soboty napewno śpi w domu, bo dopiero wtedy przyjedzie budencja. Będzie taka wypaśna z przedsionkiem:)
Zasadniczo Mumin jest kompletnie bezproblemowy co do kwestii spania, także jak będzie już zima to napewno będę go brała do domu, bo sumienie mnie zeżre i będę miała zaraz wizje, że on tam biedny zamarza.
Także podejrzewam, że buda będzie pełnić rolę domu letniego:)

Posted

angelako napisał(a):
Muminek przerobił juz wszystkie opcje zakwaterowania (oprócz łóżka)
W pierwszą noc spał na tarasie na swoim nowym psim posłaniu z niepsią kołdrą:)
Drugą noc spał już w domu, bo miało padać, więc został zakwaterowany w wiatrołapie z otwartym dostępem do całości domu, ale grzecznie sobie spał.
Do soboty napewno śpi w domu, bo dopiero wtedy przyjedzie budencja. Będzie taka wypaśna z przedsionkiem:)
Zasadniczo Mumin jest kompletnie bezproblemowy co do kwestii spania, także jak będzie już zima to napewno będę go brała do domu, bo sumienie mnie zeżre i będę miała zaraz wizje, że on tam biedny zamarza.
Także podejrzewam, że buda będzie pełnić rolę domu letniego:)

Fiu, fiu to Muminia ma letnią rezydencję w planach :crazyeye::lol:

Anita dawaj Miodka z dredami, w końcu musi dużo litości wzbudzić :cool3:

Posted

Cudne foty!!!
Najlepsze to pierwsze, ciekawe jak mocno się nawzajem wyzywają w łepetynkach garnąc się do Paniusi :evil_lol:
A to jak leży na boku też niezgorsze :) Czy ktoś w ogóle zauważył, że tam w tle ONA też się czai? :evil_lol::evil_lol: To jeszcze będzie najbardziej burzliwy romans dogomanii! :crazyeye::evil_lol:

Posted

angelako napisał(a):

Ta sytuacja przypomina mi psie relacje między moimi dziewczynami; Zulce bardzo często zdarza się przebiec po Tolce, a my cały czas zastanawiamy się, skąd w mojej większej suce tyle spokoju:cool3:
A ona pewnie sobie mysli to co Mumin:cool3:
Zdjęcia super:loveu:

Posted

A może Angelako go doda :)))) W końcu to teraz ona jest jego przedstawicielką hi hi :) Ja wczoraj dostałam reprymendę od małżowiny, że za bardzo się czasem szarogęszę (hmmm).
A ten wątek jest wspaniały - pokazuje ile biednych stworzeń uniknęło zagłady, nie wiedziałam nawet o jego istnieniu

Posted

Rodzice Maciusia :) napisał(a):
A może Angelako go doda :)))) W końcu to teraz ona jest jego przedstawicielką hi hi :) Ja wczoraj dostałam reprymendę od małżowiny, że za bardzo się czasem szarogęszę (hmmm).
A ten wątek jest wspaniały - pokazuje ile biednych stworzeń uniknęło zagłady, nie wiedziałam nawet o jego istnieniu

To juz dogadajcie się - najważniejsze, zeby tam się znalazł:lol:
Ja juz wrzucam link do wątku Mumina na 1 stronę:p

Posted

Rodzice Maciusia :) napisał(a):

Już wstawiłam Mumia.
Biedne są te psiaki, a zwłaszcza ich oczy......a później ta niesamowita przemiana

Spokojnie możesz się szarogęsić, jestem za, a nawet przeciw:)
Zresztą jakie to szarogęszenie, robiłabym dokładnie tak samo, przecież to sie nie da tak się odciąć z dnia na dzień od takiego psiaka:)

Posted

i po wizycie weterynarza
okazało się, że szwy po sterylizacji nie były rozpuszczalne i biedakowi już zaczęły wrastać w skórę, także troszkę krwi sie polało, ale minimalnie choć krzyk był jakby na żywca miał nogi ucinane:)
już został zaszczepiony na wszystkie choróbska, dostał maść na nocha, żeby szybciej sie goiło i nie swędziało, także jeszcze trochę i Mumin będzie przystojniacha:)