Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To dla mnie zagadka, trzy domy były nią tylko zainteresowane, w dodatku jedni się rozmyślili, a ma sporo ogłoszeń, jest śliczna, mądra, grzeczna i piszemy o tym. Ludzie kompletnie się nie znają.

Posted

ja też nie rozumiem. nie każdy pies zapada mi tak w serce, nie o każdym piszę, że jest wyjątkowy.
Maja jest drugim psem, którego nie może odżałować Bartek. jesteśmi nią zafascynowani, jej potencjałem, radością zycia.

Posted

ronja napisał(a):
ja też nie rozumiem. nie każdy pies zapada mi tak w serce, nie o każdym piszę, że jest wyjątkowy.
Maja jest drugim psem, którego nie może odżałować Bartek. jesteśmi nią zafascynowani, jej potencjałem, radością zycia.

Weźcie ją, skoro tak zapadła w serce to musi coś oznaczać. ;)
Nie jestem pewna czy inni ten potencjał zauważą:-(

Posted

Dzwoniła Pani Agnieszka. Pobyt synka w szpitalu przedłuży się do końca tygodnia więc ich przyjazd po Maję się trochę opóźni. Denerwuje się, że Maja musi czekać w hotelu, ale wyjaśniłam, że krzywda jej się u Ronji nie dzieje ;)

Posted

gusia0106 napisał(a):
Dzwoniła Pani Agnieszka. Pobyt synka w szpitalu przedłuży się do końca tygodnia więc ich przyjazd po Maję się trochę opóźni. Denerwuje się, że Maja musi czekać w hotelu, ale wyjaśniłam, że krzywda jej się u Ronji nie dzieje ;)

Zdrówka dla Synka! Ja też się denerwowałam, że Toskanka musiała czekać w hotelu :) No co ja zrobię - lubię Agnieszki! :)

Posted

Witam serdecznie. Wlasnie maz mnie podmienil w szpitalu. Mam prosbe pomozcie mi wybrac adresowke dla Mai. Ja znalazlam takie,http://allegro.pl/item982326487_identyfikator_grawerowy_dla_psa_kota_adresowka_d.html
ale moze znajdziecie cos innego bardziej pasujacego dla miss. Bardzo ciezko siedziec jest w szpitalu z synkiem wiedzac ze 300 km stad jest nastepny czlonek rodziny tez potrzebujacy mojej opieki i milosci. Najchetniej bym po maje poszla na piechote.

Odpowiadajac na pytania. Majeczka bedzie miala patykow ile zechce. Kumpla do zabawy tez. I lozko na spolke ze mna. Maz oszalal kupil pol bagaznika Pedigri. W malych opakowaniach bo te w duzych szybko traca na swiezosci. Wariat. Tak samo zakochany w Mai jak i ja. No i napewno bedziemy odwiedzali dom Ronji. Tak zeby miala pewnosc ze wszystko jest ok. Bede wklejala zdjecia i jak sie naucze filmiki tez. Pozdrawiam i prosze o modlitwe za synka. W dalszm ciagu nie wiedza co mu jest.

Posted

ja mam prośbę, by Maja nie jadła Pedigri. Marketowe karmy nie są dobre, a Maja ma delikatny żołądek. Obecnie je Hill`s, ale są trochę tańsze karmy, które też można kupić na allegro - worek 15kg kosztuje około 100zl (acana, bosch)
I lepiej dla mnie i dla Mai, byśmy jak najszybciej o sobie zapomniały.
Ale zdjęcia i filmiki jak najbardziej pożądane;)

Posted

Ronja, po rozmowie telefonicznej ja juz wiem ze Majunia nie powinna jesc tego paskudztwa. Wiec nie dostanie. Bedzie jadl go Filip. Pawel jest na etapie wyszukiwania w pracy hmm szczegolnych patykow. I zdaje mi sie, ze sporo tego bedzie. Na posesji jest duuuzo patykow ale cienkich wiec moga Niunie nie zainteresowac. Pozostaje lasek. Natanielowi sie polepszylo wiec jest szansa, ze w niedlugim czasie bedziemy mogli sie cieszyc z nowego czlonka rodziny. Wiele cennych informacji wyczytalam w tym temacie i mysle, ze pomoga w prawidlowym pielegnowaniu Mai. Naleza sie Wam medale za opieke nad KOCHANYMI NIEWYSTARCZAJACO.

Posted

Witam. Mam pytanie. Czytam wszedzie o deklaracjach i wplatach. Sama chcialabym jakos Was wspomoc. Gdzie znalezc numer konta, jak sie zdeklarowac co do kwoty. Prosze o wyjasnienie. Penie przez najblizsze dni nie bede miala mozliwosci przeczytania tego. Ale tylko jak juz przeczytam to cos postanowie. Wolalabym przekazywac pieniazki na DT z ktorego jest Maja. Taki sentyment. Pozdrawiam i caluje Majeczke w pychola i lapki.

Posted

ronja napisał(a):
ja mam prośbę, by Maja nie jadła Pedigri. Marketowe karmy nie są dobre, a Maja ma delikatny żołądek. Obecnie je Hill`s, ale są trochę tańsze karmy, które też można kupić na allegro - worek 15kg kosztuje około 100zl (acana, bosch)
I lepiej dla mnie i dla Mai, byśmy jak najszybciej o sobie zapomniały.
Ale zdjęcia i filmiki jak najbardziej pożądane;)

Bardzo cenna uwaga, właśnie miałam o tym pisać. Ta karma nie nadaje się dla Mai, to naprawdę najgorszy z możliwych wyborów. W sumie żaden pies nie powinien, może nie umrze od tego ale zdrowy też nie będzie. Na przyszłość i dla Filipa proponuję inną karmę ;)
Witam Panią i mam nadzieję, że Synek szybko dojdzie do zdrowia.

Posted

No tak Pedigree, to rzeczywiście nie jest karma dla Majeczki, ani dla żadnych domowych psiaków.
Ronja, bardzo się czuje, jak związałaś się z Majeczką i domyślam się, że musi Ci być ciężko się z nią rozstawać. Cieszę się że jesteś w kontakcie z jej przyszłym domkiem i że domek (DZIĘKUJĘ TU DOMKOWI) bierze pod uwagę Twoje sugestie. Znasz ją najlapiej i powinnaś mieć wpływ na to, co się z nią dzieje.

Posted

Witam. Nastapila rewolucja. Jestem z synkiem juz w domku!!! A wiec drogie kobietki w sobote prawdopodobnie juz bedziemy u Was!!! Jak juz wszystko rozpakuje to dzwonie aby dopracowac szczegoly. Tak strasznie sie ciesze!!!!!!!! Do uslyszenia i zobaczenia!!!

Posted

Nes2009 napisał(a):
Witam. Nastapila rewolucja. Jestem z synkiem juz w domku!!! A wiec drogie kobietki w sobote prawdopodobnie juz bedziemy u Was!!! Jak juz wszystko rozpakuje to dzwonie aby dopracowac szczegoly. Tak strasznie sie ciesze!!!!!!!! Do uslyszenia i zobaczenia!!!

To wspaniale wiadomosci!!!!!!!!!!!!:)

Posted

Ale może warto napisać dlaczego Państwo się wycofali, prawda jest taka że 100 zapewniali, że chcą Maje była wizyta przed adopcyjna a wy od razu stwierdziłyście że to chyba za daleko i że Maja jest wyjątkowa i jej nie dacie. Więc mam pytanie po cholerę zawracałyście mi głowę i tej kobiecie, już miała jechać po psa wszystko było ok a tu nagle telefon że wy same nie wiecie bo to wasz ukochany piesek to proponuję ją sobie zostawić i nie zniechęcać ludzi do adopcji. Świetną opinie robicie dogomani. Wiadomo trzeba sprawdzić dom dokładnie ale ten był na prawdę idealny, jednak wszyscy by zrezygnowali bo waszym zachowaniu. Lepiej poszukajcie jej domu na ulicy na której mieszkacie. Szkoda słów - robicie krzywdę przede wszystkim Mai.

Posted

kkanarekk napisał(a):
Ale może warto napisać dlaczego Państwo się wycofali, prawda jest taka że 100 zapewniali, że chcą Maje była wizyta przed adopcyjna a wy od razu stwierdziłyście że to chyba za daleko i że Maja jest wyjątkowa i jej nie dacie. Więc mam pytanie po cholerę zawracałyście mi głowę i tej kobiecie, już miała jechać po psa wszystko było ok a tu nagle telefon że wy same nie wiecie bo to wasz ukochany piesek to proponuję ją sobie zostawić i nie zniechęcać ludzi do adopcji. Świetną opinie robicie dogomani. Wiadomo trzeba sprawdzić dom dokładnie ale ten był na prawdę idealny, jednak wszyscy by zrezygnowali bo waszym zachowaniu. Lepiej poszukajcie jej domu na ulicy na której mieszkacie. Szkoda słów - robicie krzywdę przede wszystkim Mai.

Bardzo Cię proszę o powstrzymanie się od tego typu komentarzy. Nie zajmujemy się adopcjami od wczoraj i nie życzę sobie takich tekstów.