Tora&Faro Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 [quote name='gusia0106']Dzień dobry, Kraków nie ucichł;) I mało się nie posikał na wieść, że Poznań Mai nie zabrał. Potrzebna nam pilnie wizyta przedadpcyjna pod Krakowem. Pani ma królika z adopcji ze schroniska w Bielsku i zgadza się na wizytę, umowę i całą resztę. Mieszka w mieszkaniu pod Krakowem, takim z wyjściem do ogródka i błaga, żeby dać jej szansę ;) Zapomniałam jak się nazywa ta miejscowość pod Krakowem...ale zaraz poszukam. Możecie podpytać swoich krakowskich ludzi czy nie zrobili by przedadopcyjnej? Irenka z tego co wiem jest niemobilna a to pewnie jednak kawałek trzeba podjechać.[/QUOTE] Czyli że ten domek jest zdecydowany? Quote
gusia0106 Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 [quote name='Tora&Faro']Czyli że ten domek jest zdecydowany?[/QUOTE] No jest, ale nie wiadomo czy my się na niego zdecydujemy ;) Już wiem - NIEGOSZOWICE - się miejscowość nazywa. 15 km od Krakowa. Szukamy osoby na przedadopcyjną w Niegoszowicach ;) Quote
mysza 1 Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Gusia wróciła :loveu::multi: Pani była miła w zasadzie ale zawsze możemy powiedzieć że wolimy Maję wyadoptować gdzieś bliżej. :eviltong: Quote
kkanarekk Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Idę dziś na wizytę przed adopcyjną w Niegoszowicach, sprawdzić dom dla waszej Mai :) napiszcie proszę coś o niej w skrócie, dla kogo to psiak, na co musi być przygotowany nowy właściciel itp. Wielkie dzięki, i zdam relacje z wizyty dziś wieczorem. Quote
gusia0106 Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 [quote name='kkanarekk']Idę dziś na wizytę przed adopcyjną w Niegoszowicach, sprawdzić dom dla waszej Mai :) napiszcie proszę coś o niej w skrócie, dla kogo to psiak, na co musi być przygotowany nowy właściciel itp. Wielkie dzięki, i zdam relacje z wizyty dziś wieczorem.[/QUOTE] Maja jest najlepszym psem na świecie :) Bardzo mądra, bystra, szybko się uczy. Potrzebuje spacerów a nie tylko pobiegania po ogrodzie i uwielbia zabawę patykami, którą musi mieć zapewnioną;) Jest żywiołowa, energiczna ale przy tym karna i posłuszna. Dobrze dogaduje się z innymi psami i kotami. Quote
Nutusia Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 No, Patyczara... kciuki trzymiemy wszyscy, z Twoją niedawną sąsiadką na czele - bo ta już sobie bryka i na Ciebie kolej! :) Quote
gusia0106 Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 kkanarekk napisał(a):a czy nadal jest chora ? wymaga leczenia? Nie, jest zdrowa. Ale trzeba będzie zwracać uwagę na gruczoły żeby znowu nie wdał się tam stan zapalny, bo Maja może mieć do tego tendencje. Quote
kkanarekk Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Już po :).... Zazdroszczę wam takiego szczęścia, na prawdę super domek!!! Państwo są ogromnymi miłośnikami zwierząt, już psy w swoim życiu, niestety ustani miał już swoje lata i odszedł na nowotwór. Mieszkają w domku z ogródkiem wraz z malutkim dzieckiem, ogród jest połączony z sąsiadami, którzy mają małego psiaka. Maja będzie mieszkała w domu i jeżeli zechce to będzie spała w łóżku :) na wakacje czeka ją wycieczka na mazury wraz z całą rodziną. W domu nie będzie zostawała bez opieki bo Pani jest cały czas albo zostanie na chwilę z sąsiadami, poza tym Pan może ją zabrać bez problemu do pracy. Przyszła właścicielka wypytała o wszystko, nawet zapisała sobie weterynarza, którego jej poleciłam, wypytała się o środki na kleszcze, szczepienia przeciwzakaźne. Ludzie mają duże doświadczenie i nic ich nie przeraża, ani sikanie w domu na początku ani żadne potencjalne zniszczenia czy problemy. Widać, że jest to bardzo przemyślana decyzja a nie nagłe widzimisię. Nie mogą się już doczekać kiedy psiak do nich trafi więc chyba czeka was organizowanie transportu. Ja mogę obiecać, że domek będzie pod stałą kontrolą bo mieszkam po sąsiedzku :) Oczywiście decyzja należy do was ale życzę każdemu psiakowi takiego domku!!! :) Quote
ronja Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 spacerki z patykami będa? a dziecko w jakim wieku? nie bedą jej spuszczać ze smyczy? i kupią adresówkę? Quote
kkanarekk Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 a tak zapomniałam, będą spacerki z patykiem ale na razie na smyczy(ja poleciłam linkę 20 metrową żeby sunia mogła się wybiegać, oprócz normalniej smyczy) przez kilka miesięcy dopóki się nie przyzwyczai do nowych właścicieli, czy ona jest zaczipowana ? bo jeżeli nie to Pani od razu to zrobi. Adresówka jak najbardziej tak i sprawdzili cały ogród czy nigdzie nie mam miejsca którym mogłaby się wydostać. Dziecko w wieku ok. roku. jeżeli o czymś zapomniałam to piszcie. Quote
mysza 1 Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Dziękujemy Ci za sprawdzenie domu. Odezwiemy się do Pani. Quote
Ania i Kajber Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 W naszym kraju zachipowanie psa włąściwie niewiele daje. Mało kto, kto znajdzie psa pomysli o odczytaniu chipa. Maja jest zaczipowana , jest w bazie danych łódzkiego schronu, ale chyba nie ma ogolnopolskiej bazy, więc chip odczytany w ok. Krakowa niekoniecznie doprowadzi do właścicieli, a nawet jeżeli to trwa to b.długo- weterynarz lub schronisko musi się zwrócić z zapytaniem i prośba o udostępnienei danych do drugiego schroniska, a w tym czasie pies kończy kwarantannę, trafia do ponownej adopcji lub może coś mu sie stać na boxach ogólnych. Znam przypadek,ze właściciel odebrał psa zachipowanego ze schroniska po 2 m-cach, pies był już zarezerwowany do następnej adopcji i dosłownie na następny dzień miał byc kastrowny. Quote
Nutusia Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 kkanarekk napisał(a):Dajcie znać jaka decyzja :) Ronja, będzie dobrze, nie martw się... :) Quote
mysza 1 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Jeszcze musimy z Panią z Krakowa porozmawiać. Dzwoniłam dzisiaj 3 razy ale bezskutecznie. Jutro spróbuję. Quote
gusia0106 Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 No to Maja jedzie do domu :) Państwo przyjadą po nią osobiście. Nie wiem dokładnie którego dnia, bo Pani Agnieszce się dziecko rozchorowało i jest w szpitalu, ale jakoś w przyszłym tygodniu. Quote
mala_czarna Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Bardzo się cieszę!! Chociaż głupio mi się cieszyć w obliczu tego co się dzisiaj stało. Quote
mysza 1 Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Ale żeby bilans był na zero mam nowy nabytek, nieplanowany http://www.dogomania.pl/threads/183475-DziesiAE-tki-kleszczy-poraniona-krwawiAE-ca-skA-ra-taki-los-zgotowaA-mu-czA-owiek?p=14463645#post14463645 Quote
Tora&Faro Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 gusia0106 napisał(a):No to Maja jedzie do domu :) Państwo przyjadą po nią osobiście. Nie wiem dokładnie którego dnia, bo Pani Agnieszce się dziecko rozchorowało i jest w szpitalu, ale jakoś w przyszłym tygodniu. Póki co wznowiłam allegro.... Quote
Tora&Faro Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Ale ona jest śliczna:loveu:......a jaka radosna:loveu:...Ronja jak Ty to robisz?:) Quote
ronja Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Tora&Faro napisał(a):..Ronja jak Ty to robisz?:) kochamy ją i ona o tym wie Quote
mysza 1 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Wspaniała jest, ja to bym chciała żeby mieszkała tutaj niedaleko ale nie wszystko można mieć. Quote
Recommended Posts