Madallena Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Pytanie tylko czy wet miejscowy nie schrzani operacji... jak go znasz i wiesz, ze robil nie raz tego typu operacje to bierz go! Przy operacji musi byc wiecej niz 1 lekarz. Bianka nie nalezy do najmlodszych (ale serducho ma ok?) narkozy nie mozna przedluzyc. Robilam mojemu staruszkowi tymczasowemu kastracje i kamien. Zabieg trwal 20 minut a lekarzy przy tym moim maluchu bylo 3. Anestezjolog, "kastrator", "czyszczacz kamienia". Fakt, moj Pysiek ma slabe serce... Quote
mshume Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Masz rację, ten zabieg musi być zrobiony sprawnie, no i Elwet to szpital. Tu w Raszynie byłoby 2 wetów.Serce Bianci osłuchowo OK, wyniki krwi dobre. Quote
PapryczkaChili Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 dr Jagielski w Warszawie na Białobrzeskiej to też autorytet w tej dziedzinie. Przepraszam, że tak wchodzę w temat, bo całego wątku nie czytałam, ale może tam też warto zapytać o cenę. No i to dobry lekarz. Quote
mshume Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 Dowiem sie, chociaż cena też ma znaczenie, bo w ELWET mam zniżkę.Dużo nam brakuje... Quote
mshume Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 Dzwoniłam do lecznicy dr Jagielskiego. Powiedziano mi,że nie powinno się łączyć zabiegów i ściągania kamienia, bo to grozi zapaleniem otrzewnej.:( i że Bianca powinna mieć też zrobione EKG (30 zł) plus wizyta u kardiologa.W ELWECIE i u innego weta nikt mi nie wspomniał o takim ryzyku. Już zgłupiałam :( Quote
Paulina87 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Teraz mi się przypomniało, że mojej współlokatorce wet powiedział, że ściągnie kamień psu w marcu a kastracja dopiero po 6 miesiącach od tego zabiegu może zostać przeprowadzona. Trochę właśnie mnie to zdziwiło, bo myślałam, że można 2 operacje przeprowadzić za jednym razem. Quote
zerduszko Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Paulina87 napisał(a):Teraz mi się przypomniało, że mojej współlokatorce wet powiedział, że ściągnie kamień psu w marcu a kastracja dopiero po 6 miesiącach od tego zabiegu może zostać przeprowadzona. Trochę właśnie mnie to zdziwiło, bo myślałam, że można 2 operacje przeprowadzić za jednym razem. Zależy jakie to operacje. Quote
Madallena Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Poza tym duzo zalezy od wieku psa. Jezeli pies jest starszy nie powinno sie narazac go na dwie narkozy, tak jak bylo w przypadku mojego 9 letniego tymczasowicza. Kastracje (prostate mial) i kamien machneli za jednym zamachem bo nie chcieli go narazac na ryzyko podwojnej narkozy. Przed sama operacja zrobili USG (watrobe ogladali) - Bianca juz ma. Do tego mial chore serce, co wyszlo na zdjeciu RTG i po osluchu. Dopiero po tym kazali zrobic EKG. Quote
mshume Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 Ja też nie jestem za tym,żeby poddawać ją 2 narkozom w krótkim czasie, a wszystkie zabiegi są pilne.Nie możemy czekać pół roku na usunięcie guza, bo jeszcze będą przerzuty. Quote
rodzice Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Mam już pierwsze wpłaty , jak tylko uzbieram 120 zł zaraz Ci przesyłam . Całusy dla Bianeczki . Quote
obraczus87 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 zapisuje......................................... Quote
Malwi Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 obraczus! witamy witamy Cioteczkę kochaną ;) Quote
obraczus87 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Malwi napisał(a):obraczus! witamy witamy Cioteczkę kochaną ;) a witam znajome Cioteczki ;) Quote
mshume Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 Witam wszystkie Ciotki :)UWAGA< UWAGA: jesteśmy na dobrej drodze do znalezienia DS dla blondyny.Co więcej potencjalny domek dołoży się do naszych uzbieranych funduszy (to co zostało plus 120 zł od Rodzice) i pokryje większą część kosztów operacji. Trzymajcie kciuki za wizytę przedadopcyjną, którą Leni odbędzie w sobotę w Warszawie :) Quote
Paulina87 Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 No to dobre wieści, kciuki zaciśnięte. Quote
zerduszko Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 mshume napisał(a):Witam wszystkie Ciotki :)UWAGA< UWAGA: jesteśmy na dobrej drodze do znalezienia DS dla blondyny.Co więcej potencjalny domek dołoży się do naszych uzbieranych funduszy (to co zostało plus 120 zł od Rodzice) i pokryje większą część kosztów operacji. Trzymajcie kciuki za wizytę przedadopcyjną, którą Leni odbędzie w sobotę w Warszawie :) Trzymam :) Quote
Ra_dunia Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 super informacja! Kciuki zaciśnięte :) Co do łączenia 2 zabiegów mój był kastrowany i miał ściągany kamień w tym samym czasie, właśnie w celu jak najmniejszej ilości narkoz... Wszystko przeszedł super i bez problemów (tylko, że jest młodszy). Co do gabinetów i klinik... hmmm... nie mam ogólnie dobrej opinii o klinikach bo tam dość często idzie masówka. Dobry i zaufany gabinet często jest świetnym wyjściem ;) Quote
mshume Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 Zdecydowałam się na zrobienie operacji w ELWET, oni mają duże doświadczenie, przy operacji będzie ze 3 weterynarzy i stomatolog. Pójdzie sprawnie i krócej mam nadzieję.ELWET daje też zniżkę na operację Bianci (tak jak dał na badania).Denerwuję się tylko,żeby blondyna dobrze to zniosła :sadCyber: Quote
rodzice Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 na razie za bazarek wpłynęlo mi tylko 35 zł wiec czekamy jeszcze na pieniążki Quote
Malwi Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 mshume - będzie dobrze ;) MUSI być dobrze! Quote
mshume Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 Rodzice, bardzo Ci dziekuje, bedziemy cierpliwie czekac :)rodzice napisał(a):na razie za bazarek wpłynęlo mi tylko 35 zł wiec czekamy jeszcze na pieniążki Quote
Akrum Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 To ja też trzymam kciuki za nowy domek :) jak chcą zwracać choć częściowe koszty zabiegów, to już o nich dobrze świadczy i mam nadzieję, że Bianca będzie w ich domku grzać szczęśliwie dupkę :) Quote
mshume Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 Ja jestem bardzo mile zaskoczona, że Bianeczka, w końcu starsza już i wymagająca operacji sunia ma zainteresowanie ze strony wielu wspaniałych osób.3 domy zaoferowały że dołożą się do operacji. Będę podsuwać pozostałym domkom inne psiaki, szkoda zmarnować taki potencjał ;) Quote
mshume Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 Bianca po 6 dniach aukcji Allegro ma 973 wejścia i 2 obserwujących :) Do końca aukcji jeszcze 6 dni. Quote
Recommended Posts