Madallena Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Znizki beda. Ale 150 zl to i tak za malo... Na razie na bank mala potrzebuje badania krwi, rtg, ekg i moze USG... Gdzie ona ma te guzki? po jednej czy po obu stronach sutkow? Quote
zerduszko Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 [quote name='Madallena']Znizki beda. Ale 150 zl to i tak za malo... [/QUOTE] Wiem, ale zawsze lepiej miec mniej do dozbierania ;) [quote name='Madallena']Na razie na bank mala potrzebuje badania krwi, rtg, ekg i moze USG...?[/QUOTE] Łożeszty, az tak z nią źle? Quote
Madallena Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Jak ma guzki i jest stara trzeba sprawdzic jej serce, czy nadaje sie do narkozy i jakie jest ryzyko. Badania krwi - standard. RTG zeby zobaczyc czy sa przezuty. USG ... nie wiem dokladnie, dlatego napisalam, ze moze... Wtedy bedzie mozna zobaczyc, czy ja zoperuja, czy ryzyko nie jest zbyt duze. Pewnie podczas operacji trzeba bedzie kamień machnąć. Właśnie, w jakim stanie ma zębiska? Quote
Paulina87 Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Badania są pewnie potrzebne do zdiagnozowania Bianci i stwierdzenia czy operacja jest dla niej bezpieczna. Quote
Paulina87 Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Z przodu parę braków z tyłu część zębów pognitych, zapaszek z pyska nieprzyjemny. Quote
Madallena Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Czyli jeszcze stomatolog przy operacji bedzie potrzebny... Trzeba wyrwac to, co ma niepotrzebne i zepsute i wyczyscic kamien, bo to pewnie bedzie jej ostatnie czyszczenie w zyciu :) Quote
mshume Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 Dodatkowo w książeczce brak wpisów o odrobaczeniu, bo że nie ma szczepienia na zakaźne to już wiemy. :(trochę zerknęłam w uszy,nieciekawie to wygląda Chyba dziś zaszczepię Biance na zakaźne,żeby w klinice na badaniach czegos nie złapała. Czy moze odwrotnie odrobaczyć najpierw?Doradźcie, bo ja się nie znam. Nocka minęła spokojnie.Sunia zachowuje czystość.Na podwórku znaczy teren.Jest spokojna, cicha. Do dzieci OK.Jednak uważam,że powinna być jedynym psem w domu. Nie lubi innych psów, nie potrafi się z nimi bawić, próbuje zdominować. Quote
izatemka Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Nie wiem, czy to będzie pomocne, ale wstawiłam link tu: http://cotondetulear.**********/viewtopic.php?p=3097#3097 Przy pomocy jednej z hodowczyń z tego forum udało się wyadoptować śliczną cotonkę ze schroniska w Kołobrzegu Quote
rodzice Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 najpierw odrobacz a po kilku dniach zaszczep . Quote
mshume Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 To tak zrobię, podobno ją odrobaczali w końcu grudnia. A jaki środek polecasz? Quote
leni356 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='mshume']To tak zrobię, podobno ją odrobaczali w końcu grudnia. A jaki środek polecasz?[/QUOTE] Dolpac zabija wszystkie pasożyty, te zwykłe tabletki na odrobaczanie często są nieskuteczne na niektóre robaki. Wyślij numer konta, będzie coś ze skarpety kudłaczy Quote
mshume Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 A mojemu psu tez to podac? przepraszam za te pytania, ale mam psa od 3 miesięcy.Planowo powininen być odrobaczany w marcu. Leni, pięknie dziękuję wyślę Ci pw :) Quote
zerduszko Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='mshume']A mojemu psu tez to podac? przepraszam za te pytania, ale mam psa od 3 miesięcy.Planowo powininen być odrobaczany w marcu. [/QUOTE] Tak, najlepiej równolegle. Poobserwuj koopę, być może będzie konieczna powtórka. Quote
mshume Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 Biancia ma prawdopodobnie chory pęcherz, sika raz na 20 minut. :( Paulina, czy też miałaś wrażenie,że mała niedosłyszy? Quote
Evelynkaa Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Dziewczyny ale czemu odrobaczacie na wszelki wypadek??? Czy wasz Weterynarz nie sprawdza kupy???Mój pies był odrobaczany jako szczeniak przed szczepieniami zakaźnymi...a teraz tylko sprawdzamy od czasu do czasu czy czegoś tam nie ma w qupce np. przy oczyszczaniu gruczołów, bierze sobie wet próbkę i nie bierzemy bezsensownie środków na odrobaczanie..... Quote
mshume Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 No i doopa z kasą z gminy na sterylkę: byłam dziś w urzędzie w wydziale ochrony środowiska, kasy na takie cele nie mają, co ciekawsze od stycznia nie mają nawet wyłapywacza psów.Psy są w jakiś dziwny sposob 'na prośbę pracownicy' wyżone do Milanówka. Sprawdźcie sobie na mapie, gdzie to jest. Szok! Zagotowałam się normalnie. Quote
Paulina87 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Tzn jak było w pomieszczeniu kilka osób to czasami miałam wrażenie, że niedosłyszy, ale jak byłyśmy same i mówiłam do niej (mam doniosły głos) to reagowała. Quote
zerduszko Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='evelynka']Dziewczyny ale czemu odrobaczacie na wszelki wypadek??? Czy wasz Weterynarz nie sprawdza kupy???Mój pies był odrobaczany jako szczeniak przed szczepieniami zakaźnymi...a teraz tylko sprawdzamy od czasu do czasu czy czegoś tam nie ma w qupce np. przy oczyszczaniu gruczołów, bierze sobie wet próbkę i nie bierzemy bezsensownie środków na odrobaczanie.....[/QUOTE] Twój pies wyszedł co dopiero ze schroniska? Quote
Malwi Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 dziewczyny może warto wstrzymać się ze sterylką miesiąc ? przecież marzec to miesiąc sterylizacji , i tak jak w zeszłym roku będą na pewno tańsze sterylki ( w zeszłym roku organizowała to chyba viva! jako ogólnopolskie , ale regionami też robili.) Quote
mshume Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 Bianca miała kiedyś dom,bywaław salonie fryzjerskim, wie co to wyrywanie włosów z uszu i obcinanie pazurków. Miała ściągany kamień nazębny. Bianco, jak to się stało,że błąkałaś się na ulicach Ostrowa: zgubiłaś się czy umarł ci człowiek? To wszytko o Biance powiedziała mi dzis wetka, do której poszłam na taki wstępny przegląd i po tabletkę na robaki.Dodała,ze te wyłysienia i różowe zacieki na sierści wskazują,że to uczulenie na pchły.Całe szczęście to się już goi.Dobra karma i witaminy powinny pomóc. Podobno to jej znaczenie terenu, te samcze zachowania mogą wskazywać,ze ma cysty na jajniku! Bianca ma kilka dużych guzów na listwie mlecznej. Operacje pilne, kasy brak :( Malwi, ale u Bianci to będzie jedna narkoza a kilka zabiegów. Nie tylko sterylka. Quote
Malwi Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 mshume - wiem,że za jednym razem , ale czy nie można się z tym jeszcze ten miesiąc wstrzymać ? co do historii to podejrzewam że miała kiedyś dobry domek , uciekła albo się gdzieś zgubiła na spacerze ... znalazł ją jakiś pseudohodowca i skończyło się jak już wszyscy wiemy ... Quote
Evelynkaa Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='zerduszko']Twój pies wyszedł co dopiero ze schroniska?[/QUOTE] No nie, ale widzę że nie tylko takie psiaki są bezsensownie odrobaczane, tylko też te które mają już długo swoje domki. Mało który wet zamiast środka na odrobaczanie proponuje najpierw sprawdzenie a nie faszerowanie środkami, tak zauważyłam.... Quote
Madallena Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 po ilu stronach Bianca ma guzki? po jednej czy po dwoch? Quote
mshume Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 Chyba po jednej ,ale pewności nie mam.jest tez podejrzenie cyst na jajnikach. Malwi - zadzwonię do Vivy i rozpytam się, czy i kiedy planują akcję. Quote
Recommended Posts