Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mshume']
Operacje pilne, kasy brak :(

Dasz radę wyszczególnić ile na co, ile jest ile brakuje? To mobilizuje ;)
Czy wetka dałaby radę rozłożyć płatność na rady, teraz ile uda się uzbierać, reszta w marcu np.?
Może masz coś na bazarek?

• Replies 348
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Madalleno - w marcu prawdopodobnie będą zniżki na sterylkę .. w koncu 8 marca to światowy dzień sterylizacji ;) We Wrocławiu się akcja szykuje (sama się udzielałam w zeszłym roku ;p) co będzie w innych miastach nie mam pojęcia...

Posted

Te same znizki mam przez caly rok na wszystkie bezpanskie bidy. Koszt sterylki psa do 10 kg to ok. 200 zl. Na wszystko co mozliwe, Bianca bedzie miala znizki.

Tylko potrzeba jeszcze troche pieniedzy...

przepraszam, ze to napiosze, ale az mnie swieżbi....

16 stron wątku, Bianca w Warszawie na bezpłatnym DT, który daje karme, witaminy, fryzjera itp. i od siebie znaczną część pieniedzy na badania.Bianka wstawiona jako pudlowata...ile osób od pudli sie tu udziela? zerduszko tylko...

Zastanawiam sie czasem jaki sens ma dawanie DT bezplatnego... wszystkie watki gdzie psy sa w hotelach platnych niemalo jest ruch. Dlaczego? bo jak tymczas jest platny to trzeba psa jak najszybciej wyadoptowac. A jak bezplatny to niech se siedzi a DT zajmuje sie wszystkim... To niesprawiedliwe!

Nie chce nikogo urazic tym co napisalam. Nie chce awantur i pretensji. To po prostu moje odczucia i chyba zgodne z prawda...

Posted

Ja mam do siebie pretensje,że ją wyciągnęłam bez uzbieranej kasy. Bo ja wiele nie mogę pomóc, jestem na wychowawczym, daje DT plus 100 zł i tyle mogę a czasu psinka nie ma.
Z drugiej strony, jak patrzę, jak sunia śpi na ciepłym posłanku, wykąpana i bezpieczna to nie żałuję, bo w kliku przypadkach zbyt długie zwlekanie z decyzją było tragiczne dla psa.Liczę,że kaski jeszcze coś się uzbiera, klika dogomaniaków coś obiecało, moi rodzice i przyjaciółka.Wczoraj Bianca dostała 25 zl do skarbonki.
zerduszko - jaki będzie całkowity koszt leczenia, będzie wiadomo na dniach, po kompleksowych badaniach Bianci w klinice.
Rzeczy na bazarek mam, ale ja nowa jestem, nie wiem czy potrafię wystawić bazarek :(

Posted

[quote name='Madallena']aaaa :)
myslalam, ze w marcu to jakis sponsoring sie szykuje czy cos :)
Ja teraz coś wpłacę, jak będę miała za miesiąc, to też ;) Może inni również. Jak się da zrobić dług, to będzie łatwiej.
Na raz dużą sumę ciężko, sama mam tymczasowicza, dwa sznupy siedzą już dłuuugo na płatnych... sen mi zaburzając ;)

Nie jestem od pudli ;)

mshume
- nie masz o co mieć do siebie pretensji, zaraz coś pomyślę ;)

Posted

Biance jakby ktoś podmienił dzisiaj, wstaje tylko na siku i podsypia w legowisku :( Jak wstanie to tak się rozgląda jakby nie wiedziała gdzie jest i boi się, drży. Jak moj pies się do niej zbliży to piszczy,jakby ktoś jej na łapkę stanął :( Mam nadzieję jutro ją zawieźć na badania, to się dowiemy w jakiej jest kondycji.
A wczoraj apetyt miała, jeszcze wieczorem na spacer poszła.
Bianca pięknie chodzi na smyczy: albo idzie przy nodze albo na wyciągniętej smyczy nie napinając jej, no cudo.

Posted

Tzn jak spała i podeszłam do niej żeby ją obudzić co by przed moim snem zrobiła siku to się wystraszyła, ale po chwili się ogarnęła, przeciągła i już merdała ogonkiem, że idziemy. Nie musiałam jej nigdzie nosić na rękach wszędzie szła sama. Nie zginała się w pół ani nic z tych rzeczy.

Mam nadzieję, że nie złapała nic w transporcie.

Posted

Jechała w aucie, więc też mam nadzieję,ze nie.teraz jakby troszkę lepiej, chwilkę pokręciła się,jakby michy szukała i znowu poszła spa.Dzisiaj ją zaworzę na badania do kliniki.

Posted

Bianeczka została w szpitalu, przy mnie zrobili jej USG i pobrali dużo krwi na badania.Lekarz stwierdził,że mała jest apatyczna i rano wyglądała na obolałą, nie podoba mu się rytm serca :(Będą jeszcze robić RTG i coś tam nie pamiętam jeszcze. Sunka nie ma ropomacicza,guzków sporo w listwie mlecznej. USG jest OK.
Trzeba jak najszybciej operować.Jutro koło południa będą wyniki krwi to dowiemy się więcej.
Pewnie fundusz cały się z kosztami diagnostyki wyzeruje a może i dług zostanie :(

Posted

Wysłałam grosika. Zaraz po prośbie lecę.

Bidulka. Taką prawdę "ludową" słyszałam, ze jak psy w schronisku, to się wszystkimi siłami trzymają jakoś póki mogą... a jak poczują, że już mogą.... ale wierzę, że bedzie dobrze.

Posted

Ja też wierzę,ze będzie dobrze. Wczoraj taka żywotna była, zjadła i serek wiejski i Royal C namoczony w rosole i trochę pieczonego schabu, na spacer poszła a dziś jakby jej 100 lat przybyło :(
Jutro pozyczę apart, bo moj coś nawala i porobię zdjęcia fantów na bazarek.
Dziękuję,ze wspieracie Biancę:loveu:

Posted

danal1983 napisał(a):
jakie plany?

Najnowsze info.
mshume napisał(a):
Bianeczka została w szpitalu, przy mnie zrobili jej USG i pobrali dużo krwi na badania.Lekarz stwierdził,że mała jest apatyczna i rano wyglądała na obolałą, nie podoba mu się rytm serca :(Będą jeszcze robić RTG i coś tam nie pamiętam jeszcze. Sunka nie ma ropomacicza,guzków sporo w listwie mlecznej. USG jest OK.
Trzeba jak najszybciej operować.Jutro koło południa będą wyniki krwi to dowiemy się więcej.
Pewnie fundusz cały się z kosztami diagnostyki wyzeruje a może i dług zostanie :(

Kochana zapytaj o koszta plizzz, proś o jaką zniżkę dla bidy, każde 5 zł am znaczenie. Marudzę, wiem ;)