Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie, napisala do mnie dziewczyna (27 lat) mieszka w Hiszpanii, Polka. Działała na Paluchu i w organizacji Mruczek. Teraz działa w Hiszpanii w schronisku. Miala białą pudelkę, 14 lat, szuka jej nastepczyni.
Czy jest szansa, aby taki dom sprawdzic? Co o tym myslicie?

• Replies 348
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mshume napisał(a):
Tak, te łapki są najbrzydsze, takie brązowe, ale przy pupce tez, no i ona sie duzo drapie. Co gorsza i mój pies zaczął się drapać. Myślę,że trzeba sprawdzić co to za g.wno ją męczy.

Ma zapodany Fiprex? albo cos w tym stylu?

Posted

mshume napisał(a):
Ona podobno dostala Fripex w grudniu, moj pies Advantix tez w grudniu.powtorzyc odpchlenie?

Na pchły niby 3 miesiące działa ale ja stosuję pipetkę raz w miesiącu jak na kleszcze bo nigdy nic nie wiadomo, nawet w zimę.....

Posted

Niestety, jeszcze nie znam kosztu operacji.Czekam, aż wróci weterynarz, który ją będzie operował - będzie w Warszawie pod koniec tygodnia.Pokaze mu wszystkie badania Bianci,ktore zrobiliśmy i zalecenia z kliniki. Bedzie to na pewno ulgowa cena. Ale przy zabiegu musi być dodatkowo stomatolog, bo robiona będzie mastektomia, sterylka i zdjecie kamienia.

Posted

mshume napisał(a):
Nie, ja jej nie płaciłam. Czy z tych funduszy, co zbieram na operację mam coś dołozyć do transportu?

Podzieliłam transport między psiaki które jechały, na Biancę przypada 100 zł

Założyłam ze skarpety kudłaczy. Najlepiej gdyby nowy domek dołożył część, resztę trzeba jakoś uzbierać

Posted

Bianca od 3 dni dostaje mokrą karmę dla alergików (bo suchej nie chce tknąć) RINTI i przestała się drapać. Jutro wprowadze jej gotowanego indyka, zobaczymy jak zreaguje.Bianca pozytwynie zdała w gościach tekst na kota ;)
Jest trochę telefonów o malutką, trzymajcie kciuki żeby 'ten domek' szybko się znalazł. Oczywiście przed wydaniem sunia musi być po sterylce.

Posted

Czy to Pani z mailem m.z...? Bo kontaktowala sie ze mna osoba, ktora chciala adoptowac Santi. Bedziemy sie w srode umawiać. Pani chce Biance dla swojej mamy.

Posted

Znam już koszt operacji Bianci.Nie wiem,czy wybrać ELWET, gdzie koszt to ok. 850 zł - ze zniżką (sterylka 200, kamien 150, czy miejscowy gabinet (dobry) koszt ok. 600 zł.Jeśli zdecyduję się na ten gabinet w Raszynie to na operacje BRAKUJE 500 ZŁ.
Nie ukrywam,że szukam domu, który zwróci koszty operacji całościowo/częściowo - wtedy pieniądze wróciłby i wpłaciłabym je na SKARPETĘ KUDŁACZY.
PROSZĘ O WSPARCIE BIANECZKI - OPERACJA JEST PILNA,ŻEBY NIE BYŁO PRZERZUTÓW.