Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Szalony owczarek mnie zaskoczył :) :) Nie widziałam go ponad tydzień i nabrał ciałka :) taki wypas teraz :) myślę, że Kreon zaczyna działać, pewnie potrzeba było czasu żeby organizm się dostosował :) No no no, fiu, fiu, fiu , ale aparatu nie mam przez dwa tygodnie bo dałam rodzicom na wakacje, więc ni hu hu ze zdjęcia....
A ważyłyśmy gada dzisiaj z ciekawości, niby na wadze nie widać przyrostu, ale na oko napewno :) :)

Posted

kaskadaffik napisał(a):
Szalony owczarek mnie zaskoczył :) :) Nie widziałam go ponad tydzień i nabrał ciałka :) (...)

... czyli pełnokształtny pan! :-)

Posted

DORA1020 napisał(a):
Mam dobra wiadomosc;)jutro koncza sie upaly:lol:

A ja mam jedna dobra, a druga nie bardzo.
Dobra to taka, ze Pani Alina po raz kolejny zasponsorowala Barniemu hotel za sierpien, wpłacając 300 zł. Dziekujemy !
Ta mniej dobra, to taka, ze Barni sie drapie, wyglada to na alergie. Pani Joasia zaobserwuje, czy to nie po nowej karmie.
Bedzie dzisiaj wykąpany w szamponie antyalergicznym.
Zrobiłam przelew za szampon i róznice do opłaty hotelowej. W sumie 35 zł.

Posted

bela51 napisał(a):
A ja mam jedna dobra, a druga nie bardzo.
Dobra to taka, ze Pani Alina po raz kolejny zasponsorowala Barniemu hotel za sierpien, wpłacając 300 zł. Dziekujemy !
Ta mniej dobra, to taka, ze Barni sie drapie, wyglada to na alergie. Pani Joasia zaobserwuje, czy to nie po nowej karmie.
Bedzie dzisiaj wykąpany w szamponie antyalergicznym.
Zrobiłam przelew za szampon i róznice do opłaty hotelowej. W sumie 35 zł.

Oj straszysz mnie Bela,ja zaobserwowalam ostatnio,ze psiaki,ktore dostaja kropelki od pchel i kleszczy,drapia sie,tak jest z Nero,z rudym Miskiem,biala sunia/psiaki z ulicy/,czyzby wszystkie byly alergikami?Troche to niepokojace.A Barni moze faktycznie ma alergie na nowa karme.Moze trzeba zmienic.Nie wiem czy szampon antyalergiczny cos pomoze,jezeli jest uczulony na jakis skladnik karmy.

Posted

No nie pisałam, ale faktycznie mi sie miś od kilku dni mocno drapie, szczególnie pod brzuchem, zagladałyśmy i ma tam czerwonawą plamę, ale jak go obglądałam to sobie nie dał dotykać i łapał zębami :) miejmy nadzieję, że to tylko karma, bo żadnych innych złych oznak nie ma :)

Posted

Podobno zostało troche starej karmy, p. Joasia ma zaobserwowac, czy objawy sie zmniejsza. Oczywiście zaraz zamówie inną karmę, tylko, nie wiem czy te, co poprzednio, czy jakąś specjalistyczna? Doradźcie coś.

Posted

bela51 napisał(a):
Podobno zostało troche starej karmy, p. Joasia ma zaobserwowac, czy objawy sie zmniejsza. Oczywiście zaraz zamówie inną karmę, tylko, nie wiem czy te, co poprzednio, czy jakąś specjalistyczna? Doradźcie coś.

No chyba ta co poprzednio,skoro po niej bylo wszystko ok. A dlaczego zostala zmieniona? Bo juz nie pamietam:oops:

Posted

Hej Barnaba, zagladam co u Ciebue misiaku, pamietam a Tbie ale cos sie tych On-kowatych bid ostatnio strasznie duzo wysypalo i nie zawsze wyrabiam zeby do wszystkich zajrzec....

Trzymaj sie przystojniaku piekny

Posted

Proszę o pomoc!!!
Może któraś z Was może pomóc albo ma jakiś pomysł.
Podczas jednej z akcji adopcyjnych dom znalazł psiak z tyskiego schroniska Filip.
Niestety okazało się, że Filip musiał zostać odebrany rodzinie.
To ludzie, których poprzedni pies został wyrzucony z 9-tego piętra!!!
Na szczęście Filipek jest już bezpieczny.
Kuleje na łapkę (prawdopodobnie był bity i kopany) i ma biegunkę (nie wiadomo czym był żywiony), ale przynajmniej jego życiu nic nie zagraża...
Jest w tej chwili w DT u Grażynki (grazyna9915).
To osoba, która bardzo dużo pomaga zwierzętom i nie przejdzie obojętnie obok żadnej bidy.
Tym sposobem ma w mieszkaniu 6 psów i 17 kotów...
Bo niestety 3 psy prawie jedocześnie wróciły z adopcji
Czy ktoś może pomóc i dać DT Filipkowi lub Chico?
Chico to współlokator Filipa jeszcze ze schroniska.Nie słyszy i ma problemy z sercem
Tu linki do wątków:

http://www.dogomania.pl/threads/189979-Filip-odebrany-z-meliny-co-teraz-DT!

http://www.dogomania.pl/threads/181431-Nies%C5%82ysz%C4%85cy-chory-Chico-b%C5%82aga-o-pomoc-Filip-wr%C3%B3ci%C5%82-z-koszmaru...Pilne-DT-dla-niego!

Bardzo proszę o pomoc,o radę...

Posted

Ma mniejsze, to znaczy bledsze te plamki, które miał wcześniej, smaruje go Hexadermem na kilka minut, tak biega i potem spłukuję, myślę, że to mu pomaga, ten szampon jest naprawde rewelacyjny dla psów z problemami skórnymi. Jeszcze mamy taka maść do wymion krów, zapomniałam nazwy, ale jeśli Hexaderm nie zwalczy całkowiecie to tym spróbujemy :) ale jest dużo lepiej niż było :)