J_ulia Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Witaj Barni :) Karma dotarła i mu samakuje :) Już nie mogę się doczekać jak go w sierpniu zobacze :):):) Quote
bela51 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Przyszła wpłata od Lider2105 - 25 zł. Bardzo dziekujemy! Quote
J_ulia Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Witaj Barni :):):) już niedługo mam nadziej się spotkamy znowu... Quote
bela51 Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Miło powitac Cioteczke. Ja tez w odwiedzinach u naszego szalonego owczarka. Quote
kaskadaffik Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Szalony owczarek mnie zaskoczył :) :) Nie widziałam go ponad tydzień i nabrał ciałka :) taki wypas teraz :) myślę, że Kreon zaczyna działać, pewnie potrzeba było czasu żeby organizm się dostosował :) No no no, fiu, fiu, fiu , ale aparatu nie mam przez dwa tygodnie bo dałam rodzicom na wakacje, więc ni hu hu ze zdjęcia.... A ważyłyśmy gada dzisiaj z ciekawości, niby na wadze nie widać przyrostu, ale na oko napewno :) :) Quote
bela51 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Wpłyneły wpłaty dla Barniego: 50 zł - magda222 ( Tymotea):loveu: 50 zł - ala123:loveu: i 151 zł - za bazarek ali123:loveu: Bardzo dziekujemy !:loveu: Quote
agada Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 I ja zaglądam do Barnaby, żeby zobaczyć jak się miewa i widzę same dobre niusy :lol: Quote
DORA1020 Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 Super,jest kaska i Barni deko prztyl:lol: Quote
majqa Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 kaskadaffik napisał(a):Szalony owczarek mnie zaskoczył :) :) Nie widziałam go ponad tydzień i nabrał ciałka :) (...) ... czyli pełnokształtny pan! :-) Quote
DORA1020 Posted July 23, 2010 Author Posted July 23, 2010 Mam dobra wiadomosc;)jutro koncza sie upaly:lol: Quote
bela51 Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 DORA1020 napisał(a):Mam dobra wiadomosc;)jutro koncza sie upaly:lol: A ja mam jedna dobra, a druga nie bardzo. Dobra to taka, ze Pani Alina po raz kolejny zasponsorowala Barniemu hotel za sierpien, wpłacając 300 zł. Dziekujemy ! Ta mniej dobra, to taka, ze Barni sie drapie, wyglada to na alergie. Pani Joasia zaobserwuje, czy to nie po nowej karmie. Bedzie dzisiaj wykąpany w szamponie antyalergicznym. Zrobiłam przelew za szampon i róznice do opłaty hotelowej. W sumie 35 zł. Quote
DORA1020 Posted July 24, 2010 Author Posted July 24, 2010 bela51 napisał(a):A ja mam jedna dobra, a druga nie bardzo. Dobra to taka, ze Pani Alina po raz kolejny zasponsorowala Barniemu hotel za sierpien, wpłacając 300 zł. Dziekujemy ! Ta mniej dobra, to taka, ze Barni sie drapie, wyglada to na alergie. Pani Joasia zaobserwuje, czy to nie po nowej karmie. Bedzie dzisiaj wykąpany w szamponie antyalergicznym. Zrobiłam przelew za szampon i róznice do opłaty hotelowej. W sumie 35 zł. Oj straszysz mnie Bela,ja zaobserwowalam ostatnio,ze psiaki,ktore dostaja kropelki od pchel i kleszczy,drapia sie,tak jest z Nero,z rudym Miskiem,biala sunia/psiaki z ulicy/,czyzby wszystkie byly alergikami?Troche to niepokojace.A Barni moze faktycznie ma alergie na nowa karme.Moze trzeba zmienic.Nie wiem czy szampon antyalergiczny cos pomoze,jezeli jest uczulony na jakis skladnik karmy. Quote
kaskadaffik Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 No nie pisałam, ale faktycznie mi sie miś od kilku dni mocno drapie, szczególnie pod brzuchem, zagladałyśmy i ma tam czerwonawą plamę, ale jak go obglądałam to sobie nie dał dotykać i łapał zębami :) miejmy nadzieję, że to tylko karma, bo żadnych innych złych oznak nie ma :) Quote
bela51 Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Podobno zostało troche starej karmy, p. Joasia ma zaobserwowac, czy objawy sie zmniejsza. Oczywiście zaraz zamówie inną karmę, tylko, nie wiem czy te, co poprzednio, czy jakąś specjalistyczna? Doradźcie coś. Quote
DORA1020 Posted July 25, 2010 Author Posted July 25, 2010 bela51 napisał(a):Podobno zostało troche starej karmy, p. Joasia ma zaobserwowac, czy objawy sie zmniejsza. Oczywiście zaraz zamówie inną karmę, tylko, nie wiem czy te, co poprzednio, czy jakąś specjalistyczna? Doradźcie coś. No chyba ta co poprzednio,skoro po niej bylo wszystko ok. A dlaczego zostala zmieniona? Bo juz nie pamietam:oops: Quote
Emigrantka Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Hej Barnaba, zagladam co u Ciebue misiaku, pamietam a Tbie ale cos sie tych On-kowatych bid ostatnio strasznie duzo wysypalo i nie zawsze wyrabiam zeby do wszystkich zajrzec.... Trzymaj sie przystojniaku piekny Quote
kakaicezar Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Witaj misiu Barnabo Cioteczka melduje swoją wpłatę za 2 miesiące z góry.....buziole Quote
bela51 Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Wpłynęła wpłata od Cioteczki kakaicezar za lipiec i sierpien - 40 zł Quote
magda222 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Proszę o pomoc!!! Może któraś z Was może pomóc albo ma jakiś pomysł. Podczas jednej z akcji adopcyjnych dom znalazł psiak z tyskiego schroniska Filip. Niestety okazało się, że Filip musiał zostać odebrany rodzinie. To ludzie, których poprzedni pies został wyrzucony z 9-tego piętra!!! Na szczęście Filipek jest już bezpieczny. Kuleje na łapkę (prawdopodobnie był bity i kopany) i ma biegunkę (nie wiadomo czym był żywiony), ale przynajmniej jego życiu nic nie zagraża... Jest w tej chwili w DT u Grażynki (grazyna9915). To osoba, która bardzo dużo pomaga zwierzętom i nie przejdzie obojętnie obok żadnej bidy. Tym sposobem ma w mieszkaniu 6 psów i 17 kotów... Bo niestety 3 psy prawie jedocześnie wróciły z adopcji Czy ktoś może pomóc i dać DT Filipkowi lub Chico? Chico to współlokator Filipa jeszcze ze schroniska.Nie słyszy i ma problemy z sercem Tu linki do wątków: http://www.dogomania.pl/threads/189979-Filip-odebrany-z-meliny-co-teraz-DT! http://www.dogomania.pl/threads/181431-Nies%C5%82ysz%C4%85cy-chory-Chico-b%C5%82aga-o-pomoc-Filip-wr%C3%B3ci%C5%82-z-koszmaru...Pilne-DT-dla-niego! Bardzo proszę o pomoc,o radę... Quote
bela51 Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Zajrzałam na watek biedakow i Was prosze, tez zajrzyjcie. A ja chcialam zapytac Kaskadafik, czy Barni dalej ma problemy ze skóra? Quote
kaskadaffik Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Ma mniejsze, to znaczy bledsze te plamki, które miał wcześniej, smaruje go Hexadermem na kilka minut, tak biega i potem spłukuję, myślę, że to mu pomaga, ten szampon jest naprawde rewelacyjny dla psów z problemami skórnymi. Jeszcze mamy taka maść do wymion krów, zapomniałam nazwy, ale jeśli Hexaderm nie zwalczy całkowiecie to tym spróbujemy :) ale jest dużo lepiej niż było :) Quote
Recommended Posts