bela51 Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Plamki podobno juz zbladły, ale niepokoi mnie co innego. Podobno Barnaba zaczyna miec problemy w tylnymi łapkami.:-( I znowu prosba do Kaskadafik, prosze bardzo nakręc aktualny film z Barnim. Trzeba mu zacząc podawac jakies preperaty na stawy, powiedzcie tylko, co ,to kupie, albo prosze kupic, zrobie przelew. Quote
kaskadaffik Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Pewnie Julia dzwoniła, wiecie co ja z Asią widzimy go codziennie i tego nie odebrałyśmy, żeby było pogorszenie, bo on zawsze chodził nisko na nogach, ale ktoś jak go chwilę nie widział, to ma porównanie, Julia mówi, że się pogorszyło.... Plamki pod brzuchem są, będziemy go na tygodniu kąpać, oczywiście Julia jeszcze o tym nie wie, taka małą niespodziankę dla nich szykuję, nie wiem jak to będzie wyglądało :) :) Dopiero dzisiaj odbieram aparat od Rodziców, więc będę juz mogła coś focić, a może zacząć Barniemu dawać lekkie środki na stawy jak Artrotine czy coś podobnego u nas kilka psów dostaje np. Lennon, gość biega jak szczeniak :) Quote
bela51 Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Kasiu, ja uwazam za na razie mozna zaczac mu podawac to co Lenonowi. Powiedz tylko skad mam wziac, czy kupic, czy Wy kupicie a ja zaplace. Quote
kaskadaffik Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Zaraz zawołam Gosię tutaj to nam napisze bo Ona zamawiała :) Już zawołałam :) Quote
Dada M Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Już jestem :) Lennon od kilku miesięcy dostaje Caniviton forte plus. Jeśli dobrze pamiętam, 90 tabletek kosztuje ok. 110-120 zł, można kupić ten preparat w większości gabinetów weterynaryjnych i z pewnością zamówić na stronach internetowych. Jako że u Lennona dopiero zaczęły pojawiać się problemy ze stawami, dawkowanie to jedna tabletka na 2 dni (Kasia - popraw mnie, jeśli coś pokręciłam :) ) Quote
bela51 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Dziekuje za wiadomośc. Jesli dziewczyny nie kupia u miejscowego weta, to zamowie przez internet. Quote
bela51 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Wpłynęły wpłaty stałe od malibo57-25 zł i Dorot131- 20 zł. Bardzo dziekujemy ! Zamówiłam dzisiaj dla Barnaby Caniviton Forte Plus 90 tabl. za 115,90 zł. Quote
sonia71 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 pozdrówka dla Barnaby -będzie dobrze :) moja Sońka też od 2 lat stale na Arthrofosie -to słabszy lek ,bo ona maleńka-pekinka i jak na razie ok,ma lekko pokulony tył i lewa łapka nieraz ucieka ,szczególnie w deszczowe dni ,ale właśnie dzięki lekom funkcjonuje. Quote
kaskadaffik Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 U nas ArtroFos maja małe staruszki, dostają codzienie, Lennon dostaje tamten, to jest bardzo duża tabletka, łamię ją i wsadzam w kawałek karmy z puszki :) Barni będzie dostawał tak samo :) Dobrze, że zamówione jest, bo u weta u nas jest dużo drożej :) Quote
bela51 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Zajrzyjcie prosze na mój bazarek dla 2 biednych ONkow http://www.dogomania.pl/threads/190328-Bizuteria-i-ciuszki-na-kochliwego-Dziadzia-i-chorego-Leo-bazarek-do-13-sierpnia-br. Quote
agada Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Podnosimy chłopaka! Wpadłam zobaczyć jak sie miewa nasz weteran. Quote
katarzyna005 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 A ja właśnie byłam dzisiaj w odwiedzinach w hoteliku i poznałam się z Barnabą. Piękny i dostojny pies. Siedziałam sobie z kawałkiem szarlotki. Niestety jej nie zjadłam. Za to Barnabie bardzo smakowało. Łakomczuch jeden. Ale wygląda naprawdę dobrze. Quote
Emigrantka Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Moje pare groszy dla chlopaka bedzie po 10 tym zaraz... uzywam czyjegos konta i wczesniej si enie da... Trzymaj sie przystojniaku :) Quote
bela51 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Wpłyneła stała deklaracja od Agat21 - 10 zl. Bardzo dziekuje ! Zamowiłam dzisiaj karme dla Barnaby, tym razem Bosh Lamb & Rice. Chyba ze wzgledu na klopoty skorne trzeba wrocic do karmy z jagnięciną, a ta jednoczesnie zawiera stosunkowo malo tluszczu. Zobaczymy, oby mu posluzyła. Quote
kaskadaffik Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Doszły dla Barniego tabletki :) A Barni nasz jest strasznie zainteresowany 5 tygodniowymi szczeniorkami, które z Mamusią mieszkają 2 boksy od niego, po każdym spacerze leci do nich i spogląda co wyprawiają :) Quote
DORA1020 Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 Rodzinny ten nasz przystojniak:lol: Quote
bela51 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Cudny psiak z tego naszego Barnaby, bardzo żaluje, ze znam go tylko wirtualnie. Quote
sonia71 Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 kaskadaffik napisał(a):Doszły dla Barniego tabletki :) A Barni nasz jest strasznie zainteresowany 5 tygodniowymi szczeniorkami, które z Mamusią mieszkają 2 boksy od niego, po każdym spacerze leci do nich i spogląda co wyprawiają :) no a nie wiecie że na każdeo faceta przychodzi pora rozglądać się za małymi, a Barnaba to sobie chociaż popatrzy a jak się tak napatrzy to .....mu to wystarczy :) Quote
bela51 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 PIekny chłopak z niego, ale ma chyba smutne spojrzenie... Quote
DORA1020 Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 bela51 napisał(a):PIekny chłopak z niego, ale ma chyba smutne spojrzenie... Moze dlatego,ze musial pozowac;) super piesio....dopiero teraz zauwazylam,ze ma klapniete uszko Quote
kaskadaffik Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Dokładnie dlatego, że musiał postać chwilkę ;) widzicie, że musiałam Go trzymać :) bo już miał plan obmyslony, w którą stronę pobiegnie, a tu nici :) Quote
Recommended Posts