Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

bela51 napisał(a):
Oczywiście, nawet dobrze, że chcesz czekać do wtorku, bo dzis i jutro jestem zawalona praca. ( sama nie wiem co tu jeszcze robię:evil_lol:)

Znikaj do roboty, zebys od srody miala wiecej czasu dla psiakow dogomaniackich :0
Milej pracy :)

Posted

bela51 napisał(a):
Oczywiście, nawet dobrze, że chcesz czekać do wtorku, bo dzis i jutro jestem zawalona praca. ( sama nie wiem co tu jeszcze robię:evil_lol:)

Znikaj do roboty, zebys od srody miala wiecej czasu dla psiakow dogomaniackich :0
Milej pracy :)

Posted

1. Wiek 8 lat
2. Odrobaczony - tak, zaszczepiony p/wściekliźnie - tak. kastracja- nie
3. Uszy prawie wyleczone. Trzeba jeszcze guzka przebadać.
4. Nie toleruje innych psów, z suczkami troszkę lepiej.
6. Jest grzeczny, w miarę usłuchany , widać ,że był domowy. Na spacerze skoncentrowany na człowieku.
7. Smycz - OK, auto - OK.
8. Widać ,że coś kiedyś ktoś gu uczył. Daje łapę, rozumie komendę "hop" i "do mnie"
9. Na dzieci nie sprawdzony.
10. Najlepszy dla niego dom to taki w którym był już pies , a ludzie nie boja się i umieją z psem postępować. Do kobiet jak najbardziej ok, jednak niektórych mężczyzna absolutnie nie toleruje.

Barni to naprawdę fajny , piękny i majestatyczny pies. Nie ma żadnych problemów z łapkami. Świadczy o tym szybkość z jaką biegł obszczekać obcych przy płocie, jednak trzeba zaznaczyć ,że nie jest za bardzo hałaśliwy. Niestety absolutnie nie dogaduje się z innymi samcami- wojna na całego. Widać ,że był w domu i nie jest typem samotnika. Jak było się z nim na wybiegu to nie odstępował na krok. Musze też powiedzieć ,że szczególnie upodobał sobie mojego Dark- a ;), był zapatrzony w niego jak w obrazek. Jednak widziałam ,że rzeczywiście w stosunku do niektórych mężczyzna ...:diabloti: z Bariego wychodziło półdiablę...

Mamy zdjęcia , jak tylko się troszkę ogarniemy to je wstawię.

Posted

Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu, Barnaba bedzie mial zabieg usuniecia guza. Trzymajmy kciuki za chlopaka, oby zmiana nie była zlosliwa. Cenę zabiegu p. Joanna poda za pare dni.

Posted

bela51 napisał(a):
Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu, Barnaba bedzie mial zabieg usuniecia guza. (...)

Niech to już będzie za nim. Kciuki zaciśnięte.

Posted

Jeszcze jedno pytanie do cioteczek? Czy bedziemy kastrować Barnabę? Nie wiem czy jst mozliwe wykonanie obu zabiegoow za jednym zamachem, ale jesli takl, to czy sie decydujemy? Czy na razie jeden bolący bok mu wystarczy?

Posted

Bela, Anettta sie nie odzywa. Nie mam pojecia, czy wystawila bazarek z moimi fantami, czy nie. Jesli nic o tym nie wiesz, to wyslij mi na PW swoj adres mailowy i wysle ci zdjecia i opisy fantow i moze dalabys rade wystawic bazarek dla Barnaby, co ty na to?

Posted

Beluś, jeśli wet nie będzie z jakiegoś powodu widział przeciwskazań do łączonego zabiegu to według mnie warto (tak już robiłam ze swoimi psiulami - łączenie konieczności operacyjnych). M.in. oszczędza to psinie dwóch usypiań na rzecz jednego.

Posted

Rozmawialam z p.Joanną. Tak własnie zrobimy, jesli tylko nie bedzie przeciwskazan. Zadecydowałam tez o zrobieniu badania krwi naszemu chlopakowi. Zobaczymy jaki jest ogolny stan jego zdrowia.