piechcia15 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 podrzucam pchełeczka do góry bo niestety tamta pani nie odezwała się:( Quote
kasia14 Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 1 strona zaktualizowana, chociaż to jeszcze nie wszystkie nasze maluchy. Jutro robię im allegro. Jeżeli ktoś by chciał pomóc w ogłoszeniach, byłoby fajnie, do części są dodane galerie i teksty ogloszeniowe. Aga, suczki 159 powinnaś miec jakieś zdjęcia - zerkniesz? Bo jej nie dostałam, a to taka pchełka mała... A tymczasem... Czaki - miv. yorko-szanucer Mika Rozi - 9 miesięczna suczka, mix. york, jedynie wielkością się różni jak na mój gust. Trzeba by się nią zająć zanim weźmie ją ktoś nieodpowiedni... Kofi terrierka I wiele wiele innych piękności czekają... Quote
piechcia15 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 czy to znaczy, że obecnie mamy 3 psy w typie yorka??? no bo tu jakiś Czaki, Rozi i jeszcze jeden jest poobijany po wypadku w pokoju:(:( ten rudzielec jest naprawdę mini mini, jak na moje oko wazy max 3kg:( Quote
modliszka84 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Kasia, wysłałam Ci w mailu - o tytule "rudy malutki" Quote
kasia14 Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 Yorkowe są 2, ten Czaki i Rozi - rozi to jest właśnie ta sunia po wypadku z pokoju pracowników. Aga faktycznie, przepraszam ;) Quote
andzia69 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 ale macie piękności:loveu: słuchajcie - mam domek tymczasowy dla niewielkiego psiaka - 3-5 kg - gdybyscie taki potrzebowały to dajcie znać;) aaa...jakby się spodobał to trafi do córki tej pani (członkini naszego STOZu) na stałe - więc gdyby byłą potrzeba dajcie znać:p A co się stało tej bidulce Rozi? wpadła pod samochód? Quote
kasia14 Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 Andzia większośc tych maluchów waży między 2.5- 5kg, zależy który. Dom tymczasowy baaardzo mile widziany, maluchy najgorzej radzą sobie w schronisku... Wszystkie są do zabrania.... Rozi wpadła pod samochód, na szczęście nic się jej nie stało, była jedynie obolała. Quote
andzia69 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 kasia14 napisał(a):Andzia większośc tych maluchów waży między 2.5- 5kg, zależy który. Dom tymczasowy baaardzo mile widziany, maluchy najgorzej radzą sobie w schronisku... Wszystkie są do zabrania.... Rozi wpadła pod samochód, na szczęście nic się jej nie stało, była jedynie obolała. Pokażę Rozi, Kofii i Czakiego - moze się uda któregos wyekspediować;) Tylko ew. transport do Kielc by był potrzebny:) One się zgadzają z psiakami? W dt są jeszcze koty...no ale mam nadzieję, ze nie bedzie bardzo źle - są niewielkie to dt da radę:) Quote
kasia14 Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 Wszystkie zgadzają się z innymi psami. Byłoby super :) Quote
andzia69 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 oki - wyslę te 3 psiaki;) Rozi i Czaki wyglądają jak rodzeństwo:):) i one od czerwca czekaja na dom???? Quote
andzia69 Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Znajoma zgodziła sie zabrać na tymczas Rozi - więc gdyby ktos gdzieś jechał w okolicę Kielc to pamiętajcie;) I wstawcie te psiaki na mikropieski, może ktoś je pokocha - oni mają na FB wydarzenie i w miarę prężnie działają:) Quote
piechcia15 Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 ok to ja ją zarezerwuję i zapytam kiedy może iść i zapytam o zdrówko. Kasiu czy to jest ta sunia co była u pracowników w pokoju i dochodziła do siebie? Quote
modliszka84 Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 piechcia15 napisał(a):ok to ja ją zarezerwuję i zapytam kiedy może iść i zapytam o zdrówko. Kasiu czy to jest ta sunia co była u pracowników w pokoju i dochodziła do siebie? tak to wlaśnie ta Quote
kasia14 Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 Rozi została odebrana przez właściciela. Dziękujemy Andzia za propozycję. Jeśli jakis inny się spodoba, daj znać ;) Jest nowy psiak - 5letni west. Quote
andzia69 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 kasia14 napisał(a):Rozi została odebrana przez właściciela. Dziękujemy Andzia za propozycję. Jeśli jakis inny się spodoba, daj znać ;) Jest nowy psiak - 5letni west. no to ew. jeśli Czaki jest równie malutki to tyż moze być:) powiem wam czemu musi być malutki, zgodny z psami i kotami...bo jeśli taki będzie to na 99% będzie miał dom w Hiszpanii u córki tej koleżanki ze STOZu;) no i absolutnie nie może latać w luku bagażowym, bo to jest niedopuszczalne;) a żeby leciał z nimi w środku to musi być chyba taki, coby się w torbie zmieścił:) musicie ocenić same czy w takim razie Czaki się nadaje;) Quote
piechcia15 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 to ja bym chyba bardziej tego rudzielca dała, jest znacznie mniejszy tyle że nie kudłaty albo tak czarna sunia, ale nie ma tu jej chyba zdjęcia, musze poszukać, ona ma ciut dłuższy włos i jest mini szkoda że nie ma Pchełka on ważył pewnie ze 2kg:) a może ta sunia http://www.schronisko-pabianice.eu/index.php?option=com_rsgallery2&gid=935&Itemid=3 a czy znacie wymogi lotnicze co do wymiarów zwierzęcia, albo tej klatki?bo faktycznie warto to przemyśleć, aby lipy nie było a ja mam pytanko, bo u nas na fb mikro psy wpisały wiadomość aby wysłać im wszystkie nasze mikrusy, ale widzę w ich albumie że chyba już ktoś to zrobił to czy na dogo trzeba zrobić to po raz drugi?na wątek mikro? Quote
andzia69 Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 piechcia15 napisał(a):to ja bym chyba bardziej tego rudzielca dała, jest znacznie mniejszy tyle że nie kudłaty albo tak czarna sunia, ale nie ma tu jej chyba zdjęcia, musze poszukać, ona ma ciut dłuższy włos i jest mini szkoda że nie ma Pchełka on ważył pewnie ze 2kg:) a może ta sunia http://www.schronisko-pabianice.eu/index.php?option=com_rsgallery2&gid=935&Itemid=3 a czy znacie wymogi lotnicze co do wymiarów zwierzęcia, albo tej klatki?bo faktycznie warto to przemyśleć, aby lipy nie było a ja mam pytanko, bo u nas na fb mikro psy wpisały wiadomość aby wysłać im wszystkie nasze mikrusy, ale widzę w ich albumie że chyba już ktoś to zrobił to czy na dogo trzeba zrobić to po raz drugi?na wątek mikro? Piechcia - ta sunia ma wzrost podany taki jak Czaki ;) Ja podesłałam na FB wasze psiaki na mikro, ale Magda prosiła, zeby według szablonu tu na dogo je pouzupełniać na wątku mikrusów - bo tam musi być podane wiek, waga, itp - ale wg. szablomu, to one je wtedy jeszcze gdzieś chyba wstawiają - nie wiem dokładnie...ale jak miałam jakiegos niewielkiego psiaka to wstawiałam na dogo, a potem same je przenosiły na FB:) co do tych lotniczych wymogów to poczytam gdzieś... Quote
joanna83 Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 kasia14 napisał(a):[CENTER] [SIZE=4][B]2. Dafi (159) - malutka, raptem 24cm. w kłębie, 2-3 lata. Lubi być brana na ręce, wesoła, spokoja, łagodna suczka, potrafi chodzić na smyczy. Waży jakieś 2-3kg. Tekst np. do ogłoszeń: [FONT="]Mała, młoda Dafi znalazła się w sytuacji, w której nikt nie chciałby się znaleźć. Teraz potrzebuje właśnie Twojej pomocy, miłości i zrozumienia. Dafi to malutka suczka, miniaturowa, ma raptem 24cm, waży zapewne ok. 2-3kg. Ma 4 lata. Wydawałoby się, modny, ‘na czasie’ pies. Niestety nawet to nie uchroniło jej przed porzuceniem. Aktualnie przebywa w schronisku dla zwierząt, swoją niedolę dzieli z kolegą z boksu. Zamknięta, bez spacerów, poduszki do której zapewne była przyzwyczajona ta mała maskotka – leży zwinięta w rogu boksu i cicho popiskuje… Dafi potrafi chodzić na smyczy, jest grzeczną, łagodną suczką. Kocha ludzi i kontakt z nimi, lubi być brana na ręce, głaskana. Jest zgodna z innymi psami. Czy zechcesz podarować Dafi nowy dom? [/FONT] Dziewczyny interesuje mnie ta suczka. Czy ona rzeczywiście jest taka maleńka? Wiadomo może jaki ma stosunek do innych psiaków? Quote
modliszka84 Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 joanna83 napisał(a):Dziewczyny interesuje mnie ta suczka. Czy ona rzeczywiście jest taka maleńka? Wiadomo może jaki ma stosunek do innych psiaków? z innymi psami zgodna, siedzi w boksie zbiorowym - naprawdę maleńka Quote
kasia14 Posted September 10, 2011 Author Posted September 10, 2011 Dafi 159 - prawdopodobnie poszła do adopcji, nie widziałam jej dziś w schronie i zniknęła ze strony. Piechcia, pomyliłam w schronie imiona. Andzia mówiła o tym maluchu - ja nazwałam go Czaki - i to jest ten mini mix. york/szanucer. Piesek jest niewielki, myślę, że będzie ok - tylko to istne srebro - żywiołowy, wesoły. Szukamy transportu? Jaka decyzja? A ten mini wystraszony któremy robiłyśmy zdjecia to Kofi, o ten : Quote
andzia69 Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Kofi i Czakiego podesłałam na sznaucerowate;) Kasia - wstrzymaj się...muszę dowiedzieć się jakie wymagania odnośnie wagi psa w torbie;) dam znać:) nie blokuję tych psiaków - jakby sie znalazł domek na miejscu to niech idą:) Psiaków jest dużo, na pewno coś tej pani znajdę;) Quote
piechcia15 Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Jeśli Dafi to ta ruda sunia co była w magazynie to chyba poszła do adopcji, bo dziś Patrycja coś mówiła, a w grupowym boksie to jest ten z krzywym zgryzem, mogłaś Aga pomylić Quote
andzia69 Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 i chyba d...a:( te przepisy są chyba tylko pod chichuachua albo mini yorki...psy muszą się "luzem" zmieścić w pojemnik/transporter i ich łączna waga nie może przekroczyć 8 kg:( Akceptowane wymiary pojemników: Miejsce przewozu Samoloty B767 Samoloty B737 Samoloty ATR Samoloty ERJ Kabina pasażerska Maksymalnie 55x40x20* Maksymalnie 55x40x20* Maksymalnie 45x30x20* Maksymalnie 45x30x20* Quote
kasia14 Posted September 10, 2011 Author Posted September 10, 2011 W wadze 8kg z transporterem powinny się zmieścić.... Ale co do wymiarów, to jakoś duże są te wymagania Quote
Recommended Posts