Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

spokojnie - juz prawie wszystko załatwione - tylko tak - sunię wexmie Fundacja dr Lucy - dzwoniłam do hoteliku w Odrowążu i na tydzień do półtora przyjmie Pani sunieczke, tylko musi skomntaktowac sie z dziewczynami z Kielc, które wczoraj miały przywieźc suczkę. Jesli nie przywioza to przyjmie na chwilkę tzn. powiedziałam tydzien do półtorej. Koszt 25 zl dziennie - ale wyjścia nie ma. Fundacja zorganizuje przewóz suni i otoczy opieką. My pewnie zrzucimy sie na paliwko żeby przewieźć suczkę do Odrowąża no i koszt hoteliku. Ale co to dla dogomanii - pestka!!
Tyle co udalo mi sie załatwić.
Czekam n a telefon od Pani z hoteliku i trzebaby kogoś w razie czego do złapania suni i przewiezienia do Odrowąża.

• Replies 206
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sluchajcie, wiem, ze trzeba dzialac szybko, ale wstrzymajcie sie choc do wieczora. Rozeznam sie w sytuacji i zobaczymy co i jak. Ok? Nie chce nic obiecywac, ale jakby chodzilo o kilka dni to moze uda mi sie cos wynegocjowac. Tylko prosze nie nastawiajcie sie ni nic. Po prostu wstrzymajcie sie do wieczorka...

A kiedy by sucz miala byc przejeta przez fundacje? Bo chyba nie bardzo czaje warunki przekazania. Zakladamy ze na kilka dni znajdzie sie tymczas, ale kilka to znaczy ile i jak by to mialo wygladac?

Ja moze na te kilka dni moglabym pomoc, ale cholewcia musze wiedziec na czym stoje - niestety nie mieszkam sama...W gre wchodzily okolo tydzien w tym moglaby byc sterylka. Ale to decydentki niech zdecyduja - ja bede jak cos podwykonawca...

Ale jeszcze raz powiem - nic pewnego, bede wiedziala wieczorem...

Posted

Collaki są tak kochane i ujmujące, że miejsce by się chyba znalazło, ale jednak zabiegi wet. , utrzymanie itp. w sumie sporo kosztują.

Ciekawe tylko, czy sunia jest w tym samym miejscu co wczoraj?

Posted

W Odrowążu warunki kojcowe, raczej nie ma tam miejsca na sunię po sterylce, a chyba trzeba robic zabieg jak najszybciej.
Poczekamy na divia_gg, ona zorientuje sie w sytuacji.

Je jeszcze podzwonię do ludzi, którzy zgłaszali sie na poprzednia kolaczkę, może akurat.

Posted

[quote name='Basia1968']ALE fUNDACJA DR lUCY ZROBI STERYLKĘ I ZAJMIE SIĘ OPIEKA SUCZKI - TYLKO KWESTIA ZAPEWNIENIA PSINCE SCHRONIENIA NA OKOŁO TYDZIEŃ[/QUOTE]

Na tydzień, to może być u mnie bez problemu ... tylko czy to dla Was nie za daleko?

Posted

No to czekamy, bo domowe DT to szczyt marzeń w tym wypadku. Ja się zajmę agitacją w sprawie funduszy u nas na forum.
No i muszę wiedzieć jak długo może zostać na DT, zeby organizować coś innego + transport. Oby się udało...

Posted

[quote name='Spinca']No to czekamy, bo domowe DT to szczyt marzeń w tym wypadku. Ja się zajmę agitacją w sprawie funduszy u nas na forum.
No i muszę wiedzieć jak długo może zostać na DT, zeby organizować coś innego + transport. Oby się udało...[/QUOTE]

Czy ona będzie już po sterylece???

Jeśli o mnie chodzi, jeśli nic się nie zdarzy, może zostać ile będzie trzeba ... o ile psy się dogadają ;)

Posted

[quote name='Ewanka']Czy ona będzie już po sterylece???

Jeśli o mnie chodzi, jeśli nic się nie zdarzy, może zostać ile będzie trzeba ... o ile psy się dogadają ;)[/QUOTE]
Dogadają się:) U mnie spotkania przebiegają bezproblemowo, nawet razem na spacery już zdarza nam się wychodzić, chociaż 3 psiaki, w tym nieco zestresowana Miszka, to niemały wyczyn:) Ale sąsiedzi stwierdzili, że po prostu jesteśmy niegroźnymi wariatami, którzy znoszą do domu co się trafi;)

Posted

[quote name='NaamahsChild']Dogadają się:) U mnie spotkania przebiegają bezproblemowo, nawet razem na spacery już zdarza nam się wychodzić, chociaż 3 psiaki, w tym nieco zestresowana Miszka, to niemały wyczyn:) Ale sąsiedzi stwierdzili, że po prostu jesteśmy niegroźnymi wariatami, którzy znoszą do domu co się trafi;)[/QUOTE]

Jesteście super !!! ;) ... a Miszka cudna, gdybym miała więcej kasy - już byłaby moja :):):) ... ja mam jednego adoptowanego collie i wielki ogrod tak, że ze spacerami nie byłoby probemu :)

Jeśli chodzi o tę "podkielecka sunię", to z tego, co czytam wyżej ... chyba jedzie do jakiś Państwa.

Posted

[quote name='NaamahsChild']Przesłałam Państwu zdjęcie suni, pytają się czy nie ma możliwości zrobienia kilku innych fotek?
Możliwe, że pomogliby finansowo z sterylce.
Ci ludzie mieli już collaka, zmarł im w wakacje..[/QUOTE]
Szukają collie do adopcji, pozbierali się w miarę po stracie swojego ukochanego futrzaka, dzisiaj mają do mnie dzwonić.
Ale to rodzicie jednej z wolontariuszek Kociego Życia;)