Cudak Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 Rozmawiałam dziś z Panią Basią. Jest chętna na gotowanie korpusów dla kotów przez jesień/zimę Ich cena u nas to ok 3,40 zł za 1 kg. Może znajdzie się i taniej. Będzie więc potrzebne ok 10 zł dziennie na korpusy, czyli ok 300 zł/miesięcznie. Gdyby od połowy października zacząć i skończyć to gotowanie w marcu, wyszłoby pół października, listopad, grudzień, styczeń, luty i marzec, czyli 5 i pół miesiąca. Ok 165 dni = 1650 zł. Do tego makaron. Z 1 kg dziennie, ok 3 zł (najtańszy). Postaram się kupić zapas z pieniędzy z bazarków, a jak zabraknie to będziemy jeszcze zbierać na ten cel. Czy ktoś może pomóc? Bardzo proszę o wsparcie, bazarki... Bez dobrego jedzenia koty nie przetrwają zimy. Na ten cel pieniążki będę zbierać na swoje konto i przekazywać Pani Basi. Wszystkie paragony będą zbierane i raz na jakiś czas postaram się wrzucić ich zdjęcia na wątek w ramach rozliczenia. W porcie też byłyśmy. Zawiozłam już budki od Tysiek. Jeszcze nie są ustawione tak, jak trzeba i nic w środku nie ma, ale niech już koty oswajają się z ich widokiem Widziałam te 4 nowe kociaki. Nie są takie malutkie, jak myślałam. Jak dam radę załadować, to wstawię ich zdjęcia. Niestety złapać się nie dają. Jeden z nich (śliczny, cały czarny) podchodzi, ale jak wyciąga się do niego rękę syczy, jakby chciał zaatakować. Quote
Cudak Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 Pozdrowienia od Wampirka: Nowe kociaki: Quote
beataczl Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 piekne kotki , dobrze ze tak pozno ta jesien przychodzi i w miare cieplo jest... Quote
Lupi Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='Cudak']Pozdrowienia od Wampirka: I love my dear. On zawsze wyczekuje na swoją "dawkę głasków". Miło że nowe budowle przyjechały. Oby w dooopkę ciepło było. P.S. Wieprzowe podroby można kupić po 2,5 zł/kg. Tylko nie wiem czy to zdatne do jedzonka Quote
Tymonka Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Kociak wywalony z auta w lesie , błagam o pomoc !moje psy go zjedzą !!!! http://www.dogomania.pl/threads/215642-Kociak-wywalony-z-auta-w-lesie-b%C5%82agam-o-pomoc-!moj******-go-zjedz%C4%85-!!!!?p=17756016#post17756016 Quote
Cudak Posted October 6, 2011 Author Posted October 6, 2011 Byłam w Gminie, ale Wójta dziś i jutro nie będzie, więc w poniedziałek będę próbowała starać się przynajmniej o sterylki dla nowych kotów. Quote
Cassi_ Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='Cudak']Czy ktoś z Was ma konto na miau?[/QUOTE] nom ja mam :) Quote
Cudak Posted October 6, 2011 Author Posted October 6, 2011 Zgłosiłam portowe koty do głosowania na konkurs KrakVetu... Jak przyjmą moje zgłoszenie, to będą potrzebne głosy na miau, ale od Osób, które mają tam konto min 180 dni i 100 postów. Wiem, że marne szanse... ale byłoby karmy na kilka miesięcy! Quote
Cassi_ Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 no to ja mam tam konto krócej :shake: nie będę mogła wspomóc swoim głosem niestety :sad: Quote
AlfaLS Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='Cudak']Zgłosiłam portowe koty do głosowania na konkurs KrakVetu... Jak przyjmą moje zgłoszenie, to będą potrzebne głosy na miau, ale od Osób, które mają tam konto min 180 dni i 100 postów. Wiem, że marne szanse... ale byłoby karmy na kilka miesięcy! Ja się łapię - co mam zrobić żeby kociakom pomóc? Quote
Cudak Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 [quote name='AlfaLS']Ja się łapię - co mam zrobić żeby kociakom pomóc? http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=133887&start=30 - zagłosować na "Bezdomne koty z portu w Stepnicy - Zachodniopomorskie" ostatnia pozycja :) Quote
Kamila Proc Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='Cudak']Zgłosiłam portowe koty do głosowania na konkurs KrakVetu... Jak przyjmą moje zgłoszenie, to będą potrzebne głosy na miau, ale od Osób, które mają tam konto min 180 dni i 100 postów. Wiem, że marne szanse... ale byłoby karmy na kilka miesięcy! swietny pomysl!!! Quote
AniaB Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Dziewczyny, moja koleżanka z Niemiec - Ania, która kocha koty i ma dwa schroniskowce, przekazała mi 250 zł dla najbiedniejszych kociaków w Polsce.. Chciałabym jakos pomóc, i wydaje mi sie, ze te pieniążki - choćby po cześci mogłabym wydatkowac tutaj.. Przekazałabym jednorazowe 150 zł na karmę dla kocin portowych, tylko poprosze o nr konta..:) A moze wiecie o jakiejś Osobie zajmujacej sie solidnie kotami i potzrebującej wsparcia? Bo zostanie mi jszcze 100 zł, a chciałabym je dobrze spożytkować..:) Quote
AniaB Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 nie wiem - czy wolicie wpłate na suchą karme czy na miesko? Quote
Cudak Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 AniaB bardzo dziękuję :) Wolałabym na mięso, bo jeszcze żadnej wpłaty na ten cel nie było :( a za 150 zł starczyłoby na pół miesiąca. Quote
AlfaLS Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='AniaB']Dziewczyny, moja koleżanka z Niemiec - Ania, która kocha koty i ma dwa schroniskowce, przekazała mi 250 zł dla najbiedniejszych kociaków w Polsce.. Chciałabym jakos pomóc, i wydaje mi sie, ze te pieniążki - choćby po cześci mogłabym wydatkowac tutaj.. Przekazałabym jednorazowe 150 zł na karmę dla kocin portowych, tylko poprosze o nr konta..:) A moze wiecie o jakiejś Osobie zajmujacej sie solidnie kotami i potzrebującej wsparcia? Bo zostanie mi jszcze 100 zł, a chciałabym je dobrze spożytkować..:) Nie wiem czy ta osoba spełnia Twoje warunki do pomocy ale pozwolę sobie zaproponować dziewczynę z wątku : http://www.dogomania.pl/threads/198514-Merlin-kot-wydarty-%C5%9Bmierci Ona sama nie zje, dziecku nie da, ale koty mają takie jedzenie jak trzeba.....W dodatku ciągle jej chorują i wymagają niesamowitego leczenia.... Ja jestem bardzo pod wrażeniem tego wszystkiego co ona robi...... A Merlin miał być tylko tymczasem...... Przepraszam już nie zaśmiecam ...... Quote
Lupi Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Nieśmiało cieszę się za kociambry stepnickie - one jeszcze teraz pewnie za bardzo nie wiedza co od kogo... ale jak przyjdą chłody to opiekunki szepną im na pewno kto o jedzonko się postarał :loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts