Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szarotka, potwierdziłam na str 76 Twoja wpłatę :) Bardzo dziękuję.

Clean, no to nieciekawie z tymi końmi :( Generalnie koniom (zdrowym i dobrze odżywionym) mrozy nie przeszkadzają, ale koniecznie muszą mieć dużo siana...
3 kocice oczywiście mogą być razem w jednym pomieszczeniu po zabiegu (o ile są z jednego stada, dobrze się znają, to nie powinny ze sobą walczyć, a w razie gdyby było coś nie tak, to będziesz musiała je rozdzielić. Musisz obserwować, ale nie powinno się nic dziać moim zdaniem :)) Trzymam kciuki za Waszą akcję. Najgorsze to łapanie kotów.

Posted

Malutka kicia (chociaz mój mąż twierdzi, że to kot) jest roboczo wołana/wołany Pchełka (z racji bardzo szybkiego się przemieszczania).
Do weta na odrobaczanie jeszcze nie pojechała gdyż leżałam powalona przez grypę.
Pojedziemy na pewno!
Powiedzcie mi jeszcze ile razy takie kocię musi być odrobaczone?? Ciekawe czy jak więcej niż raz to wet taka pastę mi da czy będę musiała się fatygować z kotem jeszcze raz

Posted

ja dostałam w paście, bo trzeba było powtórkę robić, ale nie pamiętam po jakim okresie, wiem że pierwszą dawkę musiałam podzielić na trzy kolejne dni, a potem była powtórka :)

Posted

Dostałam odpowiedź od Wójta :) Gmina jest skłonna ponieść koszty sterylizacji nowych kotów z portu :)

Problem będzie tylko by je złapać, bo zdziczały.

Posted

Odpowiedzieli na piśmie, więc nie powinni się wycofać :) Cieszę się bardzo, bo sterylki teraz drogie (ok 150-200 zł), a nawet na jedzenie ciężko uzbierać....

Posted

Cudak, Super że gmina zapłaci za te sterylki.Dobrze że chociaż to zrobią.
Akcja sterylizacji kotów niezbyt się powiodła bo udało się złapać tylko 4 koty.Reszta się pochowała, i tak się cieszymy że wogóle coś z tego wyszło bo tak padał deszcz że już myśleliśmy że nici z tego.Klinika wykonująca sterylki będzie je nadal robiła za 20 euro tak więc pozostaje wyłapać resztę kotów:-)Za steryli zobowiązał się zapłacić zarząd tego osiedla na którym są koty:-)
Domki dla kotów też już zrobione,spędziliśmy nad nimi z Mężem półtorej dnia ale warto było.Umiejscowiliśmy je w krzakach tak gdzie koty przebywają najczęściej, z ulicy ich prawie nie widać co uchroni budki przed wścibskimi.Mam nadzieję że ciepłe domki spodobają się kociakom:-)