Kamila Proc Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 ja tez slyszalam komentarze, ze kot to sobie poradzi Quote
Clean Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 taa, tak mówia, jesli my im nie pomozemy to kto? Quote
Cudak Posted October 25, 2011 Author Posted October 25, 2011 Szarotka, potwierdziłam na str 76 Twoja wpłatę :) Bardzo dziękuję. Clean, no to nieciekawie z tymi końmi :( Generalnie koniom (zdrowym i dobrze odżywionym) mrozy nie przeszkadzają, ale koniecznie muszą mieć dużo siana... 3 kocice oczywiście mogą być razem w jednym pomieszczeniu po zabiegu (o ile są z jednego stada, dobrze się znają, to nie powinny ze sobą walczyć, a w razie gdyby było coś nie tak, to będziesz musiała je rozdzielić. Musisz obserwować, ale nie powinno się nic dziać moim zdaniem :)) Trzymam kciuki za Waszą akcję. Najgorsze to łapanie kotów. Quote
Lupi Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Malutka kicia (chociaz mój mąż twierdzi, że to kot) jest roboczo wołana/wołany Pchełka (z racji bardzo szybkiego się przemieszczania). Do weta na odrobaczanie jeszcze nie pojechała gdyż leżałam powalona przez grypę. Pojedziemy na pewno! Powiedzcie mi jeszcze ile razy takie kocię musi być odrobaczone?? Ciekawe czy jak więcej niż raz to wet taka pastę mi da czy będę musiała się fatygować z kotem jeszcze raz Quote
Cassi_ Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 ja dostałam w paście, bo trzeba było powtórkę robić, ale nie pamiętam po jakim okresie, wiem że pierwszą dawkę musiałam podzielić na trzy kolejne dni, a potem była powtórka :) Quote
Cudak Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 Lupi, pastę możesz kupić, a kociaka i w domu zważyć, jeśli masz wagę ;) Chyba, że oczka mu ropieją, to wtedy lepiej do weta go zabrać. Quote
Clean Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Cudak, dziękuję za wsparcie:-)Cały weekend przeznaczamy na koty.Wiem ze ciężko będzie je wyłapać ale trzeba się uzbroić w cierpliwość:-) Quote
Cudak Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 Dostałam odpowiedź od Wójta :) Gmina jest skłonna ponieść koszty sterylizacji nowych kotów z portu :) Problem będzie tylko by je złapać, bo zdziczały. Quote
Kamila Proc Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 brawo wojt. byle tylko sie nie wycofal Quote
Cudak Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 Odpowiedzieli na piśmie, więc nie powinni się wycofać :) Cieszę się bardzo, bo sterylki teraz drogie (ok 150-200 zł), a nawet na jedzenie ciężko uzbierać.... Quote
Kamila Proc Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 no pewnie, to bardzo wazna deklaracja Quote
Kamila Proc Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 koty sie przypominaja, ze coraz zimniej im i glodniej Quote
Cassi_ Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 ja pomogę wspierając fantami na nowy bazarek :mdrmed: Justyś paczka jest w drodze do Ciebie - w końcu ;) Quote
Cudak Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 Dziękuję Cassi_ :) czekam aż założą mi nowy, szybszy internet, będzie lepiej szło wystawianie :) Quote
Clean Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Cudak, Super że gmina zapłaci za te sterylki.Dobrze że chociaż to zrobią. Akcja sterylizacji kotów niezbyt się powiodła bo udało się złapać tylko 4 koty.Reszta się pochowała, i tak się cieszymy że wogóle coś z tego wyszło bo tak padał deszcz że już myśleliśmy że nici z tego.Klinika wykonująca sterylki będzie je nadal robiła za 20 euro tak więc pozostaje wyłapać resztę kotów:-)Za steryli zobowiązał się zapłacić zarząd tego osiedla na którym są koty:-) Domki dla kotów też już zrobione,spędziliśmy nad nimi z Mężem półtorej dnia ale warto było.Umiejscowiliśmy je w krzakach tak gdzie koty przebywają najczęściej, z ulicy ich prawie nie widać co uchroni budki przed wścibskimi.Mam nadzieję że ciepłe domki spodobają się kociakom:-) Quote
Marta1990 Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 proszę podać mi dokładny adres na który można przelać pieniądze dla kotów. Wyśle 30 zł ze spadku po Rabusiu Quote
Clean Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Kamila Proc dziekuje:-)postaram sie wrzucic niebawem fotki budek ktore zrobilismy:-) Kotki portowe sa glodne i burczy im w brzuszkach:-(Kto je nakarmi? Quote
Recommended Posts