Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na konto Fundacji dotarły wpłaty:
10.10.11 Dorota W., Wrocław 50,00 zł
10.10.11 Bartosz Z., Warszawa 50,00 zł (Roland_De?)
11.10.11 __Lara 10,00 zł

Bardzo dziękuję w imieniu kotów :loveu: i przypominam , że oprócz suchego jedzonka zbieramy na mięso (konto na PW)...

Cassi_ udało Ci się coś wymyślić na bazarek cegiełkowy?

Posted

Byłam w Gminie, ale za każdym razem jak przychodziłam nie było Wójta... Odesłano mnie do osoby, która zajmuje się w gminie ochroną środowiska (w tym też bezdomnymi psami). Dowiedziałam się, że sterylizacja nie ma sensu, bo ludzie i tak będą podrzucać nowe koty, a największym błędem jest to, że w ogóle są dokarmiane.
Powiedziała, że jak chcę to mogę napisać pismo do Wójta w tej sprawie, ale najlepiej nie o sterylki, tylko o to by gmina nie podrzucała nowych kotów.

Pięknie........

Posted

No coz........bez komentarza.

Wlasnie wplacilam zalegle deklaracje na konto fundacji, ale zapomnialam napisac, ze to na koty z ..........., wplacilam 20 zl., wiec mam nadzieje, ze bedzie wiadomo.

Posted

[quote name='Szarotka']Wlasnie wplacilam zalegle deklaracje na konto fundacji, ale zapomnialam napisac, ze to na koty z ..........., wplacilam 20 zl., wiec mam nadzieje, ze bedzie wiadomo.[/QUOTE]
Kurcze. Możesz mi podać na PW dane z konta, z którego poszedł przelew?
Napiszę maila do Fundacji, żeby zaksięgowali to dla portowych kotów, bo Fundacja prowadzi również inne zbiórki i bez odpowiedniego dopisku w tytule przelewu ciężko się połapać.

Posted

Doszły wpłaty na konto Fundacji:

17.10.11 Magdalena L.-Ch., Kraków (OD SZAROTKI ZA WRZESIEN I PAZDZIERNIK) 20,00 zł
17.10.11 Zofia K., Pomieczyno 50,00 zł

Bardzo dziękuję w imieniu kotów :)

Posted

[quote name='Cudak']Byłam w Gminie, ale za każdym razem jak przychodziłam nie było Wójta... Odesłano mnie do osoby, która zajmuje się w gminie ochroną środowiska (w tym też bezdomnymi psami). Dowiedziałam się, że sterylizacja nie ma sensu, bo ludzie i tak będą podrzucać nowe koty, a największym błędem jest to, że w ogóle są dokarmiane.
Powiedziała, że jak chcę to mogę napisać pismo do Wójta w tej sprawie, ale najlepiej nie o sterylki, tylko o to by gmina nie podrzucała nowych kotów.

Pięknie........

Ale HAMÓWA za przeproszeniem!To po co wogóle istnieje coś takiego jak wydział ochrony środowiska czy jak tam się on nazywa? Czym zajmują sie owi urzędnicy???Papierkami chyba,niczym więcej.Szkoda gadać:-(
Poszedł przelew na kociaki na przyszły miesiąc:-)

Posted

[quote name='Clean']Ale HAMÓWA za przeproszeniem!To po co wogóle istnieje coś takiego jak wydział ochrony środowiska czy jak tam się on nazywa? Czym zajmują sie owi urzędnicy???Papierkami chyba,niczym więcej.Szkoda gadać:-(
Poszedł przelew na kociaki na przyszły miesiąc:-)
Dziękuję za przelew :)

Napisałam pismo do Wójta. Zobaczymy, może Wójt ma inne zdanie na ten temat. Mam taką nadzieję, bo gdyby udało się wynegocjować sterylki, to byłoby naprawdę super - koszt jednej to w tej chwili ok 150-200 zł. Na karmę ciężko uzbierać, a co dopiero na sterylki dla nowych kotów....

Zdjęcia z 15.10.br

Wampir głaskany przez Tysiek :)

potem jeszcze moje dziecko go dopadło i wytarmosiło:

Nowe koty:

(ten z tyłu jest przepięknie umaszczony, ale najbardziej z nich dziki..)

(kotek na tym zdjęciu również jest dzikusek, ale ciekawski)

(ten podchodzi całkiem blisko, ale pogłaskać się nie da)

(i ostatni, piękny, czarny kociak, podchodzi dość blisko, ale niestety syczy i atakuje, kiedy wyciąga się do niego rękę)

Posted

Czasem ciężko mu zrobić zdjęcie, bo biegnie i ociera się o aparat ;)

(tutaj Wampir z kotką, która znalazła DS, ale sama wróciła do portu :))

a ta kotka, nie wiem, czy pamiętacie, ale wstawiałam jej zdjęcia, miała grzybicę i była strasznie wychudzona wiosną. Teraz wygląda tak:

Po zmianach skórnych nie ma śladu, sierść ma lśniącą i przytyła :)

edit:

wyglądała tak: