Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Cudak']Lupi ma nową tymczasowiczkę :loveu:

Moja Pchła się przypomina :). Czekamy na DS.
Kocisko jest mega przyjacielskie :). Za człowiekiem chodzi krok w krok. Mój mąż zakochał się w "naszej" (na razie) Pchełce. Pchełka jest kotem przez duże K. Chodzi swoimi drogami, ma swoje humorki. Najbardziej na świecie to chyba lubi tulić się i mruczeć mruczanki - uspokajanki do ucha (i aby zacząć te swoje mruczanki wspina się po garderobie do swego ulubionego miejsca).
I co jeszcze jest ważne!
Pchełka nie boi się psów (przynajmniej dużych)

Na tymczasie u mnie gości również Ramzes. Na jego wątku postaram się w niedługim czasie wstawić fotki i napisać kilka słów.

I na koniec przypominamy się o naszych stepnickich kotach (i moich tymczasach ;) ). Idzie zima - potrzebujemy kalorycznego jedzonka...

Posted

[quote name='Marta1990']proszę podać mi dokładny adres na który można przelać pieniądze dla kotów. Wyśle 30 zł ze spadku po Rabusiu
Bardzo dziękuję :) Przelej pieniążki na konto:

Fundacja Kocia Dolina
Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000
KONIECZNIE Z DOPISKIEM w tytule przelewu: "na koty ze Stepnicy"

Chwilowo mój internet orange zadziałał :-o
Bardzo dziękuje Cassi_ za kolejne fanty na bazarek :loveu::loveu::loveu: i proszę o trzymanie kciuków, by jak najszybciej założyli mi internet radiowy...bo bez niego nie dam rady zrobić bazarku :-( i ogólnie brak internetu bardzo utrudnia mi zbiórkę pieniędzy na karmę dla portowych kotów :-( a teraz potrzebne jest im więcej jedzenia....

Lupi, a jak z jedzeniem u Pchełki? Wcina suche, czy co innego dostaje?

Clean, fajnie, że zabiegi zostaną sfinansowane przez zarząd osiedla :) a domki z czego robiliście? Wstawisz zdjęcia? :)

Posted

[quote name='Cudak']
Bardzo dziękuje Cassi_ za kolejne fanty na bazarek :loveu::loveu::loveu:....

Kochana te żółte (szmatka) i pomarańczowe (dywanik po przejściach ;)) to do kocich budek jak się nada :mdrmed: a reszta na bazarek. Piszę tutaj bo chyba masz zapchaną skrzynkę :question: :mdrmed:

Posted

Młoda za suchym nie przepada. A i próby przymuszenia do suchego na nic się zdały - jak nie ma tego co kot chce to są przecież jeszcze psie miski z wołowinką lub drobiem :roll: (barf). Psów nie boi się wcale - powiedziałabym nawet, że je lekceważy - i jak psiska mają posiłek to siedzi obok michy i obserwuje kiedy można coś smakowitego zwędzić.
Więc generalnie Pchła wcina puszki i surowiznę i co tylko dobrze podrażni zmysły :evil_lol:

Posted

[quote name='Clean']z chęcią wrzucę fotki kocich domków jak mi ktoś powie jak to zrobić, bo niestety nie wiem :-(
Musisz wgrać je najpierw na jakąś stronę, np imageshack.us lub fotosik.pl i wyskoczą Ci tam linki, dzięki którym będziesz mogła umieścić zdjęcia na forum.

Cassi_ faktycznie miałam zapchaną skrzynkę... Będę, tak jak poprzednio, potrzebowała Twojej pomocy przy opisach i ustaleniu cen wywoławczych, ale to już jak będę miała szybszy internet :)

Kto pomoże w ogłoszeniach tymczasowiczów Lupi?
Ramzes i Pchełka pilnie szukają nowych domków.... by zrobić miejsce na następne potrzebujące kociaki ;)

Posted

[quote name='Cudak']Cassi_ faktycznie miałam zapchaną skrzynkę... Będę, tak jak poprzednio, potrzebowała Twojej pomocy przy opisach i ustaleniu cen wywoławczych, ale to już jak będę miała szybszy internet :)

chętnie pomogę :mdrmed:

Posted

Nie mogę sobie poradzić ze wstawieniem zdjęć bezpośrednio tutaj, więc pozostaje mi taka forma.
Z racji tego ze ciężko tutaj zdobyć za niewielkie pieniądze materiały do budowy kocich domków więc musieliśmy sobie jakoś poradzić:-(

Zdobyliśmy plastikowe beczki z myjni samochodowej po płynach do mycia.Beczki ogromniaste,ponad 100 litrowe.Odcieliśmy bok w celu zrobienia środka, owinęliśmy je watą szklaną tak jak widać na zdjęciu.O kupnie styropianu nie ma tutaj mowy bo go po prostu nie ma:-(
http://www.flickr.com/photos/69468943@N04/6315806801/
http://www.flickr.com/photos/69468943@N04/6315806919/

Całość owinęliśmy podwójnie grubą folią, pokleiliśmy taśmą hydrauliczną.W środku na spód położyliśmy watę szklaną szczelnie owiniętą grubym workiem,na to położyliśmy kawał wykładziny.
http://www.flickr.com/photos/69468943@N04/6315807005/

A tak wygląda całość po dołączeniu odciętego boku.
http://www.flickr.com/photos/69468943@N04/6316324960/

Prostszym sposobem byłoby wymoszczenie środka styropianem ale niestety nie daliśmy rady go zdobyć.
I tak zrobienie takich dwóch domków zajęło nam masę czasu.Mam nadzieję że kotki w nich zamieszkały:-)Nie zaglądałam jeszcze tam bo nie chcę je wypłoszyć w razie czego.