Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Cudak']santino, poczekamy... choc sama nie wiem, czy jest sens robic zamieszanie, żeby tym kotom nie pogorszyć jeszcze sytuacji :(

Bardzo proszę o wsparcie na suchą karmę dla kociaków (na konto Fundacji podane w 1. poście)
, bo miesiąc szybko zleci i znów trzeba będzie zamawiać...

Nadwyżkę uzbieraną z bazarków na budki chciałbym przeznaczyć na makaron i puszki na chłodniejsze dni, które niedługo nadejdą (jak już będzie wiadomo, ile nam na budki pójdzie dokładnie, bo kilka już zrobiła tysiek :))
kotki potrzebuja karmy!

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cudak napisał(a):
santino, poczekamy... choc sama nie wiem, czy jest sens robic zamieszanie, żeby tym kotom nie pogorszyć jeszcze sytuacji :(

Kochana! A myslisz, że nie ma sensu?? A pomyśl co by było gdyby (tfu, tfu) zabrakło Ciebie i pomagających Tobie karmicieli/karmicielki?? Koty by przybywały i nie wyobrażam sobie zakończenia tej sytuacji. Dla "nich" to wygoda...

Posted

A co zrobimy jeśli koty będą musiały opuścić teren portu? Lub jeśli nie pozwolą mi ustawić dla nich budek (podobno zabrali już kontener pod którym koty się chowały i miały miski)?

Dopóki nikt się nie sprzeciwia podrzucaniu kotów, to nie przeszkadzają one w porcie...

Posted

[quote name='Cudak']Kociaki proszą o wsparcie na zakup suchej karmy.
Jest mi bardzo nieprzyjemnie, ale narazie moje deklaracje na wrzesien utknely i nie wiem czy uda mi sie je odzyskac. Wplacalam je na konto Zuzki, a Ona umarla i ............

jestem do tylu ..........

Posted

Szarotka, no nic nie poradzimy, że tak wyszło :(

Bardzo proszę o wsparcie dla portowych kociaków.

Zbliża się zima i będzie potrzebne więcej jedzenia. Oprócz suchego musimy uzbierać na puszki lub korpusy i makaron.
Puszki byłyby wygodniejsze niż korpusy, bo nie trzeba ich przygotowywać (gotować, obierać z kostek) i można kupić na zapas (o ile będzie za co), tyle że wychodzi dużo drożej. Najtańsza puszka 400 g kosztuje ok 1,50 zł i wiadomo, że jakość nie jest najlepsza. Korpusy ostatnio widziałam u nas po 3,40 zł za kg, może i taniej się znajdzie.
Muszę pogadać z Panią Basią, czy będzie miała czas na gotowanie i codzienny zakup korpusów w zimę. Będzie potrzebne też wtedy wsparcie na zakup butli z gazem.

Zapas makaronu postaram się kupić z pieniędzy uzbieranych z bazarków.
Mięso lub puszki, trzeba będzie dokupować na bieżąco i będzie to spory wydatek (ok 10 puszek = ok 15 zł/dziennie lub korpusy ok 3 kg = ok 10 zł dziennie).

Bardzo proszę o pomoc! Może ktoś umiałby zrobić bazarek cegiełkowy? Lub ma jakieś fanty do wystawienia na bazarku?

Zostało niewiele czasu na uzbieranie pieniędzy, by koty miały zapewnione pożywienie na zimę.

Na suchą karmę zbieramy pieniądze na konto:
Fundacja Kocia Dolina
Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000
koniecznie z dopiskiem w tytule przelewu: "na koty ze Stepnicy"

Na makaron, puszki, mięso zbieramy na moje konto (podaję na PW), będę zbierać wszystkie paragony, żeby nie było żadnych wątpliwości :)

Posted

Doszło kilka wpłat na konto Fundacji:

21.09.11 LeCoyotte 22,00zł (bazarek na miau)
22.09.11 Lara__ 10,00 zł
26.09.11 Marlena M. 40,00 zł (Clean?)
29.09.11 Anna D., Wilanów 20,00
30.09.11 Anna D., Wilanów 20,00

Dziękuję w imieniu kotów :)

Posted

[quote name='Cudak']Gdyby ktoś miał zbędne koce, bluzy polarowe, to chętnie przyjmiemy dla kotów do budek :)[/QUOTE]

Podaj mi adres na PW, mam trochę ścinków polarowych, podeślę.

Posted

Marlena M - zgadza się:-)

[quote name='Cudak']Doszło kilka wpłat na konto Fundacji:

21.09.11 LeCoyotte 22,00zł (bazarek na miau)
22.09.11 Lara__ 10,00 zł
26.09.11 Marlena M. 40,00 zł (Clean?)
29.09.11 Anna D., Wilanów 20,00
30.09.11 Anna D., Wilanów 20,00

Dziękuję w imieniu kotów :)