malagos Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 Rana emiśi slicznie sie goi, a ona zupełnie o iniej zapomniała. Ale to była pierwsza sunia, która ledwie się wybudziła, wylizała sobie szew, inne zawsze to robią po 3-4 dniach :) Teraz wiec nie chodzi w kaftaniku, w sobotę zdejmujemy szwy. Jutro kolejna jedzie na sterylizację, Pysia, żeby tylko nam nie zawiało drogi do Ostrołęki. I cholerka, kolejna sunia w domu......... Quote
eliza_sk Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 kto wypatrzy ślicznego mikropsa ... ? Quote
eliza_sk Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 jest szansa na jakieś zdjątka nowe do ogłoszeń ? Quote
malagos Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 Elizko, dopiero dziś coś sie zrobi. Żebym tylko zrobiła jakieś ładne, ehhhh ... nie jestem w tym mocna, ale makowiec umiem upiec:) Quote
eliza_sk Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 malagos napisał(a):Elizko, dopiero dziś coś sie zrobi. Żebym tylko zrobiła jakieś ładne, ehhhh ... nie jestem w tym mocna, ale makowiec umiem upiec:) i ruskie pierożki ... mniam mniam - nie kuś, bo jeszcze Ci przyjadę do tego Makowa ! Quote
malagos Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 O, to przyjedź, zrobisz tej małpie ładne zdjecia :) Quote
eliza_sk Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 malagos napisał(a):O, to przyjedź, zrobisz tej małpie ładne zdjecia :) Małpie - no pięknie o słodkiej Emisi się wyrażasz. A był jakiś telefon o nią ... ? Quote
malagos Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 nie, ucichły... Elizko, przepraszam za ten brak zdjeć, nie mam czasu na nic, a jeszcze wczoraj to mycie podłogi po sraczusi Hesi - przerosło mnie. Aledziś już lepiej. Quote
eliza_sk Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 To dobrze, że sunia ma się lepiej. Poczekam na nowe zdjęcia i wtedy ruszymy z nową partia ogłoszeń - oki ? Quote
malagos Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Kilka nowszych zdjęć wstawiłam na pierwszej stronie, do 4 chyba postu. Trzeba konieczne zmienić tekst ogłoszeń, złagodzi jakby - teraz to normalna kochana sunia, liżąca po gębie, wskakują ca na kolana, śpiąca pod kołdrą. Na nowe suczki nie reaguje, koty liże po uszach. Ma sporo a zjamnika. Moja cóka ja pordzo polubiła, z wzajemnością. Ale to mnie ta malizna nie opuszcza na krok. Teraz już rozumie "zostajesz" i grzecznie się kładzie na kocyku, na smyczy nie ciągnie. Ma apetyt i zajada wszystko. Rewelacja! Ciekawe, co by powiedziała ta kobieta na jej widok? I ciekawe, co powiedziałby Jędrzej, który ją do nas przywiózł?.. Taka rozbieganą nerwowa kupkę nieszczęścia.... Quote
eliza_sk Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Własnie dziś rozmawiałyśmy z cioteczką Tomcug o Emi - co za fenomen tego maleństwa u Ciebie, wiesz gdyby u mnie nie była małą francą to powiedziałabym, że babsztyl zmyślał - chociaż po tym co piszesz i tak chyba należy tak sądzić - co za przemiana ! Dziękujemy Małgosiu :) Lecę zobaczyć zdjątka. Quote
malagos Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Ja sama jestem zszokowana. Powiem po prostu: Emi to jedna z fajniejszych suczek na dt przez ostanie 5 lat!! Strasznie ją kocham, a najbardziej lubię potrzec na te jej rozdziawione pyszczydło, gdy leży sobie go góry łapami na wersalce obok mnie, podgryza sobie ogon, róg mojej bluzki, swoja łapę, gada przy tym sobie, zaczepia Dalię, rozrabiają razem... I taka ma miękką skórkę, ze tylko całować, i te śmierdzące łapinki, no cudo! Quote
eliza_sk Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 [FONT=Verdana]Moja propozycja tekstu: [/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Emi to malutka, drobna i delikatnej, ratlerkowatej budowy sunia. Z pyszczka przypomina miniaturkę ogara czy gończego – to pewnie przez kształt tych ślicznych oklapniętych uszek. Emisia waży ok. 6 kg, jest czarna – podpalana i ma piękną błyszczącą i gładką sierść. Sunia ma ok. 1 roku. [/FONT] [FONT=Verdana]Obecnie przebywa w domu tymczasowym. Jest bardzo żywiołowa, uwielbia się bawić i zawsze jest tam gdzie dzieje się coś ciekawego, to istne żywe srebro. W domu czuje się pewnie, nie boi się niczego. Uwielbia się przytulać, jest straszną pieszczochą, kochanym stworzonkiem, które najchętniej zalizałoby człowieka. Z wielką chęcią towarzyszy swojej tymczasowej opiekunce podczas oglądania telewizji, ulubionym zajęciem jest spędzanie czasu na kolanach panci. Bardzo lubi spacery - ładnie chodzi na smyczy, ślicznie wraca i przybiega na wołanie, jest posłuszna i karna, reaguje na komendy. Emi bardzo ładnie zachowuje się w domu - utrzymuje czystość i niczego nie niszczy. Potrafi dogadać się z innymi zwierzętami w domu, również z kotami.[/FONT] Emi to bardzo delikatna sunia potrzebująca wiele czułości. Nie polecamy jej jednak do domu z małymi dziećmi. [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Odrobaczenie: tak[/FONT] [FONT=Verdana]Odpchlenie: tak[/FONT] [FONT=Verdana]Szczepienie: tak[/FONT] [FONT=Verdana]Sterylizacja: tak[/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Sunia przebywa w domu tymczasowym w okolicy Makowa Mazowieckiego (woj. mazowieckie)[/FONT] Quote
malagos Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 nie pisz o tej skłonności do ustawiania. W ostatnim tygodniu przybyła Hesia- po obwąchaniu pognały w zaspy bawić sie, oraz Pysia (zastraszona, podkulony ogon -Emi tylko ją obwąchała i odeszła) ... I o tych dzieciach moze nie?... Jak ktoś bedzie dzwonił, dowiem sie o dzieci...Jak myslicie? Quote
gazzy Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 malagos - Ty to masz szczęście do tych psiaków Ogłoszę wszystkie trzy , załatwię wzruszające teksty i allegro Quote
Helga&Ares Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Emisia - piękna dziewczynka! Zapisuję. Quote
eliza_sk Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Psy mogę wykreślić, ale dzieci bym zostawiła jednak. Quote
karolina_g_k Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 A tak sie Malgosiu obawialas jak to bedzie z ta Emi.....:) Jak Ty ją kochana oddasz co? Dzis juz zaliczam klawiaturę czolem ale obiecuje jutro uaktualnic wszystkie ogloszenia. I dowiedziec się o te ceny przesylki bazarkowych fantów. Az mi glupio ale ani wczoraj ani dzis nawet chwili nie mialam żeby podjechac na pocztę :oops: Quote
malagos Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 Mam znów zapytanie o Emi, tym razem Wrocław. I jak mam dac gwarancję, zę będzie cicho po wyjściu pani z domu, dogada sie z 8letnia córką i jakimś rocznym dzieckiem? A jak nie, to co? Quote
malagos Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 to czekamy na TEN telefon i TEN mail......... Quote
malagos Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 Moze w niedzielę ktoś zajrzy?.......... Quote
Recommended Posts