Jump to content
Dogomania

Maleńka Emi z lasu - miniaturka ogara :) MA DOM W WARSZAWIE :)

Recommended Posts

• Replies 263
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Emi slicznie przesypia noc, zwinieta na kołdrze przy moich nogach. I lubi, jak siadamy sobie z herbatą i kocem przed TV i ogladamy Teleexpress, przylula się wtedy i jest szczęsliwa. Próbuje warknać na Nutkę, która tez chce na kolana,a le udaje mi sie je pogodzić i siedzą obie, po moich obu stronach, jak damy :)
Z Dalią szaleją po domu, wyrywaja sobie zabawki, ale nie ma przy tym krzty agresji. Do nas, ludzi, nigdy nie wystartowała i nie ma takiego zamiaru.
Za to uwielbia obrabiać palce, jak sie jej ten Telelxpress znudzi, leży do góry łapami i międli w pysiu co popadnie, wczoraj to był mój kciuk i róg swetra :)

Posted

malagos napisał(a):
Emi slicznie przesypia noc, zwinieta na kołdrze przy moich nogach. I lubi, jak siadamy sobie z herbatą i kocem przed TV i ogladamy Teleexpress, przylula się wtedy i jest szczęsliwa. Próbuje warknać na Nutkę, która tez chce na kolana,a le udaje mi sie je pogodzić i siedzą obie, po moich obu stronach, jak damy :)
Z Dalią szaleją po domu, wyrywaja sobie zabawki, ale nie ma przy tym krzty agresji. Do nas, ludzi, nigdy nie wystartowała i nie ma takiego zamiaru.
Za to uwielbia obrabiać palce, jak sie jej ten Telelxpress znudzi, leży do góry łapami i międli w pysiu co popadnie, wczoraj to był mój kciuk i róg swetra :)

Małgosiu jesteś chyba PSIM ANIOŁEM ! Pieniążki przeleję dziś - przepraszam, ale wczoraj zaszczeniakowałam się na całkiem :(

Posted

Elizka, powiedz tylko, czy za sterylizację wziać fakturę na Stowarzyszenie i podac nr konta lecznicy, czy zapłacić za operację, a Ty przlejesz na moje konto? Jak łatwiej?

Posted

[quote name='malagos']Elizka, powiedz tylko, czy za sterylizację wziać fakturę na Stowarzyszenie i podac nr konta lecznicy, czy zapłacić za operację, a Ty przlejesz na moje konto? Jak łatwiej?[/QUOTE]

Masz gg :)

Posted

To zobaczę po powrocie do domu.
U nas bez zmian, oprocz oczywiscie pogody - rano ciężko mi było otworzyc drzwi wejsciowe, bo zasypało je sniegiem. Psom oczywiscie to nie przeszkadza, szalały po zaspach w najlepsze.

Posted

Wczoraj naskoczyła na Zulkę, która i tak chodzi pod scianami, zeby sie nie rzucać w oczy. Dostała scierką, bo akurat wycierałam naczynia, zaraz pokazała brzuszek i baaaardzo przepraszała. Innych zgrzytów nie było.

Posted

Do nas bardzo przyjacielska. Prosi stojac na 2 łapkach, zeby ja pogłaskać, wziać na kolana, i to zarówno do mnie, jaki do męża. To, ze pokłóciła sie z Zulką, to nic dziwnego, w nszym stadku czasem zdarzaja sie drobne sprzeczki. Poprzednia Magia, też potrafiła naskoczyc na Czarusię, na Dalię, i biegłam je rozdzielać. Powtarzam, dla mnie to normalne psie zachowania.

Posted

Wiem, że to jak i u ludzi, tylko chciałam zapytać czy to ma takie podłoże jak było u mnie - że jak wołałam Fuksa będąc u siebie w pokoju - to Emi wiła się wokół niego jak wąż, szła przed nim zagradzając mu drogę do pokoju i dyskretnie, ale dobitnie szczerzyła się dając do zrozumienia - lepiej tam nie idź sierściuchu !

I czy ma jakies miejsce - ulubiony fotel, ulubiony kocyk, którego by broniła jak u mnie ?